首页
登录
职称英语
For many countries there are two legal means for obtaining technology. to p
For many countries there are two legal means for obtaining technology. to p
游客
2024-10-27
65
管理
问题
For many countries there are two legal means for obtaining technology. to permit multinational companies to conduct business within their borders and the use of licensing agreements. Japan rank high among the nations that have. gone to some lengths to keep foreign -owned companies out of industries connected with national defense, and the case of Japan is commonly cited for the idea that such a policy is feasible. In this case, multinational ownership is not important fox-the efficient transfer of technological information between nations; the use of licensing agreements is just as efficient.
For over a hundred years Japan has consistently spent large sums of money and considerable human resources in an effort to obtain technology. Her ability to negotiate has been strengthened by the fact that most of the technology she wanted was not very secret. Japan’s position has also been strengthened by the fact that her internal market was large, so that access to this market could be offered to multinational companies as an incentive for them to grant licenses. Besides, Japan’s work force was literate and disciplined, so it was capable of applying the information it acquired. Finally, American and European companies might take a large share of the world market if they were not limited by licensing agreements.
Conditions of this sort, coming together in one nation, may well be unique, and the case of Japan may therefore not actually demonstrate that licensing is just as efficient as multinational ownership for the transfer of technology. In fact, Japan may be finding this method of operation less effective than in the past, as her needs for outside technology now require information which belongs to only a few companies and is more closely held. Further- more, her need to use the markets of other countries is beginning to weaken its negotiating power she once had because of her control of her access to her internal market. [br] Which of the following is NOT a reason for foreign companies to be will ing to license the use of their technology?
选项
A、The technology required by Japan is not secret.
B、It might be easier for foreign companies which has transferred tech nology to Japan to enter the Japanese market.
C、Japan possesses high-quality workers.
D、Licensing help Japan in expanding into the world market.
答案
D
解析
本题为细节题。参见文中第二段。选项A与第二句相符,因日本所需的技术不是保密技术。选项B与第三句相符,日本以开放国内市场为条件来鼓励外国公司,以便获得技术使用权。选项C与第四句相符,日本拥有高素质的劳动力,他们有能力应用所获得的技术。而选项D与本段最后一句相反,欧美公司自己想借此增加其在国际市场的份额,故答案选D。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3818981.html
相关试题推荐
Formanycountriestherearetwolegalmeansforobtainingtechnology.top
Formanycountriestherearetwolegalmeansforobtainingtechnology.top
Formanycountriestherearetwolegalmeansforobtainingtechnology.top
Insomecountrieswhereracialprejudiceisacute,violencehassocometob
Insomecountrieswhereracialprejudiceisacute,violencehassocometob
Insomecountrieswhereracialprejudiceisacute,violencehassocometob
Onlyinafewdevelopedcountries______quiteahighstandardofliving.A、thewho
MysisterhasbeentoseveralAfricancountriesaswellasallofEuropethisye
Thethreeworld’srichestindustrialcountriesare______.[br][originaltext]
Countriesholddifferentviewsabout______’schairingofASEAN.[br][original
随机试题
"Additionalsocialstressesmayalsooccurbecauseoftheproblemarisingfromm
WoodrowWilsonwasreferringtotheliberalideaoftheeconomicmarketwhen
Aestheticthoughtofadistinctivelymodembentemergedduringthe18thcen
[originaltext]W:Hi,...Pete?M:Nicetomeetyou,Mrs.Morton.W:It’sniceto
可用来估计胃壁细胞数量的指标是A.BAO B.MAO C.PAO D.隐血
作为行政执法活动的统计执法检查,具有( )。A.严肃性、消极性和权威性 B.
图示圆轴在扭转力矩作用下发生扭转变形,该轴A、B、C三个截面相对于D截面的扭转角
证券公司办理集合资产管理业务,应当保证()相互独立,单独设置账户、独立核算、分账
(2019年真题)压力容器专职操作人员在容器运行期间应经常检查容器的工作状况,发
混凝土面板堆石坝中,混凝土面板施工的主要作业内容包括()等。A.垫层铺设 B
最新回复
(
0
)