首页
登录
职称英语
Modern technology and science have produced a wealth of new materials and n
Modern technology and science have produced a wealth of new materials and n
游客
2024-10-22
56
管理
问题
Modern technology and science have produced a wealth of new materials and new ways of using old materials. For the artist this means wider opportunities. There is no doubt that the limitations of materials and nature of tools both restrict and shape a man’s work. Observe how the development of plastics and light metals along with new methods of welding has changed the direction of sculpture. Transparent plastic materials allow one to look through an object, to see its various sides superimposed on each other (as in Cubism or in an X-ray). Today, welding is as prevalent as casting was in the past. This new method encourages open designs, where surrounding and intervening space becomes as important as form itself.
More ambiguous than other scientific inventions familiar to modern artists, but no less influential, are the psychoanalytic studies of Freud and his followers, discoveries that have infiltrated recent art, especially Surrealism. The Surrealists, in their struggle to escape the monotony and frustrations of everyday life, claimed that dreams were the only hope. Turning to the irrational world of their unconscious, they banished all time barriers and moral judgements to combine disconnected dream experiences from the past, present and intervening psychological states. The Surrealists were concerned with overlapping emotions more than with overlapping forms. Their paintings often become segmented capsules of associative experiences. For them, obsessive and often unrelated images replaced the direct emotional message of expressionism. They did not need to smash paint and canvas; they went beyond this to smash the whole continuity of logical thought.
There is little doubt that contemporary art has taken much from contemporary life. In a period when science has made revolutionary strides, artists in their studios have not been unaware of scientists in their laboratories. But this has rarely been a one-way street. Painters and sculptors, though admittedly influenced by modern science, have also molded and changed our world. If break-up has been a vital part of their expression, it has not always been a symbol of destruction. Quite the contrary: it has been used to examine more fully, to penetrate more deeply, to analyze more thoroughly, to enlarge, isolate and make more familiar certain aspects of life that earlier we were apt to neglect. In addition, it sometimes provides rich multiple experiences so organized as not merely to reflect our world, but in fact to interpret it. [br] Which of the following is true about Surrealists?
选项
A、They diminished all time barriers and moral judgements to combine disconnected dream experiences.
B、They tried to express their subconscious world.
C、They could transform real existence into incoherent dreams.
D、They wanted to substitute direct expressions for fragmented images.
答案
B
解析
细节理解题。本题是关于Surrealists的,可以在第二段找到相关内容。A项diminish(减少)与原文中的banish (排除、有意忘却)意思不符,不可选;C项意思是“可以将现实存在转换成不连贯的梦境”,与原文中的第二段第三句不一致D项意思是“他们想用直接的表达方式取代片断性的想象”,与文意完全相反B项意思是“他们试图表达他们的潜意识世界”,subconscious(潜意识)与文中的unconscious(无意识)相近,符合题意,故选B。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3813072.html
相关试题推荐
Moderntechnologyandsciencehaveproducedawealthofnewmaterialsandn
Doctorssometimes______oldcureswhenmodernmedicinedoesn’twork.A、fallonB
Reading______themindonlywithmaterialsofknowledge;itisthinkingthatma
Theevolutionofsexratiohasproduced,inmostplantsandanimalswithse
Theevolutionofsexratiohasproduced,inmostplantsandanimalswithse
Theevolutionofsexratiohasproduced,inmostplantsandanimalswithse
Everyprofessionortrade,everyartandeverysciencehasitstechnicalv
Everyprofessionortrade,everyartandeverysciencehasitstechnicalv
Everyprofessionortrade,everyart,andeverysciencehasitstechnicalv
Everyprofessionortrade,everyart,andeverysciencehasitstechnicalv
随机试题
TheWorldHealthOrganization(WHO)saysitsten-yearcampaigntoremovele
Areallypowerfulspeakercan______thefeelingsoftheaudiencetothefevero
Lawrence’srepresentativework______waspositivelytakenasatypicalexample
It_____________(他花费了两年时间完成该书).Ittookhimtwoyearstowritethebook.从给出的单词和待译
A.盐酸普鲁卡因 B.盐酸利多卡因 C.盐酸氯胺酮 D.达克罗宁 E.盐
信息系统的(1)决定了系统可以被外部环境识别,外部环境或者其他系统可以按照预
先天性喉喘鸣患儿通常不出现下列哪项症状A、声音嘶哑 B、阵发性青紫 C、吸气
用来对旅游设施投资进行财务评价的动态指标有()。A.净现值 B.投资回
某市以挂牌方式出让一宗商业土地使用权,甲房地产开发公司(以下简称甲公司)计划参加
按照《标准监理招标文件》,监理人员需要完成的基本工作包括()。A.编制施工进
最新回复
(
0
)