首页
登录
职称英语
Which is NOT correct description about Medullary bone? [br] [originaltext] Sc
Which is NOT correct description about Medullary bone? [br] [originaltext] Sc
游客
2024-10-30
51
管理
问题
Which is NOT correct description about Medullary bone? [br]
Scientists have discovered evidence that a dinosaur found in Montana was a female. Scientists have never before been able to reliably determine the sex of fossilized dinosaurs. The latest discovery gives them a tool to identify at least some females. What they found was a layer of something called medullary bone inside the thighbone of a dinosaur dug up five years ago. Scientists had cut the bone into two pieces to get it into a helicopter. Medullary bone is only known in ovulating birds, it’s a source of calcium that birds draw to make shells for their eggs. Writing in the journal Science, the scientific team believes the bone layer could be a way to identify other female dinosaurs but only if they died while making eggs and were then fossilized. They point out that the discovery confirms the view that modem birds are the closest living relatives of the two-legged dinosaurs.
选项
A、Modem birds are the closest living relatives of the two-legged dinosaurs.
B、Dinosaurs have medullary bone.
C、Medullary bone is only known in ovulating birds.
D、Medullary bone is a source of calcium for birds to make shells for their eggs.
答案
A
解析
本题考查对新闻细节的捕捉。根据文中原文"What they found was a layer of something called medullary bone inside the thighbone of a dinosaur dug up five years ago.”可知科学家们在恐龙化石中发现了一层脊髓骨。接着说明只在产卵的鸟类中发现过这种物质,选项A正确。另外说明脊髓骨是鸟类吸取形成鸟壳的钙质的主要来源。由此可知,脊髓骨中必定富含钙质,选项B、 C均正确。因此只有选项D的说法不正确,为本题答案。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3824350.html
相关试题推荐
Wecaninferfromthespeakerthat[br][originaltext]Today,Iwanttotalk
Wecaninferfromthespeakerthat[originaltext]Today,Iwanttotalktoyou
WhichofthefollowingstatementsisTRUEaboutLisa?[br][originaltext]W:Now
WhichofthefollowingstatementsisTRUEaboutLisa?[br][originaltext]W:Now
WhatdopeoplethinkofthepresentEuropeanpoliticalleaders?[originaltext]
WhathasbeenhappeningtoKraft?[br][originaltext]Kraftisoneofthe
WhatdoesthespeakersayaboutthenovelUncleTom’sCabin?[br][originaltext
WhatdoesthespeakersayaboutthenovelUncleTom’sCabin?[originaltext]Ha
WhyisSarahworried?[br][originaltext]M:Hello.W:Hello,John.ThisisFlor
WhyisSarahworried?[br][originaltext]M:Hello.W:Hello,John.ThisisFlor
随机试题
[img]2018m9s/ct_etoefz_etoeflistz_201808_0008[/img][br]Accordingtotheprofes
WhowontheWorldCup1994footballgame?WhathappenedattheUnitedNations?H
Whatmakesthespaceshuttle______isthatittakesofflikearocketbutlandsl
Whatisthelecturemainlyabout?[br]WhydoestheprofessorsayWalterFreeman
(1)Prolongedsleepdeprivationincreasestheriskofsufferingfromastroke
[originaltext]M:Haveyoufoundthetroublewiththecar?W:Notyet.Theengin
厂房根据()规定了防火分区的最大允许建筑面积。A.火灾危险性类别 B.耐火
在人类历史上,最早专门论述教育问题的著作是( )。A.《学记》 B.《论
2020年全年规模以上工业增加值比上年增长7.5%,其中轻工业增长8.6%,重工
财政政策与货币政策是一国宏观调控政策的重要内容。下列关于二者的说法,正确的是(
最新回复
(
0
)