首页
登录
职称英语
It is generally believed that the greatest damage of old age is the loss of
It is generally believed that the greatest damage of old age is the loss of
游客
2024-10-22
23
管理
问题
It is generally believed that the greatest damage of old age is the loss of mental faculties. With the near doubling of life expectancy in the past century has come a mixed blessing. A few great thinkers and artists remained productive in their later years—Galileo, Monet, Shaw, Stravinsky, Tolstoy—but even they were not what they bad been in their primes. In sciences, the boom falls sooner still: "A person who has not made his great contribution to science before the age of 30 will never do so," said Einstein.
Imagine if we could transplant old brains into younger bodies: would our minds stay young, or would we be senile teenagers, scaling mountains and skateboarding at 120, but forgetting where we put the car’s keys. Is the brain uniquely vulnerable to the ravages of time? Can anything be done?
Indisputable evidence from many studies shows that a higher level of education and greater mental activity throughout life correlated with lower cognitive losses in old age. These benefits apply to all sons of cognitive losses, including those associated with dementia. Some researchers believe that mental application in early life produces complex neural connections that provide a reserve later on; others argue that education merely gives people the means to cope with and compensate for their losses.
K. Warner Shay, a professor of human development and psychology at Pennsylvania State University, has studied age-related change in more than 5,000 people, some for more than 40 years. Comparing earlier with later recruits, Mr. Shay concludes that the rate of mental decline is slowing, a change he attributes to better education, healthier diet, lessened exposure to serious disease, and more mental activity. "You’ve got to practise," Mr. Shay says. "If you don’t solve problems, you no longer can solve problems." Retirement can be particularly hard, he adds, because for many people, work is their most challenging activity. "Retirement is good for people who’ve had routine jobs—they may find something more stimulating. But it’s disadvantageous for people in high-level jobs, who are less likely to find something as stimulating as the job they had."
K. Anders Ericsson, a psychology professor at Florida State University, confirms Mr. Shay’s emphasis on the virtue of practice. Initially interested in expert performance like musicians, he found that many geniuses aren’t really so different from everyone else—they just practise harder and longer, benefiting from sheer labor, rather than from some special gift. Professional musicians who continue to practise assiduously as they age continue to play well, while amateurs who just play for pleasure show age-related declines.
Mr. Ericsson’s studies failed to show significant generalized fitness from mental exercise. If you play tennis, you improve your general fitness, but the greatest improvement is specific to tennis, not to other sports. It’s the same with cognitive exercise. You have to look at your life and pick what you want to improve. [br] According to the text, retirement can benefit those who ______.
选项
A、have always had very busy work in their lives
B、have previously had depressing work experiences
C、can find more stimulating activities than they had through work
D、have had high-level jobs or very stimulating work experiences
答案
C
解析
事实细节题。根据第四段倒数第二句话可以知道选项C 为正确答案:那些平时做固定工作的人退休后可以找一些更有刺激性的事,所以退休对他们有利。选项B 为干扰项,但是depressing跟文章中的routine含义不一样,所以排除。根据第四段最后一句话:(retirement) is disadvantageous for people in high-level jobs, who are less likely to find something as stimulating as the job they had,选项D 正好与题干相反,予以排除。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3812290.html
相关试题推荐
Itisgenerallybelievedthatthegreatestdamageofoldageisthelossof
Itisgenerallybelievedthatthegreatestdamageofoldageisthelossof
Itisgenerallybelievedthatthegreatestdamageofoldageisthelossof
Generallyspeaking,______immigrantscannottotallycutthetiewiththeirmoth
AtatypicalWesternbanquet,soupgenerally______othercourse.A、precedesB、pr
I’dratheryou______overtheeconomyduringtheperiodofitsgreateststress
Generallyspeaking,______immigrantscannottotallycutthetiewiththeirmoth
Onceuponatime,youbelievedinthetoothfairy.Youcountedonthestabil
Theworld’sgreatestsnow-cappedpeaks,whichraninachainfromtheHimala
Theworld’sgreatestsnow-cappedpeaks,whichraninachainfromtheHimala
随机试题
WhydoreadersofNewScientistcontinuetogetsteamedupaboutrace?Afterall
Ayoungconsultant’slifeistiring.A(1)_____weekstartsbeforedawnonMo
TheCivilWarwasoverwhenGeneralLeeandhisConfederateArmysurrenderedaft
Thesearedarkdaysforthebookbusiness.Borders,aonce-hugebookseller,(
并行通信时数据的各个位同时传送,可以字或字节为单位同时并行进行。()
3,5,10,25,75,(),875A.125 B.250
肺痨肺阴亏虚证的代表方首选A.麦门冬汤 B.沙参麦冬汤 C.秦艽鳖甲散 D
关于腱反射的叙述,正确的是( )。A.属于紧张性牵张反射 B.感受器是腱器官
所有市场经济搞得好的国家都是因为法律秩序比较好。其实建立市场并不难,一旦放开,人
共用题干 某套住宅的建筑面积为100平方米,套内建筑面积为80平方米,买卖双方
最新回复
(
0
)