首页
登录
职称英语
November 25 is the International Day for the Elimination of Violence Against
November 25 is the International Day for the Elimination of Violence Against
游客
2025-03-27
4
管理
问题
November 25 is the International Day for the Elimination of Violence Against Women. This day was recognized by the General Assembly of the United Nations in 1999 with a view to raising public awareness of violations of the rights of women. Why was this step necessary?
In many cultures women are viewed and treated as inferior or as second class citizens. Prejudices against them are deep rooted.
Gender
-based violence in all its forms is an ongoing problem, even in the so-called developed world. According to former UN Secretary General Kofi Annan, "Violence against women is global in reach, and takes place in all societies and cultures. It affects women no matter what their race, social origin, birth or other status may be."
Radhika Coomaraswamy, UN expert of the Commission on Human Rights on Violence Against Women, says in his report that for the vast majority of women, violence against women is "a taboo issue, invisible in society and a shameful fact of life." Statistics issued by a victim study institution in Holland indicate that 23 percent of women in one South American country, or about 1 in 4, suffer some form of domestic violence. Likewise, the Council of Europe estimates that 1 in 4 European women suffer domestic violence during their lifetime. According to the British Home Office in England and Wales in one recent year, an average of two women each week were killed by current or former partners. The magazine India Today International reported that "for women across India, fear is a constant companion and rape is the stranger they may have to confront at every corner, on any road, in any public place at any hour." UN experts described violence against women and girls as "today’s most serious human rights challenge." [br] The word "gender" in Paragraph 2 is closest in meaning to______.
选项
A、race
B、society
C、culture
D、sex
答案
D
解析
本文描述的是针对女性的歧视和暴力。第二段第三句说基于性别的各种形式的暴力是一直存在的问题,即使在所谓的发达国家也是如此。gender的意思是性别。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/4014437.html
相关试题推荐
Whichwouldyougiveup:TVcell,orweb?FromNovember6toDecember3,a1
November25istheInternationalDayfortheEliminationofViolenceAgainst
November25istheInternationalDayfortheEliminationofViolenceAgainst
Thesewomenhopedthatthecease-firewouldcontinueandthattheviolencewould
Therewerenofurtherreportsofviolenceinthetown,andmostpeople______the
ShopownerscomplainedthatsalesweremarginallybetterinNovember.A、considera
Treatmentsthat______theimmunesystemhaveshowngreatpromiseagainstsomefor
Despitemuchloosetalkaboutthenewglobaleconomy,today’sinternational
Duringthelastthirtyyears,theinternationaleconomyhasexperiencedaba
China’sactiveparticipationininternationalinstitutionscreatesmorechan
随机试题
CharleyFoleycallsintotheMaterMisericordiaHospitaltovisithiswife.
Democracyisnotanewconception.TheancientAthenians【M1】______hadade
HowtoDuckCabinFeversandOtherAchesonaPlane?[A]Onthef
在有人行道的路面上空,下列哪个措施是不符合规范的?()A.2.5m以上突出凸
关于转发性通知,下列说法正确的是()。A.可用于批转下级机关的公文
行政许可实施程序不包括()环节。??A.申请与受理 B.审查 C.决定与送达
中国银监会、国家发展改革委共同制定了能效信贷指引的目的是( )。A.为落实国家
男,38岁,晨起及半夜有上腹痛,进食后缓解已经2个月,前2年每到秋冬季节均有发作
各单位要逐条落实整改措施、责任人和整改期限。整改期限为:危及运行安全的,应(
某怀孕9个月的高龄孕妇,近中阻生,近3天牙冠周围牙龈红肿,触痛明显,此时比较适宜
最新回复
(
0
)