首页
登录
职称英语
Nick Gibb, the School Minister, said that reading books for just half an hou
Nick Gibb, the School Minister, said that reading books for just half an hou
游客
2024-10-19
50
管理
问题
Nick Gibb, the School Minister, said that reading books for just half an hour a day could be worth up to 12 months’ extra schooling by the age of 15.
Today, the Department for Education will unveil plans for a national reading competition for children in the last three years of primary education and the first year of secondary school.
The contest—launched in the autumn—will be designed to boost literacy standards and encourage a generation of "reluctant readers" to pick up books.
But ministers said that the move would be particularly appealing to boys who often thrive on a "bit of healthy competition".
The announcement comes just days after Claire Tomalin, acclaimed biographer of Charles Dickens, warned that modern youngsters did not have the attention span necessary to read one of his novels.
Speaking ahead of today’s announcement, Mr. Gibb said: "Children should always have a book on the go. The difference in achievement between children who read for half an hour a day in their spare time and those who do not is huge—as much as a year’s education by the time they are 15.
"A new national reading competition is designed to give a competitive spur to those reluctant readers who are missing out on the vast world of literature."
He added: "There is a group of children who can read but won’t read—’the reluctant readers’."
"I hope this competition will inspire all children to read more, but boys especially who are spurred on by a bit of healthy competition."
Currently, as many as one-in-six children are still struggling to read when they leave primary school, figures show. One-in-ten boys aged 11 has a reading age no better than a seven-year-old.
Failure to pick up the basics at a young age is believed to have serious long-term consequences. A recent international report showed that almost four-in-ten teenagers in England never read for pleasure—considerably more than that in other countries.
To address the concerns, all primary schools are now being expected to teach using phonics—the back-to-basics method of reading in which children break words down into individual sounds.
Six-year-olds are also being given a reading test—requiring them to accurately decode 30 words—in an attempt to pick out those that need extra support.
Today, it will be announced that the Government will launch a reading competition for seven to 12-year-olds in England from this autumn.
It is understood that the competition will be based around who can finish the most books, with youngsters encouraged to read fiction in particular. Local, regional and national prizes will also be awarded.
The Department for Education is currently considering bids to design and deliver the competition and will make a further announcement in coming weeks.
Stephen Twigg, Labour’s Shadow Education Secretary, criticised the move, which came after Government cuts to reading programmes, including one-to-one tuition.
"This announcement will do nothing to help the 9,000 children who will miss out on one-to-one reading tuition this year, a drop of nearly half," he said.
"Scrooge-like ministers say they want pupils to be able to read Dickens by age 11, but they will have a hard time if they are denied reading support at primary school."
From The Daily Telegraph, February 7, 2012 [br] Which of the following is NOT true according to the passage?
选项
A、Reading books for half an hour a day could be worth extra schooling.
B、The reading competition would be particularly appealing to some boys.
C、It is suggested that children should always have a book on the go.
D、Modern youngsters did have the attention span to read Dicken’s novels.
答案
D
解析
本题为概括题。根据第一段“reading books for just half an hour a day could be worth up to 12 months’extra schooling by the age of 15”可知A正确;根据第四段“the move would be particularly appealing to boys who…”可知B正确;根据第六段“Children should always have a book on the go”可知C正确;根据第五段“modern youngsters did not have the attention span necessary to read one of his novels”可知D错误。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3808515.html
相关试题推荐
NickGibb,theSchoolMinister,saidthatreadingbooksforjusthalfanhou
NickGibb,theSchoolMinister,saidthatreadingbooksforjusthalfanhou
NickGibb,theSchoolMinister,saidthatreadingbooksforjusthalfanhou
Whilereadingthenewspaper,______.A、acolorfuladcaughtmyeyesB、myattentio
Whenpreparingelementaryschooltest,careshouldbetaken_____.A、nottomaket
Theestimatesofthenumbersofhome-schooledchildrenvarywidely.TheU.S.
Theestimatesofthenumbersofhome-schooledchildrenvarywidely.TheU.S.
Theestimatesofthenumbersofhome-schooledchildrenvarywidely.TheU.S.
WhatisthenameofthebookJennyisreading?[br][originaltext]M:Hey,Jenny
WhatisthenameofthebookJennyisreading?[originaltext]M:Hey,Jenny!F:O
随机试题
TheproblemsfacinglearnersofEnglishcanbedividedintothreebroadcateg
PASSAGEFOURRead/Study.第3段第2句作者说到Airboard的操作简单,本题题目的crack就出现在紧接下来的第3句,该句应该说Airbo
There’sbeenalotoftalk【C1】______aboutwhoshouldgotocollegeandwhos
结核病的细胞免疫反应中起主要作用的细胞为()A.B淋巴细胞 B.巨噬细胞
根据国家教育行政部门规定,在职人员申请自费出国留学,其公职等问题由()。A.所
妊娠几周在耻骨联合上可触及子宫A.11周末 B.12周末 C.13周末 D
短期饥饿时体内不会出现的代谢变化是()A.肝糖异生增强 B.酮体生成增加
女,18个月。家长要求口腔检查及咨询如何进行口腔保健。经检查,该幼儿已萌出12颗
背景资料: 某新建排灌结合的泵站工程,共安装6台机组,设计流量51.0m3/
特种设备生产企业在特种设备出厂时应当附有相应的安全技术文件,该类文件不包括(
最新回复
(
0
)