首页
登录
从业资格
请阅读短文,完成此题。 Move over Methuselah. Futur
请阅读短文,完成此题。 Move over Methuselah. Futur
免费题库
2022-08-02
19
问题
请阅读短文,完成此题。Move over Methuselah. Future generations could be living well into their second century andstill doing Sudoku, if life expectancy predictions are true. Increasing by two years every decade,they show no signs of flattening out. Average lifespan worldwide is already double what it was 200years ago. Since the 1980s, experts thought the increase in life expectancy would slow down andthen stop, but forecasters have repeatedly been proved wrong.The reason behind the steady rise in life expectancy is "the decline in the death rate of theelderly", says Professor Tom Kirkwood from Newcastle University. He maintains that our bodies areevolving to maintain and repair themselves better and our genes are investing in this process to putoff the damage which will eventually lead to death. As a result, there is no ceiling imposed by thereahties of the ageing process."There is no use-by-date when we age. Ageing is not a fixed biological process," Tom says.A large study of people aged 85 and over carried out by Professor Kirkwood discovered that there were a remarkable number of people enjoying good health and independence in their late 80s and beyond. With people reaching old age in better shape, it is safe to assume that this is all due to better eating habits, living conditions, education and medicine.There are still many people who suffer from major health problems, but modem medicine means doctors are better at managing long-term health conditions like diabetes, high blood pressure and heart disease."We are reaching old age with less accumulative damage than previous generations. We are less damaged," says Professor Kirkwood. Our softer lives and the improvements in nutrition and healthcare have had a direct impact on longevity.Nearly one-in-five people currently in the UK will live to see their lOOth birthday, the Office for National Statistics predicted last year. Life expectancy at birth has continued to increase in the UK--from 73.4 years for the period 1991 to 1993 to 77.85 years for 2007 to 2009. A report in Science from 2002 which looked at life expectancy patterns in different countries since 1840 concluded that there was no sign of a natural limit to life.Researchers Jim Oeppen and Dr. James Vaupel found that people in the country with the highest life expectancy would live to an average age of 100 in about six decades. But they stoppedshort of predicting anything more."This is far from eternity: modest annual increments in life expectancy will never lead toimmortality," the researchers said.We do not seem to be approaching anything like the limits of life expectancy, says Professor David Leon from the London School of Hygiene and Tropical Medicine. "There has been no flattening out of the best of the best--the groups which everyone knows have good life expectancy and low mortalit_y"he says.These groups, which tend to be in the higher social and economic groups in society, can live for several years longer than people in lower social groups, prompting calls for an end to inequalities within societies.Within populations, genes also have an important role to play in determining how long we could survive for---but environment is still the most important factor.It is no surprise that healthy-living societies like Japan have the highest life expectancies in the world. But it would still be incredible to think that life expectancy could go on rising forever. "I would bet there will be further increases in life expectancy and then it will probably begin to slow," says Tom, "but we just donTt know."Based on recent studies made by various scholars, which of the following factors plays afundamental role in man's longevity?查看材料A.GenesB.Eating habitsC.EnvironmentD.Medical condition
选项
A.Genes
B.Eating habits
C.Environment
D.Medical condition
答案
A
解析
第二段第一句“The reason behind the steady rise in life expectancy is“the decline in the death rate ofthe elderly”,说明了平均寿命增长的原因在于死亡率的降低。文章第二段第二句话“He maintains that our bodies are evolving to maintain and repair themselves better and our genes are investing in this process to put offthe damage which will eventually lead to death.”说明了基因可以推迟或延缓死亡。由此我们可以间接推出基因在人类寿命中的基础性作用。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/congyezige/1877911.html
本试题收录于:
中学英语学科知识与教学能力题库教师资格笔试分类
中学英语学科知识与教学能力
教师资格笔试
相关试题推荐
根据题目要求完成下列任务,用中文作答。 简述进行短文听写(dictation)
请阅读Passage2,完成此题。 Passage2 Untilad
请阅读Passage2,完成此题。 Passage2 Untilad
请阅读Passagel,完成此题。 Passage1 Whenaske
请阅读Passagel,完成此题。 Passage1 Whenaske
请阅读短文,完成第小题。 Oneevening,whileMarcos
请阅读短文,完成第小题。 Oneevening,whileMarcos
请阅读短文,完成第小题。 Oneevening,whileMarcos
请阅读短文,完成第小题。 Oneevening,whileMarcos
请阅读短文,完成第小题。 Formanypeople,thereis
随机试题
Humanbehaviorismostlyaproductoflearning,whereasthebehaviorofananima
Storytellingisanancientandhonoredart.Storytellersentertaineddurin
[originaltext]Three-fourthsoftheworldiscoveredwithwater.Butonlyab
MusicManypeople
【S1】[br]【S3】将smart改为wise。本题为辨析同义词的误用。smart的意思是“敏捷,灵活,伶俐,精明,漂亮”;wise的基本意思是“明智的,
Thepassageismainlyaboutwhyandhowtoplantmoretreestomakeuniversities
庆祝(节日)celebrate;observe
A.酒B.醋C.姜汁D.盐水E.甘草汁降逆止呕类药物炮制常用的辅料是
有下列()情形之一的不得担任公司的董事、监事、高级管理人员。 A.无民事行
20世纪80年代,为迎接新技术革命的挑战,许多国家纷纷投入大量的人力与物力,把发
最新回复
(
0
)