首页
登录
职称英语
Farmland in parts of Japan is no longer safe because of high levels of radiat
Farmland in parts of Japan is no longer safe because of high levels of radiat
游客
2025-03-30
0
管理
问题
Farmland in parts of Japan is no longer safe because of high levels of radiation in the soil, scientists have warned, as the country struggles to recover from the Fukushima atomic disaster. A team of international researchers said food production would likely be "severely impaired" by the elevated levels of caesium (放射性铯) found in soil samples across eastern Fukushima in the wake of meltdowns at the tsunami-hit plant. The study suggests farming in neighboring areas may also suffer because of radiation, although levels discovered there were within legal limits.
"Fukushima area as a whole is highly polluted, " especially to the northwest of the nuclear power plant, the researchers said. The study looked at caesium-137, which has a half-life of 30 years and therefore affects the environment for decades.
The legal limit for concentrations in soil where rice is grown of the sum of caesium-134 and caesium-137, which are always produced together, is 5, 000 becquerels per kilogram in Japan.
"The east Fukushima area exceeded this limit and some neighboring areas such as Miyagi, Tochigi and Ibaraki are partially close to the limit under our upper-bound estimate, " the study said. "Estimated and observed pollution in the western parts of Japan were not as serious, even though some areas were likely affected to some extent, " it added.
"Concentrations in these areas are below 25 becquerels per kilogram, which is far below the threshold for farming. However, we strongly recommend each area to quickly carry out some supplementary soil samplings at city levels to validate our estimates."
The study said "food production in eastern Fukushima area is likely severely impaired by the caesim-137 loads of more than 2, 500 becquerels per kilogram".
The study was led by Teppei Yasunari of the Universities Space Research Association in the US state of Maryland. He and his team used daily observations in each Japanese area and computer-simulated particle dispersion models based on weather patterns.
Japan has been on alert for the impact of radiation since an earthquake and resulting tsunami struck the northeast of the country on March 11, damaging the Fukushima Daiichi nuclear power plant. Its cooling systems were knocked offline and reactors were sent into meltdown, resulting in the leaking of radiation into the air, oceans and food chain.
Shipments of a number of farm products from the affected regions were stopped and even those that were not subject to official controls have found little favor with Japanese consumers cautious of the potential health effects. [br] According to the text, which of the following statements is correct?
选项
A、Japanese farmland is no longer safe because of the neighboring farmland is highly polluted.
B、The concentrations in soil of the sum of caesium-134 and caesium-137 cannot exceed 5, 000 becquerels per kilogram.
C、Miyagi, Tochigi and Ibaraki areas exceed the legal limit for concentrations in soil.
D、Japanese consumers from the affected regions don’t worry about the potential health effects of the food at all.
答案
B
解析
本题细节定位于第三段“The legal limit for concentrations in soil where rice is grown of the sum of caesium-134 and caesium-137,which are always produced together, is 5, 000 becquerels per kilogram in Japan”,由此可知,在日本,种植水稻的土壤中铯-134和铯-137总量浓度法定限制在5000贝克勒尔/千克以内,与B项相符。A项中“由于周围的农田遭受了高度污染,所以,日本的农田不再安全了”。而原文中只是说“日本的部分农田”,A项扩大了范围,因此不正确。C和D两项正好与原文意思相反,因此错误。因此选择B。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/4018932.html
相关试题推荐
Iamwritingthisathomebecauselastweekmyergonomic(符合人体工程学的)chairatt
Iamwritingthisathomebecauselastweekmyergonomic(符合人体工程学的)chairatt
Iamwritingthisathomebecauselastweekmyergonomic(符合人体工程学的)chairatt
BecauseEdgarwasconvincedoftheaccuracyofthisfact,he______hisopinion.A、
HehasfailedmesomanytimesthatInolongerplaceany______onwhathepromis
Hedidn’tnoticemeinthecrowd;buthespottedmysisterwhowas______because
Thesearchforthelostshipmustbe______becauseofpoorweather.A、releasedB、r
InDisneyland,everyyear,some800,000plantsarereplacedbecauseDisneyrefus
Becauseofitsintimacy,radioisusuallymorethanjustamedium;itis______.A
Anxietyisbelievedto______diabetesbyraisinglevelsofthestresshormoneCor
随机试题
ThekeytotheindustrializationofspaceistheU.S.spaceshuttle.【C1】___
PASSAGEONEWhydidthegirlplaybasketballoverandoveragain?Becauseshewan
Mandependsonwaterformanythings.Heneedsitfordrinking.Heneedsit
抗生素的发明和使用,使病菌一度不再是人类的致命威胁。但是,在人类使用抗生素治疗疾
假设有一个局域网,管理站每30分钟轮询被管理设备一次,一次查询访问需要的时间是4
A.三痹汤 B.蠲痹汤 C.虎潜丸 D.独活寄生汤 E.六味地黄丸治疗类
铜编织线运行中接头允许温度为75℃。
设立担保物权,应当依照《物权法》和其他法律的规定订立担保合同,担保合同是主债权
(2018年真题)技术进步对经济增长的贡献率是()。A.全要素生产率 B.经
A.葡萄糖-6磷酸脱氢酶缺乏 B.骨髓病性贫血 C.慢性失血性贫血 D.巨
最新回复
(
0
)