首页
登录
职称英语
What is the growing danger in air travel according to this passage? [originaltex
What is the growing danger in air travel according to this passage? [originaltex
游客
2024-10-16
57
管理
问题
What is the growing danger in air travel according to this passage?
Today, air travel is far safer than driving a car on a busy motorway. Bur there is the danger that grows every year. From the moment the airplane takes off to the moment it lands, every moment is watched on radar screens. Air traffic controllers tell the pilot exactly when to turn, when to climb and when to come down. The air traffic controllers around the busy airport’ may handle 1,000 planes a day. Any plane that flies near the airport comes under the orders of the controllers there. Even a small mistake on their part could cause a disaster. Recently, such a disaster almost happened. Two large jets were flying towards the airport. One was carrying 69 passengers and had come from Toronto; the other was carrying 176 passengers from Chicago. An air traffic controller noticed on his radar screen that the two planes were too close to each other. He ordered one to turn to the right to climb, but he made a mistake. He ordered the wrong plane to do this. So, instead of turning away from the second plane, the first plane turned towards it. 15 seconds later, it flew directly in front of the second plane. They avoided each other by the smallest part of a second. The distance between them was less than that of a large swimming pool. This is an example of the danger that grows every year.
选项
A、Crowded air traffic.
B、The large size of airplanes.
C、Mistakes by air traffic controllers.
D、Bad weather.
答案
C
解析
本题测试对全文的综合理解。这篇文章主要强调了机场调度员工作的重要性,最后一句说“This is an example of the danger that grows every year",这里的“example”指上面讲到的由于调度员失误而差点酿成惨祸的事件,由此可判断出答案为C。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3803636.html
相关试题推荐
WhichofthefollowingisNOTtrue,accordingtothepassageyouhavejustheard
WhichofthefollowingisNOTtrue,accordingtothepassageyouhavejustheard
WhyAmericanscientistsaredevelopingthesemaps7[br][originaltext]Americ
WhyAmericanscientistsaredevelopingthesemaps7[br][originaltext]Americ
WhyAmericanscientistsaredevelopingthesemaps7[originaltext]Americansci
Whydoesthemancallthewoman?[br][originaltext]W:Goodmorning.Housingof
Whydoesthemancallthewoman?[br][originaltext]W:Goodmorning.Housingof
WhichofthefollowingisNOTthepurposeofthesummit?[br][originaltext]
WhichofthefollowingisNOTthepurposeofthesummit?[originaltext]Lead
TheDowcloseddownat[originaltext][22A]Nowhavealookatwhat’sbeenhap
随机试题
Atfirst,theprofessorwastalkingabouttheproblemofeducation,hesuddenly
Manyguestswerepresentattheirweddingceremony,eventhe__________ofthat
RainforestCityA)Apatchoftropicalrainforesthas
Oneofthebitterestandmosttime-worndebatesinstudentunionbarsupand
[originaltext](32)Thefamilyischanging.Inthepast,grandparents,parent
Thechangeinthatvillagewasmiraculou
A.吗啡B.阿扑吗啡C.海洛因D.纳洛酮E.美沙酮对呕吐中枢有很强的兴奋作用,可
检修电源网络宜采用按()划分的单回路分支供电方式。(A)电压等级(B)所在区
抵押权与其担保的债权同时存在,债权消失的,抵押权也消失。()
发展规划指导思想一般包括()方面的内容。A.明确遵循 B.明确战略 C.明确
最新回复
(
0
)