首页
登录
从业资格
根据下面资料,回答 A proverb from ancient China
根据下面资料,回答 A proverb from ancient China
练习题库
2022-08-02
86
问题
根据下面资料,回答A proverb from ancient China was widely spread in the West: "If you want to be happy for a few hours, go to get drunk; if you want the happiness to last three years, get married; if you want lifetime happiness, take up gardening." The reason for the last is this: Gardening is not only useful, but it helps you to identify yourself with nature, and thus brings you new joy each day besides improving your health. A research of a US university that I′ve read gives a definition of happiness as what makes a person feel comfortably pleased. To put it simply, happiness is an active state of mind where one thinks one′ s life is meaningful, satisfactory and comfortable. This should be something lasting rather than transitory. Lots of people regard it the happiest to be at leisure. But according to a study, it is not a person with plenty of leisure but one at work that feels happy, especially those busy with work having little time for leisure. Happiness does not mean gains one is after but a desire to harvest what one is seeking for. People often do not treasure what they already have but desire what they cannot get. That is somewhat like a man with fond dreams of numerous lovers while unwilling to settle down with the woman beside him. Happiness is a game balancing between two ends--what one has and what one wishes for, i.e. one′s dream and the possibility to realize it. The study comes to this conclusion: A happy man is one who aims high but never forgets his actual situation; one who meets challenges that develop his ability and potentiality; one who′s proud of his achievements and the recognition given to him. He has self-respect and self-confidence; treasures his own identity and loves freedom. He is sociable and enjoys wide range communication with others; he′s helpful and ready to accept assistance. He knows he is able to bear sufferings and failures; he is sensible enough to get fun from daily work. He is a man capable of love and passion. According to the passage, gardening can bring lifetime happiness because _____________.A.it is a profitable businessB.it can strengthen gardeners' ability to remark natureC.a gardener can enjoy a very happy marriageD.nature is a source of joy forever
选项
A.it is a profitable business
B.it can strengthen gardeners' ability to remark nature
C.a gardener can enjoy a very happy marriage
D.nature is a source of joy forever
答案
D
解析
细节题。根据第一段中“if you want lifetime happiness,take up gardening.The reason for the last is this:Gardening is not only useful,but it helps you to identify yourself with nature,and thus brings you new joy each day besides improving your health."可知,如果你想要一生的幸福,那就去做园艺工作。人们对于最后一种选择是这样解释的:园艺工作不仅实用,而且有助于让你与自然合为一体,从而改善你的健康状况,每天给你带来全新的快乐。故选D。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/congyezige/1914351.html
本试题收录于:
教师招聘 小学题库教师招聘分类
教师招聘 小学
教师招聘
相关试题推荐
根据以下材料,回答题 Everyday25millionU.S.ch
根据以下材料,回答题 TheChinesehaveusedameth
根据以下材料,回答题 TheChinesehaveusedameth
根据以下材料,回答题 TheChinesehaveusedameth
根据以下材料,回答题 Inourcomparison-soakedcul
根据以下材料,回答题 Inourcomparison-soakedcul
根据以下材料,回答题 NowandagainIhavehadhor
根据以下材料,回答题 NowandagainIhavehadhor
根据以下材料,回答题 NowandagainIhavehadhor
根据以下材料,回答题 ThemenandwomenofAnglo-S
随机试题
Whensoilisplowedinthespring,pigweedseedsthathavebeenburiedintheso
[originaltext]Hi,Jim.Howareyou?[/originaltext]A、Fine,thanks,Mike.B、Howa
TodayI’dliketotalkaboutwhathelpspeoplesuccessfullyintegrateintoa
患者,女性,26岁,左手腕刀砍伤离断3小时,血压80/56mmHg,心率112次
D解题指导:每个图形中第一个图形元素依次在平面上顺时针旋转90°;第二、四个图形元素在立体上旋转90°,变化趋势完全一致:第三、五个图形元素依次在平面上逆时针
城市管治是一种地域空间管治概念,其本质在于()。A.有效地发挥非政府组织参与
和工作绩效关系最为紧密的是薪酬战略的()。A.效率目标 B.公平目标
税务机关征收税款,必须向纳税人开具()。A、扣款凭证 B、收据 C、发票
(2015年真题)某河渠长1000m,两侧与浅层地下水联系密切且补给地下水,已知
"国际生命伦理学学会"成立于A.1990年 B.1993年 C.1991年
最新回复
(
0
)