首页
登录
职称英语
When the American psychologist Wayne Oates died in 1999, The New York Times
When the American psychologist Wayne Oates died in 1999, The New York Times
游客
2024-11-22
9
管理
问题
When the American psychologist Wayne Oates died in 1999, The New York Times began his obituary by noting two facts. First, the man had authored an astonishing 57 books. Second—and presumably not coincidentally—he had coined the word workaholic. Oates invented the now-ubiquitous term in a 1968 essay, in which he confessed that his own addiction to industriousness had been a disorder similar to substance abuse. Of course, he acknowledged, workaholism is much more socially respectable than drinking a fifth a day— more the sort of personality trait that might help someone, say, earn an obit in the paper of record.
What, precisely, qualifies someone as a workaholic? There’s still no single accepted medical definition. But psychologists have tried to distinguish people merely devoted to their careers from the true addicts. A seminal 1992 paper on how to measure the condition argued that sufferers work not only compulsively but also with little enjoyment. Newer diagnostic tests attempt to single out those who, among other behaviors, binge and then suffer from withdrawal—just as someone would with, say, a gambling or cocaine habit.
Even as the precise outlines of workaholism remain a bit fuzzy, various studies have tried to identify its physical and emotional effects. At the risk of carrying on like a Pfizer ad: research has associated it with sleep problems, weight gain, high blood pressure, anxiety, and depression. That’s to say nothing of its toll on family members. Perhaps unsurprisingly, spouses of workaholics tend to report unhappiness with their marriages. Having a workaholic parent is hardly better. A study of college undergraduates found that children of workaholics scored 72 percent higher on measures of depression than children of alcoholics. They also exhibited more-severe levels of "parentification"—a term family therapists use for sons and daughters who, as the paper put it, "are parents to their own parents and sacrifice their own needs...to accommodate and care for the emotional needs and pursuits of parents or another family member".
How many people are true workaholics? One recent estimate suggests that about 10 percent of U. S. adults might qualify: the proportion is as high as 23 percent among lawyers, doctors, and psychologists. Still more people may be inclined to call themselves workaholics, whether or not they actually are: in 1998, 27 percent of Canadians told the country’s General Social Survey that they were workaholics, including 38 percent of those with incomes over $80,000.(Even among those with no income, 22 percent called themselves workaholics! Presumably some were busy homemakers and students.)
The condition may well have a certain social cachet: as the psychologist Bryan Robinson once put it, work addiction might be "the best-dressed mental health problem" of them all. In one of the rare economic studies on the subject, researchers found that the educated and affluent were much more likely than lower-income Americans to put off retirement, a possible sign of workaholism in action. Such delayed retirement certainly gives new meaning to the phrase "worked to death". For what it’s worth, the concept would not raise many eyebrows in Japan, where grueling job hours have long been a norm, and there’s a word for death by overwork—karoshi. The country’s courts have even recognized it as a basis for wrongful-death suits. [br] All of the following statements about Wayne Oates are true EXCEPT that______.
选项
A、he thought workaholism was not socially respectable
B、he had written 57 books
C、he brought the term workaholic to the world
D、he admitted his own addiction to work
答案
A
解析
事实细节题。由题干中的Wayne Oates定位至第一段。由该段最后一句Of course,heacknowledged,workaholism is much more socially respectable than drinking a fifth a day…可知,[A]所述内容与文意不符,故为答案。第一段第二句提到the man had authored an astonishing57 books,即他写了57本书,[B]符合原文意思,故排除;该段第三句提到he had coined theword workaholic,即他提出了“工作狂”这个词,[C]符合原文意思,故排除;该段第四句提到he confessed that his own addiction to industriousness…,他承认自己对工作的痴迷,[D]是对此处原文的同义转述,故排除。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3856406.html
相关试题推荐
Pre-courseLectureof"AmericanNovelSince1945"Tolearnth
Pre-courseLectureof"AmericanNovelSince1945"Tolearnth
Pre-courseLectureof"AmericanNovelSince1945"Tolearnth
Pre-courseLectureof"AmericanNovelSince1945"Tolearnth
Pre-courseLectureof"AmericanNovelSince1945"Tolearnth
Pre-courseLectureof"AmericanNovelSince1945"Tolearnth
Pre-courseLectureof"AmericanNovelSince1945"Tolearnth
Forty-fiveyearsagothisweek,Americanswerealreadygrowingtiredofthe
Forty-fiveyearsagothisweek,Americanswerealreadygrowingtiredofthe
Forty-fiveyearsagothisweek,Americanswerealreadygrowingtiredofthe
随机试题
Theterm"leadership"isoneofthemostdifficultinan【M1】______education
Oneinsix.Believeitornot,that’sthenumberofAmericanswhostrugglew
ATaleofTwoCitieswaswrittenby______.A、WilliamMakepeaceThackery.B、David
[originaltext]Scientistsoftenusespecializedjargontermswhilecommunica
用哈希表存储元素时,需要进行冲突(碰撞)处理,冲突是指( )。A.关键字被依次
A.美托洛尔 B.卡托普利 C.氨氯地平 D.呋塞米 E.可乐定下列药物
不能通过G蛋白耦联受体实现跨膜信号转导的配体是 A.胰岛素B.肾上腺素C.
商业银行发行金融债券应具备()条件。A:具有良好的公司治理机制B:核心资本充足
下列有关答复政府信息公开申请的说法正确的是:()A.行政机关收到政府信息公开申
下面关于咯血的叙述说法错误的是A、24小时咯血量100ml以内为小量咯血 B、
最新回复
(
0
)