首页
登录
从业资格
In the late l960s.many people in North A
In the late l960s.many people in North A
考试题库
2022-08-02
42
问题
In the late l960s.many people in North America turned their attention to environmental problems,and new steel-and-glass skyscraper,5 were widely criticized.Ecologists pointed out that acluster of tall buildings in a city often overburdens public transportation and parking lot capacities. Skyscrapers are also lavish consumers,and wasters,of electric power.In one recent year.The addition of l7 million square feet of skyscraper omce space in New York City raised the peak daib demand for electricity by l20,000 kilowatts--enough tO supply the entire city of Albany,New York,for a day. Glass·walled skyscrapers can be especially wasteful.The heat loss(or gain)through a wall of half-inch plate glass is more than ten times that through a typical masonry wall filled with insula.tion board.To lessen the strain on heating and air conditioning equipment,builders of skyscrapers have begun to use double glazed panels of glass,and reflective glasses coated with siNer or gold mirror films that reduce glare aS well as heat gain.However,mirror-walled skyscrapers raise the temperature of the surrounding air and affect neighboring buildings. Skyscrapers put a severe strain on a city’S sanitation facilities,t00.If fully occupied,the two World Trade Center towers in New York City would alone generate 2.25 million gallons of raw sewage each year--as much as a city the size of Stamford, Connecticut, which has a population ofmore than 109,000. Skyscrapers also interfere with television reception, block bird flyways, and obstruct air traffic. In Boston in the late 1960s, some people even feared that shadows from skyscrapers would kill the grass on Boston Common. Still, people continue to build skyscrapers for all the reasons that they have always built them-personal ambition, civic pride, and the desire of owners to have the largest possible amount of rentable space. Which of the following is NOT true according to the passage? ( )A. Skyscrapers provide more usable space than other buildings.B. The skyscrapers first appeared in the late 1960s.C. Where there are skyscrapers, television reception is poor.D. The two World Trade Center towers are skyscrapers.
选项
A. Skyscrapers provide more usable space than other buildings.
B. The skyscrapers first appeared in the late 1960s.
C. Where there are skyscrapers, television reception is poor.
D. The two World Trade Center towers are skyscrapers.
答案
B
解析
是非判断题。8项的内容与文章不符,本文虽未直接提到摩天大楼是什么时候出现的,但间接否认摩天大楼是在20世纪60年代末期首先出现的“.and new steel.and.glass skyscrapers were widely criticized这一个“新”字是说这种钢材玻璃型摩天大楼是在20世纪60年代末期出现的.而不是说摩天大楼是在这一时期出现的。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/congyezige/795428.html
本试题收录于:
银行招聘职业能力测验题库银行招聘考试分类
银行招聘职业能力测验
银行招聘考试
相关试题推荐
Sincemanypeoplewanttoattendtheawa
Manypeoplebelievetheglarefromsnow
Manypeoplebelievetheglarefromsnow
Manypeoplebelievetheglarefromsnow
Sincepeoplearefondofhumor,itisas
IfAmericanpeopleborrowmoneyfromthe
InJack'shometown,___________.A.people
Peopleincommunitieshaveslowlybeenp
Manypeoplewhoreadthedocumentcompla
Inthelatel960s.manypeopleinNorthA
随机试题
IhaveobservedthattheAmericansshowalessdecidedtasteforgeneralide
梅(plumblossom)、兰(orchid)、竹、菊(chrysanthemum),素有“四君子”之称。作为人格品性的文化象征,梅、兰、竹、菊意义
在“神圣同盟”中处于领导地位的是()。A.俄国和普鲁士 B.奥地利和俄国
某基础混凝土浇筑需劳动量为1200个工日,划分为劳动量相等的3个施工段组织流水施
5个月婴儿,喂养困难,轻咳。查体:面部水肿,鼻唇三角区青紫,呼吸80次/分,表浅
李老师在学年末对选修“歌唱”模块的学生进行了结业考试,然后按学生的考试分数进行排
邓小平对实事求是思想路线的主要贡献是( ) A.首次对思想路线进行了准确完整
下列关于资本化的表述中,正确的有()。A.不可直接归属于符合资本化条件的资
资产负债表中“期末余额”栏的填列方法主要有( )。A.根据几个总账科目的余额计算
(2018年真题广东)不得在高压线下施工作业,若附近有架空高压线时应有专人监护
最新回复
(
0
)