首页
登录
职称英语
[originaltext]W: Absolutely.(6 - 1)But it’s worse if you feel tremendous guilt
[originaltext]W: Absolutely.(6 - 1)But it’s worse if you feel tremendous guilt
游客
2024-11-19
34
管理
问题
W: Absolutely.(6 - 1)But it’s worse if you feel tremendous guilt and do something that you don’t want to do. You do it and it doesn’t go well. That’s a really bad situation.(6-2)So on the front-end, maybe you can advise them to go to someone else, maybe you can cosign for a loan for them at the bank, really to create that kind of distance that might be meeting them halfway.
M: This is so loaded, because it is not just the stranger, right? This is all the family history, all the arguments, all the little things you did with your brother, sister or your parents, whatever you get loaded from the back-end with emotions.
W: There is no question about it, and there are certain people that think the family bank should always be open. That is not the case.(7)There are also in most families a go-to person, who gets called again and again, because there is a sense that they are good with money, they have the money and can loan it. And so those things just create tremendous stress around these issues in families.
M: But it is hard to say no. You love this person, right? You want to help them out. But this maybe not be the best thing for the person.
W: Well, it’s hard to say no, but sometimes you have to say no.
M: And so that will affect your relationship, because you are going to deal with this person at holidays and family reunion.
W:(8)But you should know that it’s better than dealing with them when they are facing bankruptcy, because you didn’t force them to look themselves in the mirror and try to take accountability for the life style that they were trying to maintain, which they quite frankly could not afford. It was just the fact. There were no two ways about it.
M: Just now we’ve been talking about you as the bank in the family. What if you need to borrow money? How do you approach your family member?
W: Well,(9)if I need to borrow money, I will go to them in the most professional way and be the one saying this is what I need the money for. I’d like to document this and write this down, and this is when you can be expected to receive the payment. If I don’t pay you back, I would be here before the money is due to renegotiate these terms, so they get a sense that I am very serious, very credible.
M: It’s also good for your own self-esteem. As you two get terms here, you are going to pay him back.
W: There is no question about it. One interesting idea.(10)Let’s just say for some reason a family member doesn’t pay you back, try having them work off the money. They may do the baby-sitting that you need done or mowing the lawn or things like that.
M: I don’t know any of my relatives would like to clean windows. Millity Hopson, thanks a lot for the good advice.
This is the end of Part Two of the interview. Questions 6 to 10 are based on what you have just heard.
6. What can you do when you don’t want to lend money to relatives?
7. What does "a go-to person" refer to according to Mility Hopson?
8. Which reason backs up your behavior of not lending money though you love them?
9. Which of the following is NOT recommended to do if you are the one borrowing money?
10. What can you do if your family member can’t pay you back?
选项
A、The person who likes to travel around.
B、The person who likes to borrow money.
C、The person who is always asked to lend money.
D、The person who is good at making money.
答案
C
解析
本题考查重要细节。根据句(7)可知,在大多数家庭中都有一位“好好先生”,紧接着原文使用了一个定语从句具体解释了“好好先生”的定义:总是有人向他求助,因为大家认为他们善于理财,他们有钱并能借钱,所以[C]为正确答案。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3852219.html
相关试题推荐
[originaltext]M:Ofcourse,itistruetosaythattherearecertainelementsi
[originaltext]M:Ofcourse,itistruetosaythattherearecertainelementsi
[originaltext]M:Ofcourse,itistruetosaythattherearecertainelementsi
[originaltext]Interviewer(W)Mr.Fox(M)Now,listentoPartOneofthe
[originaltext]Interviewer(W)Mr.Fox(M)Now,listentoPartOneofthe
[originaltext]W:DoyouagreewithAlGorethatthere’sanurgentdriveforus
[originaltext]W:DoyouagreewithAlGorethatthere’sanurgentdriveforus
[originaltext]Interviewer(W)RobertBallard(M)Now,listentoPartOneoft
[originaltext]Interviewer(W)RobertBallard(M)Now,listentoPartOneoft
[originaltext]Interviewer(W)RobertBallard(M)Now,listentoPartOneoft
随机试题
JackcametoMr.Smithwithabookinhishand."Imeanttotakegoodcare
TheValueofWritingWell[A]It’sthattimeofyearagain.No,not"the
[originaltext]W:I’mgoingtothesupermarkettopickupfoodanddrinkforSat
Advertisingisaformofcommercialmasscommunicationdesignedto【C1】______
应当对未适当履行监督检查和内部控制评价职责承担直接责任的是()。A.董事会、
“大学科技园”的问世标志着大学基础科学研究有了新的发展模式。
下列关于采取证券市场禁入措施的表述中,正确的是( )。A:被采取证券市场禁入措施
根据《期货公司资产管理业务试点办法》的规定,单一客户的起始委托资产不得低于()
在口腔健康调查的问卷调查项目中不包括A.口腔卫生习惯 B.龋病 C.饮食情况
(2012年)将位于某一空旷区域的室外声源组等效为一个点声源应满足的条件是()
最新回复
(
0
)