首页
登录
职称英语
The first rule of finance is to live within your means by spending no more t
The first rule of finance is to live within your means by spending no more t
游客
2025-03-25
37
管理
问题
The first rule of finance is to live within your means by spending no more than 80% of your take-home pay. If you take home $100 per week, spend no more than $ 80.
But ever look at what people spend their money on? I have relatives and friends deeply in debt, spending $12 for every $10 they earn instead of the $ 8 you know they should be spending. When I see them, they’re proud of their new whatever. "What do you think of my new truck?" asked one from the driver’s seat. "Do you like my new shoes?" asked another on high heels. "Check out my new big screen," said a third while holding the remote in his living room. We’ve all heard people fishing for compliments on their new toys.
Every one of them was proud of what they’d financed. They seem to have bought it for the purpose of being proud, of showing off, of keeping up with the Joneses. "Look at my new..." is everybody’s favorite phrase, even when the object in question isn’t theirs at all and won’t be new when they’ve finally paid for it, if they ever do.
They’re proud of being stupid. They think it’s cool to drive the financed car, wear the financed shoes, and watch the financed TV, but to smart people, whose opinions are the only ones we should respect, these people look dumb as rocks.
The Joneses, nine times out of 10, are financially stupid. That’s why they have all that stuff, on borrowed money, why try to copy them? Worse, why try to impress them? Copy and impress smart people, the ones who own their stuff. If you want to impress smart people, debt is the last way to go about it. Trying to impress a money-smart person by going into debt is like trying to impress Olympic swimming champion Michael Phelps by drowning in a pool. Michael Phelps is impressed by good swimming, and a money-smart person by good money management. [br] According to the author, buying new objects on borrowed money is ______.
选项
A、unwise
B、shameful
C、understandable
D、impressive
答案
A
解析
本题是细节题。由“The Joneses,nine times out of 10,are financially stupid. That’s why they have all that stuff,on borrowed money.”可知,十分之九的爱炫富的人都是经济傻瓜。这就是为什么他们用借来的钱买东西。在作者看来,用借来的钱买东西是不明智的,故答案为A。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/4011992.html
相关试题推荐
CountrieswithintheEuropeanCommunitygrantcertaincommercial.______toeach
Thefirstruleoffinanceistolivewithinyourmeansbyspendingnomoret
Thefirstruleoffinanceistolivewithinyourmeansbyspendingnomoret
Thefirstruleoffinanceistolivewithinyourmeansbyspendingnomoret
Whatyousaidwasjusttheproblem______discussion.A、inB、underC、onD、within
Whatyousaidwasjusttheproblem______discussion.A、inB、underC、onD、withinB译
Itisnotwithinthescopeofthisarticletopresenttestproceduresindetail,
Allthepublicfacilitiesrequirecontinuousspendingonnewequipmentandnewd
TheMinisterofFinanceisbelievedofimposingnewtaxestoraiseextrarevenue
Itisnotwithinthescopeofthisarticletopresenttestproceduresindetail,
随机试题
Whichofthefollowingitalicizedpartsmodifiesanadjective?A、Iwasrathersur
Itisimportantthatthecommittee_______abouttheprojectatonce.A、willbei
[originaltext]Finlandisperhapsthemostbeautifulandmysteriouscountry
Theideabehindthe"ruleoflaw"isthatimpartiallaws,nothumanbeingsw
对石料压实干密度的合格率不应小于( )%。A.80 B.85 C.90
患者,女性,31岁,转移性右下腹疼痛3h,不伴恶心、呕吐。查体:右下腹麦氏点有固
患者男性,17岁。确诊为1型糖尿病2年,一直坚持胰岛素治疗,近期出现显著乏力,口
教学过程的基本功能包括( )A、传授知识 B、形成技能 C、培
甲国分立为甲乙藤国后,涉及国家继承的问题,对此,下列说法中正确的是哪几项?()
下列属于扶正解表法的是A.益气解表法 B.滋阴解表法 C.养血解表法 D.
最新回复
(
0
)