首页
登录
职称英语
Developing a peaceful, understanding, and supportive relationship between pa
Developing a peaceful, understanding, and supportive relationship between pa
游客
2025-04-20
37
管理
问题
Developing a peaceful, understanding, and supportive relationship between parents and children is not an easy task. Failures can and do occur at any age level, and at times the results are the abuse, neglect, and even death of children.
Child abuse has become a major topic in child development and an issue of much national concern. In the span of four legislative years, 1963-1967, all fifty states enacted laws calling for the reporting of injuries inflicted on children. By 1973, the United States Congress passed the Child Abuse Prevention and Treatment Act(Public Law 93-247). This law not only reflected the mood of concerned citizens, but it also did much to clear up the confusion and disagreement over what is child abuse.
The question "what causes child abuse?" has prompted much debate. The single most persistent myth which had plagued efforts to understand causes is the notion that parents who abuse children are mentally disturbed or ill. Although there is no specific psychiatric diagnosis which comprises the behavior and personalities of abuser, they seem to share a common style of child rearing. Those parents demand high levels of child performance and they often use severe physical punishment to ensure the child’s proper behavior. Abusive parents themselves were raised In similar family situations and their own childhood experience has a lasting influence on their behavior as adults.
Current research has suggested, however, that the "abuser is sick" hypothesis is too limited. A broader social, psychological approach recognizes that some personal problems are implicit but that psychological factors arise out of a social context. Social factors include unemployment, social isolation, and unwanted pregnancy. Moreover, findings that abuse occurs more frequently in larger families and families with low income, poor education, and low occupational status suggest that many such parents cannot withstand the twenty-four-hour-a-day responsibility to raise and care for their children. These problems aggravate the situation, especially when combined with the general approval in our culture of violence. [br] The person who is least likely to be a child-abusing parent is the one who______.
选项
A、was raised in abusive family situations himself
B、creates a peaceful and supportive family environment for his children
C、is unemployed or socially isolated
D、is mentally ill
答案
B
解析
题目问:哪类家长最不可能虐待孩子?第三段:Abusive parents themselves were raised in similarfamily situations and their own childhood experience has a lasting influence on their behavior as adults.通过这句话可知,父母本身如果受到虐待,那么他们可能也会虐待自己的孩子。第四段:abuse occurs more frequentlyin larger families and families with low income。poor education,and low occupational status.通过这句话可知,如果父母失业或者经济地位低下,他们很可能找孩子出气。第三段内容提到,如果父母精神有问题,虐待孩子的可能性比较大。据此判断,答案是B。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/4045658.html
相关试题推荐
RealPolicemenhardlyrecognizeanyresemblancebetweentheirlivesandwhat
RealPolicemenhardlyrecognizeanyresemblancebetweentheirlivesandwhat
Thus______betweenthedevelopedanddevelopingcountries.A、arosethedivisionB
______thereisalogicalconnectionbetweenallthethingsthathappeninthat
Thereciprocalhatredbetweenvariousmembersofdifferentracesunderliesthed
Oneofthemajordifferencesbetweenmanandhisclosestlivingrelativeis,
Oneofthemajordifferencesbetweenmanandhisclosestlivingrelativeis,
Oneofthemajordifferencesbetweenmanandhisclosestlivingrelativeis,
Oneofthemajordifferencesbetweenmanandhisclosestlivingrelativeis,
Oneofthemajordifferencesbetweenmanandhisclosestlivingrelativeis,
随机试题
Doyourememberallthoseyearswhenscientistsarguedthatsmokingwouldki
Althoughinteriordesignhasexistedsincethebeginningofarchitecture,it
C
肝源性水肿开始水肿部位时A.足部开始 B.胫前 C.眼睑 D.上肢 E.
由黄连、栀子、黄芩、黄柏组成的方剂是A.普济消毒饮 B.黄连解毒汤 C.连朴
共用题干 甲集团是某地区零售业行业巨头,欲涉足房地产行业。为此,甲集团专门成立
根据患儿脱水程度和性质,应首先给下列哪种液体A:2:1等张含钠液 B:1/2张
表中有几个机场2011年货邮吞吐量同比下降?() A.2 B.3 C.
分红险是指保险公司将其实际经营成果优于定价假设的盈余,按照一定比例向保单持有人进
某渔村渔民为夜晚打鱼的需要,筹资修建了灯塔,该灯塔同时使附近渔村的渔民受益,但修
最新回复
(
0
)