首页
登录
职称英语
Why does the speaker say there are great possibilities of communication breakdow
Why does the speaker say there are great possibilities of communication breakdow
游客
2024-10-17
16
管理
问题
Why does the speaker say there are great possibilities of communication breakdowns?
[11C] There are between 3, 000 and 6, 000 public languages in the world, and we must add approximately 6 billion private languages since each one of us necessarily has one. Considering these facts, the possibilities for breakdowns in communication seem infinite in number. However, we do communicate successfully from time to time. And we do learn to speak languages. But learning to speak languages seems to be a very mysterious process.
For a long time, people thought that we learned a language only by imitation and association. For example, a baby touches a hot pot and starts to cry. The mother says, "Hot, hot!" And the baby, when it stops crying, imitates the mother and says, "Hot, hot! " However, Noam Chomsky, a famous expert in language, pointed out that although children do learn some words by imitation and association, they also combine words to make meaningful sentences in ways that are unique, unlearned and creative. Because young children can make sentences they have never heard before, [12C] Chomsky suggested that human infants are born with the ability to learn a language. Chomsky meant that underneath all the differences between public and private languages, there is a universal language mechanism that makes it possible for us, as infants, to learn any language in the world. This theory explains the potential that human infants have for learning language. [13A]But it does not really explain how children come to use language in particular ways.
选项
A、People differ greatly in their ability to communicate.
B、Most public languages are inherently vague.
C、There are numerous languages in existence.
D、There is a big gap between private and public languages.
答案
C
解析
短文开头提到,世界上有3到6千种公共语言(public languages),而且由于每人各持一种私人语言,又多了大概60亿种私人语言(private languages),鉴于以上事实情况,有无数种可能会导致交流失败的因素(the possibilities for breakdowns in communication seem infinite in number),由此可知交流失败的可能性大是因为有多种语言,故答案为[C]。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3805286.html
相关试题推荐
Whatistherelationshipbetweenthetwospeakers?[br][originaltext]M:[4B]E
Whatistherelationshipbetweenthetwospeakers?[originaltext]M:[4B]Excuse
Whydoesthespeakersaytherearegreatpossibilitiesofcommunicationbreakdow
Whydoesthespeakersaytherearegreatpossibilitiesofcommunicationbreakdow
Whydoesthespeakersaytherearegreatpossibilitiesofcommunicationbreakdow
Advertisingisdistinguishedfromotherformsofcommunication______theadvertis
Iwishthespeakerwould______himselftothesubject.A、confineB、defineC、refine
Thespeakersarediscussing______[br][originaltext]M:Youshouldhavebeent
Whatisthespeakertalkingabout?[br][originaltext]ThisweekinourFor
Whatisthespeakertalkingabout?[originaltext]ThisweekinourForeignS
随机试题
[originaltext]W:Iheardthatsomepeoplewhowerenotenvironmentalscientists
Beginninginthe1950sand1960s,Japanbegandevelopingareputationforits
It’sHardtoCleanBigDataA)KarimKeshayjee,aTorontophy
关于EDTA盐的应用,正确的叙述是A.适合凝血象检查 B.对血小板计数影响较大
初始地籍调查的内容包括( )。A.初始权属调查 B.村庄初始地籍调查 C.
对于需要试生产的建设工程项目,建设单位应当在项目投入试生产之日起最晚()内,向环
当检测结果在某一浓度作为医学解释是最关键的浓度时,称这一浓度为A:医学决定水平
甲欲出售一辆汽车,乙向甲声称受丙委托购买该车,甲托人向丙核实,丙未予否认。甲遂将
《企业职工伤亡事故分类标准GB6441—1986)综合考虑起因物、引起事故的诱导
下列关于做直线运动的机械设备存在的危险有害因素说法中,正确的是( )。A.砂带机
最新回复
(
0
)