首页
登录
职称英语
Before many people buy a car, a television or a washing machine, they shop a
Before many people buy a car, a television or a washing machine, they shop a
游客
2025-04-15
50
管理
问题
Before many people buy a car, a television or a washing machine, they shop around for the best deal. Yet, when some of these people find themselves in a position in which a second medical opinion is a good idea — when facing a difficult operation, for example, — they are unwilling to go further. Sometimes it doesn’t matter. But sometimes it can lead to the wrong treatment, even death.
A number of psychological roadblocks get in the way of second medical opinions, but one of the most common is the fear of hurting the feelings of the doctors, and the possible result of that. People may think that in bringing up that they want to get a second opinion they’re questioning the doctor’s ability, so in the interest of not hurting the feeling of him they don’t suggest it.
Another reason people avoid getting a second opinion is fear of the second doctor giving them worse news than the first. Says Balyk: "You fear that if you go for, say, an ingrown toenail, he’ll tell you that the toe must come off. " The most important consideration is that it’s in your self interest to get another opinion — and it may not be worse.
Then, most people trust, even give great respect to their doctors, and regard them as with godlike qualities. So they trust their doctor is right, and don’t ask for a second opinion. In fact, it doesn’t even occur to them that they should. But you should remember that the doctor is a human being — just like you.
And sometimes, when people are sick, they become childlike. They put all types of good feelings onto the doctor and just let him take over. At other times, obtaining that second opinion just seems like too much work.
But remember, sometimes getting that second medical opinion can mean the difference between life and death. [br] Why are some patients afraid of hurting the doctor’s feelings?
选项
A、They fear that if so something unhappy will happen.
B、They fear that the doctor may let them alone after that.
C、They fear the doctor may intentionally give them wrong treatments.
D、They have been taught to respect doctors in this way.
答案
D
解析
细节推理题。根据题干关键词hurting the doctor’s feelings与原文第二段到第四段。原文第四段首句中的great respect to their doctors与选项D对应。故答案为D。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/4038118.html
相关试题推荐
MostpeoplewhodevelopLymedisease,atick-borninfectionthat’sendemici
MostpeoplewhodevelopLymedisease,atick-borninfectionthat’sendemici
MostpeoplewhodevelopLymedisease,atick-borninfectionthat’sendemici
MostpeoplewhodevelopLymedisease,atick-borninfectionthat’sendemici
Manypeoplenowadays______anoaththathewillnevergetmarried.A、quoteB、swe
Despitetheweb,wewatchmoretelevisionthanever.Inthechaosoftod
Despitetheweb,wewatchmoretelevisionthanever.Inthechaosoftod
Despitetheweb,wewatchmoretelevisionthanever.Inthechaosoftod
Oldpeoplearealwayssayingthattheyoungpeoplearenot【61】theywere.Th
Oldpeoplearealwayssayingthattheyoungpeoplearenot【61】theywere.Th
随机试题
Hecan’t______ignoranceashisexcuse;heshouldhaveknownwhatwashappening
Peoplewhoworknightshiftsareconstantlyfightingagainstan“internalcl
符号symbol
某公司持有有价证券的平均年利率为5%,公司的现金最低持有量为1500元,现金余额
下列字符中,ASC11码值最小的是A.a B.A C.x D.Y
A.常自汗出,夜卧更甚,心悸惊惕,短气烦倦,舌淡红,脉细弱B.泻痢无度,滑脱不禁
我国现阶段的社会保障体系中,主要针对劳动者的是( )A.社会保险 B.社会优
下列选项中,属于财政政策工具的是()。A.税收优惠 B.公开市场业务 C.
泥浆护壁钻孔灌注桩成孔时,下列做法正确的是( )。A.在成孔并一次清理完毕之后
一年轻人在打羽毛球时自己的球拍把额头碰破了一块皮,到某医院就医。接诊医生查看后,
最新回复
(
0
)