首页
登录
从业资格
When I was growing up in America, I was
When I was growing up in America, I was
练习题库
2022-08-02
56
问题
When I was growing up in America, I was ashamed of my mother’s Chinese English. Because of her English, she was often treated unfairly. People in department stores, at banks, and at restaurants did not take her seriously, did not give her good service, pretended not to understand her, or even acted as if they did not hear her. My mother has realized the limitations of her English as well. When I was fifteen, she used to have me call people on phone to pretend I was she. I was forced to ask for information or even to yell at people who had been rude to her. One time I had to call her stockbroker (股票经纪人). I said in an adolescent voice that was not very convincing, "This is Mrs. Tan.” And my mother was standing beside me, whispering loudly, "Why he don’t send me cheek, already two weeks late." And then, in perfect English I said: "I'm getting rather concerned. You agreed to send the check two weeks ago, but it hasn't arrived. ” Then she talked more loudly. "What he want? I come to New York tell him front of his boss.” And so I turned to the stockbroker again, "I can't tolerate any more excuses. If I don't receive the check immediately, I am going to have to speak to your manager when I am in New York next week.” The next week we ended up in New York. While I was sitting, there red-faced, my mother, the real Mrs. Tan, was shouting to his boss in her broken English. When I was a teenager, my mother's broken English embarrassed me ,But now, I see it differently. To me, my mother' s English is perfectly clear, perfectly natural,. It is my .mother tongue. Her language, as I hear it, is vivid, direct, and full-of observation and wisdom. It was the language that helped shape the way I saw things, expressed ideas, and made sense of the world.[2011年中国建设银行真题] What does the author think of her mother's English now?( )A.It confuses her.B.It embarrasses her.C.It helps her understand the world.D.It helps her tolerate rude people.
选项
A.It confuses her.
B.It embarrasses her.
C.It helps her understand the world.
D.It helps her tolerate rude people.
答案
C
解析
根据文章尾段第二句以后的内容可知,现在作者认为:妈妈的英语是相当地清晰、自然、生动、直接、充满睿智和洞察力,也正是妈妈的语言对作者看待事物、表达思想和认识世界产生了重大的影响。故C项正确。A项中的confuses(使困惑),B项中的embarrasses(使窘迫,使尴尬,使局促不安)均和文意不符;D项在文中没有信息支持。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/congyezige/809211.html
本试题收录于:
银行招聘综合知识题库银行招聘考试分类
银行招聘综合知识
银行招聘考试
相关试题推荐
WhenIwasgrowingupinAmerica,Iwas
WhenIwasgrowingupinAmerica,Iwas
Thefast-growingChinesemarkethasbeen
AjokewhichwasfunnytoAmericanpeopl
ManyNativeAmericanswerekilledduring
NorthAmerican______alsohaveastrongr
资料:AmericanAirlinesCEOtakesblamefor
资料:AmericanAirlinesCEOtakesblamefor
资料:AmericanAirlinesCEOtakesblamefor
资料:VirginAmericahelpedAirbuspipBoei
随机试题
Heis______drinker,whohasbeenimbibingforsolongthathehasfigurativelys
"Someliteraryworksaremortal;JaneAusten’sareimmortal,"writesHarold
WhilepopularintheU.S.,theAprilFool’sDaytraditionisevenmorepre
What’sthephrasethatisrepresentedbythepicture?[img]2014m3x/ct_eyyjscz201
Whenitcomestotheslowingeconomy,EllenSperoisn’tbitinghernailsjus
国家电网有限公司“一体四翼”发展布局要坚持一业为主,加快电网向能源互联网升级。(
依据《银行间债券市场非金融企业债务融资工具注册规则》,任一企业集合票据募集资金金
共用题干 张某在2009年4月购买了某住宅小区第12号住宅楼15层(顶层)的一
依照相关法律规定,定金的数额不得超过主合同标的额的()。A、5%B、10%C
嘧啶核苷酸补救途径的主要酶是A.胞苷激酶 B.尿昔激酶 C.氨基甲酰磷酸合成
最新回复
(
0
)