首页
登录
职称英语
Already overwhelmed children’s services are facing rising demand as benefit
Already overwhelmed children’s services are facing rising demand as benefit
游客
2024-10-10
46
管理
问题
Already overwhelmed children’s services are facing rising demand as benefit reforms hit struggling parents, all while council cuts threaten to push social care into an awkward place.
Winter may have arrived early this year, but there are even more severe storms ahead for children’s services and for children and families in difficulty. Indeed, with services already overwhelmed, demand is set to increase further, and the public sector cuts will mean less help for children and fewer workers. All the trends and predictions are indicating a high speed crash for children’s social care. Too dramatic? Just consider the evidence.
First, the increase in the workload for children’s services and for social workers is continuing, it started around the time that the terrible death of baby Peter Connelly gained so much media attention. Just-published figures for the past year show that the number of children referred to social care services was up again, by almost 57, 000; 71, 500 more children were identified as children in need; and there was a 17% increase in the number of children who have a child protection plan.
These are frightening statistics. The total number of children in need being assisted by local council social care services and social workers is now 376, 000 and there are 44, 300 children in England with child protection plans.
Let’s be clear about this. These are all children whose lives are very difficult and who are often in considerable danger. The rationing thresholds of local councils now mean that a child or family has to be in serious trouble and beyond a time of severe crisis before any attention is given, and then any help is often limited and may be only temporary.
Second, the demand for assistance from councils and social workers will continue to rise. Increased poverty as benefits are cut, more children and families falling into poverty as unemployment increases, more family homelessness and disruption because of housing benefit changes, and cuts in schools and health services: all mean more parents under severe stress and less able to provide the emotional and physical care needed by their children.
Third, with social care services and social workers already overwhelmed and with even more work coming their way, who would have thought this would be a sensible time to be cutting children’s services and social workers? But whether it is councils such as Birmingham , Derbyshire or Cumbria, which recently announced big cuts ahead, or indeed your local council, the picture is set to get even bleaker as the government this week tells councils how little money they will have for next year.
Hold on to these simple but shocking deductions and do not be fooled by the rhetoric of localism. Less money, fewer services and workers, and increased demand to protect and assist a growing number of very vulnerable children means more catastrophes lie ahead. Local authorities are about to be given the freedom to cut essential care and protection services. But this is a freedom without choice. [br] More parents are unable to provide their children with needed care for the following reasons EXCEPT______.
选项
A、the larger amount of children
B、cuts of schools and health services
C、unemployment rate increases
D、housing benefit changes
答案
A
解析
细节题。本文第六段第二句解释为什么更多的父母不能为其孩子提供所需的照顾:福利金减少、失业率上升、住房补助改变、学校和医疗服务资金减少。所以[A]”儿童数量增多”并非父母不能为孩子提供所需照顾的原因,故为正确答案,同时排除其余选项。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3794490.html
相关试题推荐
ChildrenasyoungasfourwillstudyShakespeareinaprojectbeinglaunched
ChildrenasyoungasfourwillstudyShakespeareinaprojectbeinglaunched
ChildrenasyoungasfourwillstudyShakespeareinaprojectbeinglaunched
Alreadyoverwhelmedchildren’sservicesarefacingrisingdemandasbenefit
Alreadyoverwhelmedchildren’sservicesarefacingrisingdemandasbenefit
Alreadyoverwhelmedchildren’sservicesarefacingrisingdemandasbenefit
Alreadyoverwhelmedchildren’sservicesarefacingrisingdemandasbenefit
Thechildrenprefercampinginthemountains________anindooractivity.A、toB、th
Pheumoniaissaid______thenumber-twokillerofchildrenoverthepastfewyears
BecauseImarriedaphotographer,oncewehadchildren,ourholidaycardsof
随机试题
Hisinfluenceoverunionmembershas______sincehisfailuretostrivehigherw
如果通过局域网连接互联网,需要设置TCP/IP协议属性,其中不需要针对( )指
国家对自然保护区实行综合管理与部门管理相结合的管理体制。国务院()行政主管部门负
某基金公司员工甲认为,董事会对风险管理的有效性承担最终责任,可以授权其下设的专门
某企业决定在农村设厂,则该企业可以享受的税收优惠不包括哪一项?()A:不征收房产
下列哪项不属于划定规划区时需考虑的主要原因?( )A.统筹城乡发展的需要 B
下列有关培训制度的执行与完善的说法,错误的是( )。A.监督检查人员仅限于企业
瞳孔扩大时,通常使折光系统的 A.球面像差增大,色像差减小B.球面像差
下列有关生活常识,不正确的是()。A.夏天不宜穿深色衣服,深色比浅色更易吸收
股本总额超过人民币4亿元的股份有限公司拟申请其股票在证券交易所上市交易的,其向社
最新回复
(
0
)