首页
登录
职称英语
One of the most disturbing statistics I’ve read for a long time was publishe
One of the most disturbing statistics I’ve read for a long time was publishe
游客
2025-01-16
38
管理
问题
One of the most disturbing statistics I’ve read for a long time was published this week. The Work Foundation claims that job satisfaction in this country has fallen alarmingly. Women’s satisfaction level has fallen from 51 percent in 1992 to 29 percent today; men’s has fallen from 35 percent to 20. The reason — the long-hours culture and job insecurity.
For my father’s generation, work was something that had to be endured so that real life could be maintained. But my generation has been gulled into thinking that work is real life, Most work is not satisfying. Most work stinks. Most work, however well paid, is meaningless and dull. But somehow we’ve been convinced that work provides self-fulfillment.
Before Mrs Thatcher, we had a famous British attitude to work — the less we did the better. Thatcher introduced the idea that, in a world where identity was so fragile, you could become real through work, through long hours and assiduous consumption, in the small amount of time you had been left after clocking off. Now Blair carries on the crusade, I’ve got one of the best jobs in the world — sitting in an office by myself all day trying to make up something that someone somewhere will be interested in. But I’d rather be stretched out in front of the TV, or in bed, or playing tennis, or doing just about anything else.
Much of feminist thought has been about getting what men have traditionally had without examining the underlying assumption of whether it was worth having. Feminism never ended up with a life built around creative leisure, instead, women of talent and drive threw themselves into the labour pool, believing that work and its attendant income and power would affect the change of life and consciousness that would liberate them.
Can anything be done? Only if we’re willing to change the way we’ve been tricked into thinking. Most people now measure their lives primarily in units of currency — money saved and spent. I have a friend who’ll travel halfway across London for a shoe sale, without factoring in how much of her precious time has been spent travelling. The most important truth I know is that all we ever own is the time we were given on this earth. We need to seize it back. Now the future has arrived, and we have the means to do it — we just don’t have the imagination. [br] What is the purpose of the author in mentioning her friend who travelled halfway across London for a shoe sale?
选项
A、To praise her friend for her persistence in pursuing what she wants.
B、To introduce her friend to the general public.
C、To give an urgent call for people to take life easy.
D、To raise people’s awareness as to how precious time is.
答案
D
解析
这个题目主要考查的是学生对句子的理解能力。举例子是为了说明一个问题,即让大家享受生活,这从文中最后一段的“Most people now measure their lives primarily in units of currency — money saved and spent. I have a friend who’ll travel halfway across London for a shoe sale, without factoring in how much of her precious time has been spent travelling. The most important truth I know is that all we ever own is the time we were given on this earth. We need to seize it back.”这段话的主旨是让大家要珍惜时间,文中有一句话说我们唯一拥有的就是赋予我们的宝贵的时间,所以文中举朋友的例子也是为了提醒大家要珍惜宝贵的时间,因为文中说她的朋友不知道自己在这个过程中花掉了多少时间在路途上。故选D。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3915001.html
相关试题推荐
Statisticsconvinceusthatinaboutone-thirdofthisworldtoday,survivalis
Manystudentstodaydisplayadisturbingwillingnesstochooseinstitutionsand
AnarticlepublishedrecentlyintheprestigiousscientificjournalNaturei
OneofthemostdisturbingstatisticsI’vereadforalongtimewaspublishe
OneofthemostdisturbingstatisticsI’vereadforalongtimewaspublishe
OneofthemostdisturbingstatisticsI’vereadforalongtimewaspublishe
Fiftyyearsago,RobertSolowpublishedthefirstoftwopapersoneconomic
Fiftyyearsago,RobertSolowpublishedthefirstoftwopapersoneconomic
Fiftyyearsago,RobertSolowpublishedthefirstoftwopapersoneconomic
AFrenchman,thepsychologistAlfredBinet,publishedthefirststandardized
随机试题
[originaltext]M:Lookatallthesecreamsinyourbathroom.Doyoureallyexpec
TheStatueofLibertywasgiventoAmericanpeopleby______asagiftIn1884.A
[originaltext]JapanesestyleconversationsdevelopquitedifferentlyfromW
Crimeisincreasingworldwide.Thereiseveryreasontobelievethe【B1】_____
目标管理自身的缺点有()。A.目标管理理论尚未普及宣传 B.适当的目标不易确
下列材料属于外购材料()。A.玻璃、石子 B.砂、砖 C.石材、瓦 D.钢
平遥历史文化名城属于哪种类型?( )A.古城的格局风貌比较完整 B.古城风貌
银行应该建立持续的"市场监督"管理机制,以保持批发融资来源的稳定性。()
债权人应当在接到通知之日起30日内,未接到通知的应当在公告之日起()日内,向投资
“理想气体和单一热源接触做等温膨胀时,吸收的热量全部用来对外做功。”对此说法,有
最新回复
(
0
)