首页
登录
职称英语
Humanity uses a little less than half the water available worldwide. Yet occ
Humanity uses a little less than half the water available worldwide. Yet occ
游客
2025-03-28
36
管理
问题
Humanity uses a little less than half the water available worldwide. Yet occurrences of shortages and droughts are causing famine and distress in some areas, and industrial and agricultural by-products are polluting water supplies. Since the world’s population is expected to double in the next 50 years, many experts think we are on the edge of a widespread water crisis. But that doesn’t have to be the outcome. Water shortages do not have to trouble the world, if we start valuing water more than we have in the past. Just as we began to appreciate petroleum more after the 1970s oil crises, today we must start looking at water from a fresh economic perspective. We can no longer afford to consider water a virtually free resource of which we can use as much as we like in any way we want.
Instead, for all uses except the domestic demand of the poor, governments should price water to reflect its actual value. This means charging a fee for the water itself as well as for the supply costs.
Governments should also protect this resource by providing water in more economically and environmentally sound ways. For example, often the cheapest way to provide irrigation water in the dry tropics is through small-scale projects, such as gathering rainfall in depressions and pumping it to nearby cropland.
No matter what steps governments take to provide water more efficiently, they must change their institutional and legal approaches to water use. Rather than spread control among hundreds or even thousands of local, regional, and national agencies that watch various aspects of water use, countries should set up central authorities to coordinate water policy. [br] In order to raise the efficiency of the water supply, measures should be taken to______.
选项
A、guarantee full protection of the environment
B、centralize the management of water resources
C、increase the sense of responsibility of agencies at all levels
D、encourage local and regional of control water resources
答案
B
解析
根据文章最后一段第二句“Rather than spread control among hundreds or even thousands of local,regional,and national agencies that watch various aspects of water use,countries should set up central authorities to coordinate water policy.”可知,作者呼吁各国政府将水资源管理集中化,而不是由若干个管理部门来分散地管理。据此判断,答案是B。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/4016470.html
相关试题推荐
Anewbiotechnologyprocedurethatcouldbecomecommerciallyavailableinas
Anewbiotechnologyprocedurethatcouldbecomecommerciallyavailableinas
Humanityusesalittlelessthanhalfthewateravailableworldwide.Yetocc
Humanityusesalittlelessthanhalfthewateravailableworldwide.Yetocc
Thelittlegirlfeltincreasinglyuneasywhilewaitingforhermotheratthebus
Withawidevarietyoffreshfruit______available,cannedfruitisnolongerso
Therewasrelativelylittlecommunicationbackandforthbetweencoloniesan
Therewasrelativelylittlecommunicationbackandforthbetweencoloniesan
Therewasrelativelylittlecommunicationbackandforthbetweencoloniesan
Therewasrelativelylittlecommunicationbackandforthbetweencoloniesan
随机试题
LadyGaga’snewalbum_______tonumberoneintheUKOfficialChart.A、hoistedB、
Therelationshipbetweenprofessionalsportsclubsandtheirplayersisperh
(1)FredericChopinwasborninZelazowaWola,Poland,orFebruary22,1810,
CricketCricketisan【T1】______gameplayedbetween2teamstryingtohi
存货周转次数是各种存货的单一周转速度。()
中国人民抗日战争能够取得胜利的根本原因在于()。A.日本侵华战争是法西斯
对路基性能要求的主要指标有()。A、整体稳定性 B、承载能力 C、变形量控制
某公司财务部共有包括主任在内的8名职员。有关这8名职员,以下三个断定中只有一个是
案情:甲生意上亏钱,乙欠下赌债,二人合谋干一件“靠谱”的事情以摆脱困境。甲按分工
强大的自然灾害后,人出现焦虑、紧张、失眠、注意力下降等症状,说明其处在“灾难症候
最新回复
(
0
)