首页
登录
公务员类
What is the charm of necklaces? Why woul
What is the charm of necklaces? Why woul
最全题库
2022-08-02
34
问题
What is the charm of necklaces? Why would anyone put something extra around her neck and then invest it with special significance? A necklace doesn’t afford warmth in cold weather, like a scarf, or protection in combat, like chain mail; it only decorates. We might say it borrows meaning from what it surrounds and sets off: the head with its supremely important material contents, and the face, that register of the soul. When photograph reduces the reality it represents, they mention not only the passage from three dimensions to two, but also the selection of a?point du vue?favors the top of the body rather than the bottom and the front rather than the back. The face is the jewel in the crown of the body, and so we give it a setting. When people are intensely concerned with something that is obviously impractical, anthropologists take note, for lovely useless things often express archaic to exist in contemporary American houses already heated by gas and electricity, yet most people want one and it is still the focus of the living room. This desire testifies, I think, to the hundreds of thousands of years during which we Homo sapiens huddled around a cave fire. We watch ourselves, rather anxiously, vanish backward down those lone temporary corridors, as my daughter gazes at her infinitely multiplied small self in the mutually opposed mirrors of the beauty salon, and wonders, is it me? Our fireplaces and necklaces and tombstones say it is, they are. In American culture, an interest in necklaces seems to be rather gender specific. Many men to whom I mention the enterprise feign polite interest and then change the subject, though I know some who admire, construct, and wear necklaces, including the distinguished scientist and poet to whom this essay is dedicated. Most women, by contrast, become mildly or wildly enthusiastic. A doctor in Blois brought out her entire collection of costume jewelry for me, exhibited the most splendid pieces with an account of where and when they were purchased, and then explain them all with the help of a large glossy book on the history of costume jewelry, with dozens of pictures. A former student of mine who had moved to California mailed me six plastic boxes full of beads gleaned from a warehouse managed by an eccentric friend who just their settings; a feature bead painted with a naked lady; crystal roundels of truly exceptional shine; and tiny silver hematite seed beads. Beads lend themselves to exchange, Beads travel. And clearly these two facts are related.Lovely useless things, according to the author, serve the purpose of _____.A.decorating the houseB.showing off one’s artistic tasteC.reminding people of things pastD.revealing one’s tendency to waste money
选项
A.decorating the house
B.showing off one’s artistic taste
C.reminding people of things past
D.revealing one’s tendency to waste money
答案
A
解析
根据文中第二段第一句话,“lovely useless things often express archaic to exist in contemporary American houses already heated by gas and electricity, yet most people want one and it is still the focus of the living room”可知,这些可爱的无用的小物件可以为住房增加一些古韵,目的还是装饰房子,故选A。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/gongwuyuan/2635078.html
本试题收录于:
英语言文学 军队文职题库军队文职人员招聘分类
英语言文学 军队文职
军队文职人员招聘
相关试题推荐
Whatisthecharmofnecklaces?Whywoul
Whatisthecharmofnecklaces?Whywoul
Whatisthecharmofnecklaces?Whywoul
Whatisthecharmofnecklaces?Whywoul
Whatisthecharmofnecklaces?Whywoul
随机试题
Ioncefoundoutthatdoingafavorforsomeonecouldgetyouintotrouble.
Thetolerancetheyaretalkingaboutdoesnotinfactexistbutisinventedasa
Stamp-collecting,onceexclusivelythe【B1】______ofsmallboysandanall-con
“应满足冬季保温要求,部分地区兼顾夏季防热”,这一规定是下面哪一个气候区的建筑热
下列哪一项不属于投保方必须告知的内容?()A.在保险合同有效期内,若保险标
下列各项不属于二级护理适用对象的是A.大手术后病情稳定者 B.幼儿 C.生活
A.化脓性感染易出现毒性变化B.寄生虫感染时可升高C.参与过敏反应D.病毒感染时
不属于历史文化名村保护规划必要内容的是( )。A.开发强度和建设控制要求 B
A.安全保障权 B.公平交易权 C.自主选择权 D.获得赔偿权乙药品零售企
某等外级公路,起讫桩号K0+000~K7+300,沿途经过工业废矿区域,该地多雨
最新回复
(
0
)