首页
登录
职称英语
The number of scientists and engineers going to America to study and work is
The number of scientists and engineers going to America to study and work is
游客
2025-01-08
40
管理
问题
The number of scientists and engineers going to America to study and work is dropping precipitously. An important reason is the length of time it now takes to get a visa. This is both deterring would-be visitors from coming, and hindering some of those who try. Not only may this lead to a decline in America’s scientific strength, it is also an undeserved obstacle for many students.
Things are getting a little better--delays in visa processing, according to both America’s State Department and academic observers, are shorter than a year ago. And only a small percentage of student-visa applications are held up for extremely long periods. Nonetheless, since the summer of 2003, applicants for student visas have been required to appear at an American consulate for an interview. Because consular staffs have not been expanded, this has led to delays of several weeks in order to sit for an interview that often lasts only a few minutes. Such a blanket requirement puts undue stress on both students and consulates, without yielding tangible security benefits. A more focused system makes more sense.
The current mess could prove costly to America. Its economic and military prowess owes a great deal to emigrating scientists and engineers. They were key members of the team which built its first atomic bomb in 1945, and they have played an important role ever since. In 2001, 35% of science and engineering doctorates a- warded by American universities went to foreign students, and foreigners comprise a similar proportion of America’s scientific and engineering workforce.
Furthermore, several requirements have exacerbated delays, with little benefit to security. For example, checks on scientists working in areas that might relate to national security (exactly which areas are secret) are currently valid only for a year. Since such checks take on average two months to complete, and cannot be applied for within America, it thus becomes difficult to complete a course of study lasting five or six years. Visas should be granted for the duration of a course of study--if someone is not deemed a security risk today, it is un- likely he will be so a year from now. Legitimate visa holders should be allowed to enter and leave the country, and to apply for a renewal of their visas while still in America.
There are also problems at home. The State Department and the Department of Homeland Security, which are jointly responsible for visas, are struggling to respond to the concerns of scientists but they are woefully ill- equipped--files are exchanged twice weekly with the Federal Bureau of Investigation (FBI) on computer disks, while the FBI takes up to three days to reply that a person has not appeared on its database. Furthermore, the State Department keeps inadequate data about visa delays and applications. This is inexcusable. All manners of businesses use software today to segment and understand their customers’ behavior. The government’s failure to use the same technology is leading to both inefficiency and a decrease in security.
A more logical visa regime would make America safer, and those wishing to study or work there happier. Other countries are currently benefiting from the shortcomings in America’s system. But change would, in the long term, serve even their interests. A return to honest global competition for scientists and engineers would be healthier and more productive. [br] The author implies all of the following EXCEPT ______.
选项
A、the US relies heavily on foreign professionals.
B、visa system may be useless, or even harmful
C、the US government has not put high technology to good use
D、the more efficient the government, the safer the country
答案
B
解析
推理判断题。本题要用排除法。第三段说这种局面使美国付出代价,是因为美国owes a great deal to emigrating scientists and engineers,证明A是正确的。第五段谈论美国国内的问题,作者指出FBI工作效率太低,所以使签证制度不能有效保护国家安全,证明D是对的。作者接着指出造成效率低下的原因是the government’s failure to use the same technology,所以C是正确的。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3903649.html
相关试题推荐
ItisincongruousthatthenumberofBritishinstitutionsofferingMBAcourse
ItisincongruousthatthenumberofBritishinstitutionsofferingMBAcourse
ItisincongruousthatthenumberofBritishinstitutionsofferingMBAcourse
ItisincongruousthatthenumberofBritishinstitutionsofferingMBAcourse
Whichofthefollowingstatementsistrue?A、MainlandAmericaissituatedinthe
AMERICARES’firstairlifttoIndiainresponsetothetsunamihasarrivedin
AMERICARES’firstairlifttoIndiainresponsetothetsunamihasarrivedin
AMERICARES’firstairlifttoIndiainresponsetothetsunamihasarrivedin
AMERICARES’firstairlifttoIndiainresponsetothetsunamihasarrivedin
Americanthisyearwillswallow15,000tonsdrugsofaspirin,oneofsafest
随机试题
CountrieswithintheEuropeanCommunitygrantcertaincommercial______toeachot
Itturnsoutthatagoodnight’srestisgoodforbusiness.One-thirdof
[originaltext]M:Hello,isthisAT&T?I’mcallingformyInternetservice.It’s
有关散热器供暖系统制式的选择,合理的是()。A.住宅楼采用垂直双管系统 B
请从所给的这几个选项中,选择最合适的一个填在问号处,使之呈现一定的规律:
根据我国的相关规定,建设工程质量监督机构具有的执法权限和工作内容包括()。A、对
现场责任成本可按照确定的计划目标成本,采用()或施工生产要素形式分解。A.单位
当管道位于路基范围内时,施工时应采取适当作业原则,以下说法不正确的是()。A、管
高钾血症引起心律失常的紧急处理是A.10%葡萄糖酸钙20m1静推 B.10%葡
关于合同结构图的说法,正确的有()A.在合同结构图中,有合同关系的两个单位之间
最新回复
(
0
)