首页
登录
职称英语
Somehow California is always at the cutting edge, be it in the flower-power
Somehow California is always at the cutting edge, be it in the flower-power
游客
2024-10-22
14
管理
问题
Somehow California is always at the cutting edge, be it in the flower-power days of the 1960s or the dotcom boom of the 1990s. As Kevin Start points out in his history of the state, California has long been "one of the prisms through which the American people, for better and for worse, could glimpse their future".
Mr. Starr is too good a historian to offer any pat explanation; instead, he concentrates on the extraordinary array of people and events that have led from the mythical land of Queen Calafia, through the rule of Spain and Mexico, and on to the governorship of Arnold Schwarzenegger, an iron-pumping film star with an Austrian accent. Moreover, he does so with such elegance and humor that his book is a joy to read.
What emerges is not all Californian sunshine and light. Think back to the savage violence that accom-punted the 1849 Gold Rush; or to the exclusion orders against the Chinese; or to the riots that regularly marked industrial and social relations in San Francisco. California was very much the Wild West, having to wait until 1850 before it could force its way to statehood.
So what tamed it? Mr. Staff’s answer is a combination of great men, great ideas and great projects. He emphasizes the development of California’s infrastructure, the development of agriculture; the spread of the railroads and freeways; and, perhaps the most important factor for today’s hi-tech California, the creation of a superb set of public universities.
All this, he writes, "began with water, the sine qua non of any civilization." He goes on cheerfully to note the "monumental damage to the environment" caused by irrigation projects that were "plagued by claims of deception, double-dealing and conflict of interest".
One virtue of this book is its structure. Mr. Starr is never trapped by his chronological framework. Instead, when the subject demands it, he manages deftly to flit back and forth among the decades. Less satisfying is his account of California’s cultural progress in the 19th and 20th centuries: does he really need to invoke so many long-forgotten writers to accompany such names as Jack London, Frank Norris, Mark Twain or Raymond Chandler?
But that is a minor criticism for a book that will become a California classic. The regret is that Mr. Starr, doubtless pressed for space, leaves so little room—just a brief final chapter—for the implications of the past for California’s future. He poses the question that most Americans prefer to gloss over: is California governable? "For all its impressive growth, there remains a volatility in the politics and governance of California, which became perfectly clear to the rest of the nation in the fall of 2003 when the voters of California recalled one governor and elected another."
Indeed so, and Mr. Starr wisely avoids making any premature judgment on their choice. Ills such as soaring house prices, grid locked freeways and "embattled" public schools, combined with the budgetary problems that stem from the tax revolt of 1978 would test to the limit any governor, even the Terminator. As Mr. Stars notes, no one should cite California as an unambiguous triumph: "There has always been something slightly bipolar about California. It was either utopia or dystopia, a dream or a nightmare, a hope or a broken promise—and too infrequently anything in between." [br] What is the most adverse potential problem for the development of California?
选项
A、The residents are hypocritical, reluctant to face the reality.
B、There exist some elements of political instability.
C、The merits and. demerits co-exist.
D、Economic crisis and the harsh conditions in front
答案
B
解析
推理判断题。可以根据文章第七段后几句话进行推断:第七段第三句话说作者提出了大多数美国人不愿面对和回避的问题:加州能治理好么?这与选项A 对应,一方面说明美国人不愿意面对现实,但这只是深层次政治因素问题的一个表现,本段最后一句话提到的选举上的问题也表明了这一点。所以B 为正确答案。选项C 是一个含糊的概念:弊端与优势并存,这种说法太笼统、适用性太强;最后一段第二句话虽然提到了房价、交通、学校的困境,但这只是对地方官员能力的考验,不足以构成最不利的因素,因此排除D 。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3812285.html
相关试题推荐
______consciousofmymoralobligationsasacitizen.A、Iwasandalwayswillbe
SomehowCaliforniaisalwaysatthecuttingedge,beitintheflower-power
SomehowCaliforniaisalwaysatthecuttingedge,beitintheflower-power
Thereisnoperson______isalwaysintheright.A、whoB、thatC、whichD、whomB定语
"HereisthemoneyIpromised,"hesaid,"Ialways______mypromise."A、agreeB
LarrytookatrainfromNewYorktoCalifornia______hecouldseethecountry.A
StephenBrownhas"alwaysbeenfascinatedwiththeideaofaworld’sfair."M
StephenBrownhas"alwaysbeenfascinatedwiththeideaofaworld’sfair."M
StephenBrownhas"alwaysbeenfascinatedwiththeideaofaworld’sfair."M
Inthedigitalrealm,thingsseemalwaystohappenthewrongwayround.Wher
随机试题
【B1】[br]【B17】A、withB、becauseC、forD、whichA首先领会文章含义,这里没有因果含义,所以B、C不对;空格后面不是结
导游讲解无论采取何种艺术形式,在内容上都必须( )。A.通盘考虑 B.面面俱
下列()属于私募基金特殊风险。A.税收风险 B.募集失败风险 C.基
( )在尽职调查工作中,起着防范风险、提高尽职调查质量的作用,属于股权投资机构
医疗机构审核和调配处方的药剂人员应当是A.有药学专业本科以上学历,并按规定取得中
辛凉平剂在《温病条辨》中指的是A:银翘散B:竹叶石膏汤C:桑菊饮D:再造散
被WHO删除的MDS(FAB分类)类型是A.CMMLB.RAFBC.RASD.R
一般认为,现代理财起源于()。A:英国证券业 B:英国银行业 C:美国保险业
关于引发心理问题的关键点的描述,正确的是,该因素()。多选A.在个体发展中持久地
关于农民专业合作社在农户、小微型企业信贷融资中发挥作用的模式,下列表述正确的有(
最新回复
(
0
)