首页
登录
职称英语
From Dr. R. S. Scorer of Britain’s Imperial College of Science comes the la
From Dr. R. S. Scorer of Britain’s Imperial College of Science comes the la
游客
2024-10-31
43
管理
问题
From Dr. R. S. Scorer of Britain’s Imperial College of Science comes the latest theory about the cause of lightening flashes. Dr. Scorer believes the cause is hail falling through super - cooled clouds, lee particles bouncing off the falling hail acquire a positive charge and rise to the top of the cloud while the hail carries a negative charge to the bottom of the cloud.
According to Dr. Scorer, Benjamin Franklin first proved thunderclouds are charged with electricity. Later investigation showed that the tops of the clouds have a great positive charge and the bottoms a great negative charge.
When the charges become great enough to break down the insulating properties of the air, lightening flashes carry the electricity within the cloud, or from cloud to cloud, or from cloud to earth. But the question remained: how do the charges develop within the cloud?
To seek the cause, Dr. Scorer and his colleagues at the college first duplicated thundercloud currents in a liquid tank. They doubt that mixture takes place only in the tops of the clouds.
Next a study of thunderclouds over the North Atlantic showed that lightening occurs only when the air temperature around the cloud is below freezing. Particles at the top of the cloud begin to freeze, but those in the remainder of the cloud stay unfrozen although below freezing temperature.
To measure moisture, the scientists sent planes equipped with external refrigerated rods into the clouds. The idea was that moisture would freeze on the rods and could later be measured. The men found, however, that some of the moisture particles bounced off the rods. This accidental discovery set the scientists on a new course of action.
In the laboratory, S. E. Reynolds whirled a refrigerated rod through ice particles and found that the particles bounced off the rod acquired a positive charge. This was the missing link. Without hail and super-cooled clouds, he concluded there could be no lightening. [br] After Benjamin Franklin’s discovery, others showed that _______.
选项
A、the tops of thunderclouds have a great positive charge
B、the bottoms of the clouds have a great negative charge
C、only the middles of thunders are electrically charged
D、both A and B
答案
D
解析
见原文第二段,“Later investigation showed that the tops of the clouds have a great positive charge and the bottoms a great negative charge”.因此 D为正确选项。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3825398.html
相关试题推荐
BlackdeaththatdroveNewtonfromhiscollegeandintoamomentousdiscove
BlackdeaththatdroveNewtonfromhiscollegeandintoamomentousdiscove
BlackdeaththatdroveNewtonfromhiscollegeandintoamomentousdiscove
BlackdeaththatdroveNewtonfromhiscollegeandintoamomentousdiscove
BlackdeaththatdroveNewtonfromhiscollegeandintoamomentousdiscove
BlackdeaththatdroveNewtonfromhiscollegeandintoamomentousdiscove
BlackdeaththatdroveNewtonfromhiscollegeandintoamomentousdiscove
BlackdeaththatdroveNewtonfromhiscollegeandintoamomentousdiscove
BlackdeaththatdroveNewtonfromhiscollegeandintoamomentousdiscove
BlackdeaththatdroveNewtonfromhiscollegeandintoamomentousdiscove
随机试题
ModernJapan,despiteitsreadyadoptionofwesternmanners,isinthingsth
WiththeadventoftheInternet,informationcanbespreadwithunprecedente
[originaltext]M:Excuseme;Idon’tunderstandwhyflight213hasbeendelayed.
卡波环认为可能是A.核残余物 B.脂蛋白变性 C.色素沉着 D.血红蛋白聚
男性,45岁,心肌梗死恢复期,来门诊向医生咨询。医生告诉他一些危险因素与预防措施
教授完契诃夫《变色龙》,教师引导学生思考并整理文学作品中具有“变色龙”特点的人物
因实物交割发生纠纷的,其合同履行地为()。A、期货公司住所地 B、期货交易所
根据以下资料,回答121一125题。 A省“十五”时期的生产总值比
下列选项中,社会工作通过服务维持社会秩序的是()。A.通过自上而下的行政系统和
1991-52.少腹拘急冷痛,苔白,脉沉紧,其病理为 A.下焦受
最新回复
(
0
)