首页
登录
职称英语
[originaltext] Once a social taboo, love across the color line is becoming i
[originaltext] Once a social taboo, love across the color line is becoming i
游客
2025-01-18
43
管理
问题
Once a social taboo, love across the color line is becoming increasingly common. The number of interracial marriages in the U.S. has leaped almost 1,000% since 1967, when a landmark Supreme Court decision, Loving v. Virginia, voided state antimiscegenation laws that forbid unions between the races. Today there are more than 2 million interracial marriages, accounting for about 5% of all U.S. marriages, and almost half a million of them are between blacks and whites.
Yet even after the Loving decision, which required the state of Virginia to recognize the marriage between a white man and a black woman, Richard and Mildred Loving, the resistance to mixed nuptials in the South seemed to stay as firm as the reverence some there still have for the Confederate flag. It was only three years ago that Alabama became the last state to drop its unenforceable ban on mixed marriage, and it did so with just a 60%-to-40% vote by residents.
Of course, interracial intimacy has been a fact of life in the region since African slaves first arrived in the U.S.—and white slave owners like Thomas Jefferson began sneaking into the slave quarters at night. But what used to be branded clandestine lust has finally evolved into sanctioned love: black-white interracial marriages in Alabama have more than tripled, from 297 in 1990 to 1,000 in 2000, or about 2.5% of the married couples in the state. An additional 1% of Alabama marriages are unions also involving Asians, Latinos and Native Americans.
选项
A、By a Supreme Court ruling.
B、By state legislation.
C、By a vote of the residents.
D、By the social trend that interracial marriages keep increasing.
答案
C
解析
通过对Alabama婚姻情况这一特定信息进行找寻,发现原文第二段最后一句提到Alabama是最后一个放弃混合婚姻禁令的州时说明这是“just a 60%- to-40% vote by residents”,即“当地居民60%对40%投票的结果”,这与选项c内容吻合。因此,该选项的说法是正确的。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3917765.html
相关试题推荐
下面你将听到一段有关人口老龄化问题的讲话。[originaltext]Theworld’spopulationisageing:vir
下面你将听到一段有关校园暴力问题的讲话。[originaltext]学校本应是儿童学习和成长的安全场所,但对全球一半的青少年来说,情况却并非如
下面你将听到一段有关保护遗产,促进创造力发展的讲话。[originaltext]在如今这个相互交融的世界,文化无疑拥有改变社会的力量。文化有诸
下面你将听到一段有关英国官员谈论深化中英合作的讲话。[originaltext]UK-Chinarelationshaveentered
下面你将听到一段有关旅游与科技的讲话。[originaltext]Today,Iamgoingtotalkabouttouris
下面你将听到一段有关坚持在发展中保障和改善民生的讲话。[originaltext]改革开放以来,我国在人民生活领域发生的巨变是广泛而深刻的。从
下面你将听到一段有关东南亚合作的讲话。[originaltext]我们身处的东亚地区,覆盖东盟、中日韩等经济体,拥有22亿人口,经济总量贸易总额
下面你将听到一段有关青少年发展的讲话。[originaltext]Today,thereare1.8billionyoungpeo
下面你将听到的是一段有关中国健康事业发展的讲话。[originaltext]健康是人类生存和社会发展的基本条件。…………多年来,
下面你将听到一段有关室内空气污染与健康的讲话。[originaltext]Today,Iamgoingtotalkabouthou
随机试题
Iftheuniversalityofimmersion-stylelanguageprograms,emergencytestpre
[originaltext]Host:Welcometotoday’sshow,"Thewomenofmyvillage."Inthis
WhatisthebasicpurposeofIQtests?[br][originaltext]W:Whyisitthatsom
Usingacomputerorsmartphoneatnightcancauseustopileonthepounds,n
A.fatigueB.defectsC.perfectD.improveE.riseF.mistakesG.caref
电流互感器二次侧开路所引起的后果,一是电流互感器铁芯烧坏,二是电流互感器产生高电
(常数)——表示( )。A.不可压缩理想流体稳定流动的伯努利方程 B.
在注射剂中起到减轻疼痛作用的是A.亚硫酸氢钠 B.盐酸普鲁卡因 C.碳酸氢钠
列出用药过程中需定期检查血象的说明书项目是A.【禁忌】 B.【注意事项】 C
X市甲厂因购买Y市乙公司的一批木材与乙公司签订了一份买卖合同,但合同中未约
最新回复
(
0
)