首页
登录
职称英语
We are told that the mass media are the greatest organs for enlightenment tha
We are told that the mass media are the greatest organs for enlightenment tha
游客
2025-04-25
32
管理
问题
We are told that the mass media are the greatest organs for enlightenment that the world has yet seen; that in Britain, for instance, several million people see each issue of the current affairs program, Panorama. It is true that never in human history were so many people so often and so much exposed to many intimations about societies, forms of life, attitudes other than those which obtain in their local societies. This kind of exposure may well be a point of departure for acquiring certain important intellectual and imaginative qualities; width of judgment, a sense of the variety of possible attitudes. Yet in itself such exposure does not bring intellectual or imaginative development. It is no more than the masses of stone which lie around in a quarry(采石场) and which may, conceivably, go to the making of a cathedral. The mass media cannot build the cathedral, and their way of showing the stones does not always prompt others to build. For the stones are presented within a self-contained and self-sufficient world in which, it is implied, simply to look at them, to observe-fleetingly-individually interesting points of difference between them, is sufficient tin itself.
Life is indeed full of problems on which we have to—or feel we should try to—make decisions, as citizens or as private individuals. But neither the real difficulty of these decisions, nor their tree and disturbing challenge to each individual, can often be communicated through the mass media. The distinction to suggest real choice, individual decision, which is to be found in the mass media is not simply the product of a commercial desire to keep the customers happy. It is within the grain of mass communication. The organs of Establishment(代表官方) ,however well-intentioned they may be and whatever their form(the State, the Church, voluntary societies, political parties), have a vested interest(即得利益)in ensuring that the public boat is not violently rocked, and will so affect those who work within the mass media that they will be led insensibly towards forms of production which, though they go through the motions of dispute and inquiry, do not break through the skin to where such inquiries might really hint. They will tend to move, when exposing problems, well within the accepted cliché-assumptions of democratic society and will tend neither radically to question these cliches nor to make a disturbing application of them to features of contemporary life. They will stress the "stimulation" the programs give, but this soon becomes an agitation of problems for the sake of the interest of that agitation in itself; they therefore, again, assist a form of acceptance of the status quo. There are exceptions to this tendency, but they are uncharacteristic. [br] The main weakness of the mass media is identified by the author as ______.
选项
A、fear of losing the customer
B、the diverse views of the contributors
C、service to the profit motive
D、trying to cater for a vast range of audience
答案
C
解析
作者认为大众传播媒介的主要弱点是为了获得利益,可以根据第二段倒数第二句,第三句。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/4053088.html
相关试题推荐
Wemusttrytouseourintellect______.A、tothegreatestadvantageB、forthemo
21.Thegreatestachievementofhumankindinitslongevolutionfromancient
21.Thegreatestachievementofhumankindinitslongevolutionfromancient
Thegreatestresultsinlifeareattainedbysimplemeans,andtheexercise
Thegreatestresultsinlifeareattainedbysimplemeans,andtheexercise
Thegreatestresultsinlifeareattainedbysimplemeans,andtheexercise
Thegreatestresultsinlifeareattainedbysimplemeans,andtheexercise
Wearetoldthatthemassmediaarethegreatestorgansforenlightenmenttha
Wearetoldthatthemassmediaarethegreatestorgansforenlightenmenttha
OneofthegreatestmysteriesinthestudyofCetacea[aquaticmammals]ha
随机试题
Whatwasthemostinterestingdreamtheauthorhadeverhad?[br]Whatmostcomm
FlagDay,June14,isthebirthdayofAmericanflag.Onthisdatein1777,t
[originaltext](1)Rescuecrewspulledamantosafetyafteracollapseat
屋架采用反向扶直时,起重机立于屋架上弦一边,吊钩对位上弦中心,则臂与吊钩满足下列
简述预防教师违法的必要措施;
A.硬脂醇220g B.白凡士林250g C.羟苯乙酯0.25g D.十二
男,28岁,转移性右下腹疼痛24小时,麦氏点压痛、反跳痛,右下腹肌紧张,WBC
断路器发生控制回路断线时检查项目包括检查机构箱或汇控柜上刀闸“远方/就地把手”位
下列对原文所阐释整理的概括不正确的一项是: A人是植根于自然的 B其他单
下列有关自然环境和社会环境的表述,正确的是( )。A.环境的构成包括自然环境和
最新回复
(
0
)