首页
登录
职称英语
That an ecological crisis confronts humankind is now so central to our think
That an ecological crisis confronts humankind is now so central to our think
游客
2024-10-14
18
管理
问题
That an ecological crisis confronts humankind is now so central to our thinking that the notion that human beings adapt to their natural environment seems obvious. But ecological interpretations of world history are surprisingly recent. Sociologists, in attempting to classify societies, have looked increasingly to a people’s relationship with their natural environment and, provide food, clothing, and shelter. Human beings meet these needs in a wide variety of environments, including deserts, rain forests, grasslands, and so on. Such environments are part of ecosystem, complex web of interdependencies among organisms, .communities of organisms, and the natural habitual. Some societal variation derives from the different demands made by different ecosystems. Customs and ways of life that would be adaptive in one ecosystem would be maladaptive in another.
We confront a habitat and evolve a mode of existence not so much as lone individuals, but cooperatively as larger social units. Social organization and technology are our chief adaptive mechanisms. Social organization develops as we create stable, ordered relationships and become infused with common cultural traits. Much depends on whether or not our values, norms, beliefs and institutions favor or foreclose new avenues of adaption. Likewise, technology — the application of knowledge for practical ends — allows us to harness and change aspects of our environment. In its broadest sense, technology entails the practical arts and skills of human society. As technology’has become more advanced, we have gained access to greater amounts of non human energy (animal, water, fossil fuel, solar, and so on). In turn, new sources of energy have allowed our cultures to expand and change. Other changes follow as well. [br] The ultimate goal in developing technology is for people to_____.
选项
A、get practical skills and arts
B、obtain greater amounts of energy
C、effect social changes
D、create new cultures
答案
B
解析
细节理解题。本句意为: “不加任何偏见的客观性”。本文客观地描述了一个社会调查。并没有对哪种生活模式有褒贬。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3801372.html
相关试题推荐
LivinginthecentralAustraliandeserthasitsproblems,______obtainingwater
Thatanecologicalcrisisconfrontshumankindisnowsocentraltoourthink
Thatanecologicalcrisisconfrontshumankindisnowsocentraltoourthink
Thatanecologicalcrisisconfrontshumankindisnowsocentraltoourthink
Whatisthecentralideainthepassageyou’veheard?[br][originaltext]A
Whatisthecentralideainthepassageyou’veheard?[br][originaltext]A
Thecentralprovinceshavefloodsinsomeyears,and______.(2000年考试真题)A、drought
Hedeserves______forwhathehasdoneinfaceofcrisis.A、topraiseB、praisingC
Thesereportsareveryclose______totheoilcrisis.A、follow-upsB、followups
Inadramaticescalationoftheangerunleashedbytheeconomiccrisisengul
随机试题
I’musuallyfairlyskepticalaboutanyresearchthatconcludesthatpeople
Somepeoplebelievethatyouhavetobeaspecialkindofpersontosellap
[originaltext]W:Thestudentshavebeenprotestingagainsttheincreasedtuitio
为防止出现负钙平衡,蛋白质摄入应A.>80g/d B.>100g/d C.>
下列关于感染性废弃物处理的原则和方法不正确的是A.污染材料未经消毒不能拿出实验室
某妊娠妇女末次月经为2006年4月12日,预产期为()A.2007年
下列选项中,符合所给图形的变化规律的是:
汽车的供给曲线是一条垂线。()
A.IgG B.IgA(分泌型) C.IgM D.IgD E.IgE引起
着色性干皮病的分子基础是A.Na泵激活引起细胞失水 B.温度敏感性转移酶类失活
最新回复
(
0
)