首页
登录
职称英语
Regardless of the source or kind of light, the ability of light to form an i
Regardless of the source or kind of light, the ability of light to form an i
游客
2025-05-05
28
管理
问题
Regardless of the source or kind of light, the ability of light to form an image is dependent upon just one thing--a small hole or a lens to bring the rays to a focus. The principle of image formation was discovered in early Greek Times. Later it was realized that the eye itself has a lens and that an image is, in fact, formed on the retina, the rear inside surface of the eyeball. Some man inside a cave or a darkened room noticed that light entering through a small hole in the wall formed an image on the far wall. It was observed that if you enlarge the hole, the image blurred and disappeared. On the other hand, the smaller the hole, the sharper the image-down to a certain diameter after which making the hole smaller makes the image worse again.
The function of a pinhole is to screen out all light rays except those coming in a perfectly straight line from the object, thus improving the sharpness of the image. After passing through a point the rays again spread out a little bit, and the size of the image formed will depend upon how far back the wall, screen, or film is from the pinhole.
The full exploitation of this phenomenon had to wait for the development of the lens, which gathered in a much larger number of light rays and still brought them to form an image, just as the pinhole did, but with a difference: in a pinhole camera, the light rays form an image that is equally sharp regardless of the distance to the film. When a lens is used, there may be a choice of planes of focus determined by adjusting the lens-to-film distance. Each plane is located some distance behind and relatively parallel to the lens.
Actual blown glass was developed early in Egyptian times, and the first lens may have been the bottom of a wine bottle. However, the first deliberate grinding of lenses did not take place until the thirteenth century, and the art did not become established until the sixteenth century. A book on the grinding and polishing of lenses was issued by B. Battista della Porta in 1589, but it was not until 1611 that Kepler compared a lens of glass to the lens in the eye and showed that rays from each point of an object were brought to a focus at each corresponding point of an image on the retina. Then, in 1619, Scheiner demonstrated the actual formation of an inverted image on the retina. [br] The word "corresponding" in the last paragraph means ______ .
选项
A、keeping in touch
B、in harmony
C、small
D、different
答案
B
解析
文章最后一句的含义是:1589年B·巴第思塔,德拉·波尔塔出版了有关透镜的打磨与磨光的书籍,但是直到1611年才发现来自物体各点的光线都能在视网膜成像上找到对应的点。从整句话可以推断出corresponding的意思为“相应的,对应的”,与B选项相符。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/4063792.html
相关试题推荐
Tocompensateforthesubstantialdeclineintheavailabilityoffossilfuelsin
Thesourcesofanti-Christianfeelingweremanyandcomplex.Onthemoreint
Thesourcesofanti-Christianfeelingweremanyandcomplex.Onthemoreint
Thesourcesofanti-Christianfeelingweremanyandcomplex.Onthemoreint
Regardlessofthesourceorkindoflight,theabilityoflighttoformani
Regardlessofthesourceorkindoflight,theabilityoflighttoformani
Regardlessofthesourceorkindoflight,theabilityoflighttoformani
TheEnglishweatherdefiesforecastandhenceisasourceofinterest______to
Cookedvegetablesarealsovaluablesourcesofcertainvitaminsandminerals,if
Dependenceonforeignsourcesofoil,though______,remainsaproblemforJapa
随机试题
UKNewspapersI.Briefintroduction—many【T1】____
[originaltext]W:Wasn’tCarlsupposedtogiveaspeechtonight?M:Yes,buthe
Peoplewillliveunderthegroundbecause______.[br]Peoplewilllosesomesens
Tight-lippedeldersusedtosay,"It’snotwhatyouwantinthisworld,but
旅游营销调研的主要目的是( )。A.为经营决策提供客观依据 B.优化旅游营销
临时消防车道的净宽度和净空高度均不小于()。A.1m B.2m C.3
和解与整顿由( )决定和主持,带有立法当时的时代特征,不符合今天市场经济发展的
下列各项中,不符合内部牵制的要求的是()。A、出纳人员管票据 B、出纳人员
胰岛素降低血糖机制不正确的是A:促进葡萄糖的转运 B:加强脂肪动员 C:激活
下列关于储罐区低倍数泡沫灭火系统的选择,说法正确的有()。A.非水溶性甲、乙、丙
最新回复
(
0
)