首页
登录
职称英语
Conventional wisdom has it that concern for the environment is a luxury only
Conventional wisdom has it that concern for the environment is a luxury only
游客
2025-03-24
38
管理
问题
Conventional wisdom has it that concern for the environment is a luxury only the rich world can afford; that only people whose basic needs for food and shelter have been met can start worrying about the health of the planet. This survey will argue that developing countries, too, should be thinking about the environment. True, in the rich countries a strong environmental movement did not emerge until long after they had become industrialized, a stage that many developing countries have yet to reach. And true, many of the developed world’s environmental concerns have little to do with immediate threats to its inhabitants’ well-being. People worry about whether carbon-dioxide emissions might lead to a warmer climate next century, or whether genetically engineered crops might have unforeseen consequences for the ecosystem. That is why, when rich world environmentalists’ campaign against pollution in poor countries, they are often accused of naivety. Such countries, the critics say, have more pressing concerns, such as getting their people out of poverty.
But the environmental problems that developing countries should worry about are different from those that western pundits have fashionable arguments over. They are not about potential problems in the next century, but about indisputable harm being caused today by, above all, contaminated water and polluted air. The survey will argue that, contrary to conventional wisdom, solving such problems need not hurt economic growth; indeed dealing with them now will generally be cheaper than leaving them to cause further harm.
In most developing countries pollution seems to be getting worse, not better. Most big cities in Latin America, for example, are suffering rising levels of air pollution. Populations in these countries are growing so fast that improvements in water supply have failed to keep up with the number of extra people. Worldwide, about a billion people still have no access to clean water, and water contaminated by sewage is estimated to kill some 2 million children every year. Throughout Latin America, Asia, Africa, forests are disappearing, causing not just long-term concern about climate change but also immediate economic damage. Forest fires in Indonesia in 1997 produced a huge blanket of smog that enveloped much of South-East Asia and kept the tourists away. It could happen again, and probably will.
Recent research suggests that pollution in developing countries is far more than a minor irritation: it imposes a heavy economic cost. A World Bank study put the cost of air and water pollution in China at $ 54 billion a year, equivalent to an astonishing 8% of the country’s GDP. Another study estimated the health costs of air pollution in Jakarta and Bangkok in the early 1990s at around 10% of these cities’ income. These are no more than educated guesses, but whichever way the sums are done, the cost is not negligible. [br] It can be inferred from the passage that ______.
选项
A、developing countries should worry about the harm caused by polluted water and air
B、the developing countries’ economy will develop more rapidly if they deal with environmental problems right now
C、the conventional wisdom has it that solving environmental problems may hurt economic growth
D、the conventional wisdom holds that dealing with environmental problems now will generally cost less
答案
C
解析
推断题。第二段明确说明,发展中国家关注的环境问题是污染,尤其是水和空气污染正在造成危害,因此A不是推断出来的。接着作者说,与传统观念相反,解决这些问题不需要伤害经济增长,而且现在解决它们比任凭它们造成更多危害花费要少得多。由此可推断,传统观念认为,解决环境问题会损害经济的发展。因此C是正确答案。B是推断不出的,而D是文章中明确说了的。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/4011582.html
相关试题推荐
Man:I’dliketosignupforsomevoluntaryworkwiththeenvironmentcouncil.I
Conventionalwisdomhasitthatconcernfortheenvironmentisaluxuryonly
Conventionalwisdomhasitthatconcernfortheenvironmentisaluxuryonly
Youaretowriteinnolessthan120wordsaboutthetitle"EnvironmentProtecti
ConcernforfamilyvaluesisreducingamongyoungerJapaneseastheypursue
Thereisarealconcernthatfoodsupplieswillnotbe______tofeedtheincrea
Youaretowriteinnolessthan120wordsaboutthetitle"Environment:Eve
Theconceptof"environment"iscertainlydifficultandmayevenbemisunder
Theconceptof"environment"iscertainlydifficultandmayevenbemisunder
Wheredopesticides(杀虫剂)fitintothepictureofenvironmentaldisease?We
随机试题
Nottoomanydecadesagoitseemed"obvious"bothtothegeneralpublicand
Forthispart,youareallowed30minutestowriteacompositionentitledUni
TheAmericancommonschooldifferedfromtheEuropeanschoolinthatitwas
根据《房屋建筑与装饰工程工程量计算规范》(GB50854-2013),关于砌墙工
下列法律部门中,《政府采购法》属于()。A、经济法 B、社会法 C、行政法
下列古诗词中,表达作者对友人的思念之情的是:A.上邪,我欲与君相知,长命无绝衰
下列情况符合现金管理规定的是()。A.支付职工工资 B.支付差
深入把握科学思想方法和工作方法 《新时代中国特色社会主义思想学习纲要》(以
新斯的明属于何类药物?( )A.M受体激动药 B.N2受体激动药 C.N1
根据《招标投标法实施条例》,经有关部门批准可采用邀请招标方式的是()的项目
最新回复
(
0
)