首页
登录
职称英语
Walking through my train yesterday, staggering from my seat to the buffet an
Walking through my train yesterday, staggering from my seat to the buffet an
游客
2025-01-22
33
管理
问题
Walking through my train yesterday,
staggering
from my seat to the buffet and back, I counted five people reading Harry Potter novels. Not children-these were real grown-ups reading children’s books.
Maybe that would have been understandable. If these people had jumped whole-heartedly into a second childhood it would have made more sense. But they were card-carrying grown-ups with laptops and spreadsheets returning from sales meetings and seminars. Yet they chose to read a children’s book.
I don’t imagine you’ll find this headcount exceptional. You can no longer get on the London Tube and not see a Harry Potter book. Nor is it just the film; these throwback readers were out there in droves long before the movie campaign opened.
So who are these adult readers who have made JK Rowling the second-biggest female earner in Britain(after Madonna)? As I have
tramped
along streets knee-deep in Harry Potter paperbacks, I’ve mentally slotted them into three groups.
First come the Never-Readers, whom Harry has enticed into opening a book. Is this a bad thing? Probably not. Writing has many advantages over film, but it can never compete with its magnetic punch. If these books can re-establish the novel as a thrilling experience for some people, then this can only be for the better. If it takes obsession-level hype to lure them into a bookshop, that’s fine by me. But will they go on to read anything else? Again, we can only hope.
The second group are the Occasional Readers. These people claim that tiredness, work and children allow them to read only a few books a year. Yet now—to be part of the crowd, to say they’ve read it—they put Harry Potter on their oh-so-select reading list. It’s
infuriating
, and maddening. Yes, I’m a writer myself, currently writing difficult, unreadable, hopefully unsettling novels, but there are so many other good books out there, so much rewarding, enlightening, enlarging works of fiction for adults; and yet these sad cases are swept along by the hype, the faddism, into reading a children’s book.
The third group are the Regular Readers, for whom Harry is sandwiched between McEwan(英国当代作家)and Balzac, Roth(德国现代诗人)and Dickens. This is the real baffler—what on earth do they get out of reading it? Why bother? But if they call rattle through it in a week just to say they ve been there—like going to Longleat(郎利特山庄英国名胜)or the Eiffel Tower—the worst they’re doing is encouraging others. [br] The Occasional Readers are referred to as sad cases because______.
选项
A、they’re too busy to enjoy regular reading
B、they’re suffering from the heavy workload
C、they have a hard time selecting what to read
D、their reading taste is affected by fashion
答案
D
解析
根据第六段的内容“and yet these sad cases are swept along by the hype,the fad-dism,into reading a children’s book.然而这些可悲的人却接受天花乱坠的宣传攻势和流行主义的教唆,跑去看一本儿童读物。”可知,D项“他们的阅读口味受潮流的影响”符合题意。A项“他们太忙了,不能定期享受阅读”,B项“他们正遭受繁重工作的痛苦”,A、B两项文中虽都有提到,但不是题目所问的原因,C项“他们很难决定选择阅读什么”,这在文中没有提到。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3923360.html
相关试题推荐
Theengineersaregoingthroughwiththeirhighwayproject,inspitethattheex
RainabatesinthefallthroughoutmostoftheAppalachianMountainregion.A、pou
Primitivesuperstitionsthatfeedracismshouldbe______througheducation.A、igno
Throughmanyyearsofevolution,yourbodyhaslearnedbowtorespondtostress
Yesterdaymyauntboughtsomenew______forherflatattheseaside.A、furnitureB
Heavyrainswerecausinginundationandmuchdamagethroughoutthecountry.A、muc
Walkingthroughmytrainyesterday,staggeringfrommyseattothebuffetan
Walkingthroughmytrainyesterday,staggeringfrommyseattothebuffetan
Walkingthroughmytrainyesterday,staggeringfrommyseattothebuffetan
Walkingthroughmytrainyesterday,staggeringfrommyseattothebuffetan
随机试题
Labelthemapbelow.Writethecorrectletter,A-l,nexttoquestions15-20.[im
Accordingtothepassage,whichofthefollowingisNOTlikelytobeprovidedby
[originaltext][16]America’snationalsymbol,thebaldeagle,almostwentextin
Thefirst10monthsoflastyearsawmorethan270,000Chineseworkersgoing
下述关于人格的描述哪一个最为准确?()A.人格稳定性受到性别与社会经济地位的影
对生理性贫血叙述,正确的是()A.生后6个月最常见 B.血红蛋白低
在估算教育费用的增长时,一般在通货膨胀率上加上()个百分点。A.1~3
根据诉讼时效法律制度的规定,下列请求权中,适用诉讼时效规定的有( )。A.向特
在建设工程进度计划的表示方法中,与横道计划相比,网络计划的优点是能够()。A.直
在允许分区设置水箱的各类高层建筑中,分区并联给水方式被广泛采用,其特点有()。A
最新回复
(
0
)