首页
登录
职称英语
Modern scientists divide the process of dying into two phases—clinical or te
Modern scientists divide the process of dying into two phases—clinical or te
游客
2025-03-18
42
管理
问题
Modern scientists divide the process of dying into two phases—clinical or temporary death and biological death. Clinical death occurs when the vital organs, such as the heart or lungs, have ceased to function, but have not suffered permanent damage. The organism can still be revived. Biological death occurs when changes in the organism lead to the disintegration of vital cells and tissues. Death is then irreversible and final.
Scientists have been seeking a way to prolong the period of clinical death so that the organism can be reanimated before biological death occurs. The best method developed so far involves cooling of the organism, combined with narcotic (麻醉的,催眠的) sleep. By slowing down the body’s metabolism, cooling delays the processes leading to biological death.
To illustrate how this works, scientists performed and experimented on a six-year-old female baboon (狒狒) called Keta. The scientists put Keta to sleep with a narcotic. Then they surrounded her body with ice bags and began checking her body temperature. When it had dropped to 28 degrees the scientists began draining blood from an artery. The monkey’s blood pressure decreased and an hour later both the heart and respiration stopped; clinical death set in. For twenty minutes Keta remained in this state. Her temperature dropped to 22 degrees. At this point the scientists pumped blood into an artery in the direction of the heart and started artificial respiration. After two minutes the baboon’s heart became active once more. After fifteen minutes, spontaneous respiration began, and after four hours Keta opened her eyes and lifted her head.After six hours, when the scientists tried to give her a penicillin injection, Keta seized the syringe (注射器) and ran with it around the room. Her behavior differed little from that of a healthy animal. [br] According to the passage, the function of cooling an organism is to______.
选项
A、speed up the body’s metabolism
B、slow down disintegration of body tissues
C、prevent damage to organs
D、revive damaged organs
答案
B
解析
这是一道细节题。文中第二段最后一句说:“通过减缓机体的新陈代谢,冷冻使导致生物死亡的过程延缓了下来。”B符合文中内容。本题通过排除法亦可找到答案。A与文中第二段最后一句内容相矛盾,可排除;C“阻止对器官的破坏”和D“可以恢复已经受损的器官的功能”,文中均未涉及,可排除。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/4002893.html
相关试题推荐
Thewordscienceisheardsoofteninmoderntimesthatalmosteverybodyhas
Thewordscienceisheardsoofteninmoderntimesthatalmosteverybodyhas
Manysmallculturalgroupsliveinplacesfarawayfrommoderncities.Some
Manysmallculturalgroupsliveinplacesfarawayfrommoderncities.Some
Scientistsinthe1950sproclaimedtherobotthebrainwave(灵感,灵机)ofthefu
Scientistsinthe1950sproclaimedtherobotthebrainwave(灵感,灵机)ofthefu
Scientistsinthe1950sproclaimedtherobotthebrainwave(灵感,灵机)ofthefu
Modernscientistsdividetheprocessofdyingintotwophases—clinicalorte
Modernscientistsdividetheprocessofdyingintotwophases—clinicalorte
Modernscientistsdividetheprocessofdyingintotwophases—clinicalorte
随机试题
MemoryI.Introductiontomemory—thecapacity
PASSAGEONEWhyahospitalbillcostswhatitcosts.本题考查对文章的整体把握。通过文章第一段提出的问题How
Indiaistofrugality(节俭)asBethlehemistoJesus.Asrichcountriesentera
EarlierthisyearImetwithagroupofwomeninMatela,asmallfarmingvil
生活并不是一个悲剧。它是一个“搏斗”。我们生活来做什么?或者说我们为什么要有这生命?罗曼•罗兰的回答是“为的是来征服它”。我认为他说得不错。我
肾炎性水肿一般最先发生的部位是()A.眼睑及面部 B.骶尾部 C.
关于兼性生物稳定塘,下列哪点说明是错误的?A.塘表层为好氧层 B.塘中间层
在一定的条件下,已建立化学平衡的某可逆反应,当改变反应条件使化学平衡向正反应方向
社区社会工作者黄敏正在做一项关于单亲家庭青少年的策划方案。她积极向街道及相关部门
房地产市场调研作为一项专业服务活动,除了具有一般市场调研的特点外,还具有下列特点
最新回复
(
0
)