首页
登录
职称英语
1 NEW DELHI, India (CNN) - Indian Prime Minister Atal Behari Vajpayee’s ruling B
1 NEW DELHI, India (CNN) - Indian Prime Minister Atal Behari Vajpayee’s ruling B
游客
2024-10-06
62
管理
问题
1 NEW DELHI, India (CNN) - Indian Prime Minister Atal Behari Vajpayee’s ruling Bharatiya Janata Party has conceded defeat in parliamentary elections in a stunning voting upset that should see the return of the Nehru-Gandhi dynasty to power.
2 Vajpayee - who called the election six months early - is also expected to resign later Thursday, BJP President Venkaiah Naldu said.
3 The move follows a stronger than anticipated showing from the main Congress party headed by Italian born-Sonia Gandhi.
4 Though the party won’t be able to form a majority, the stage has now been set for Gandhi to become the next prime minister in the world’s biggest democracy.
5 Counting is continuing but unofficial trends by major TV stations and early results have Congress leading the BJP and likely to win over 200 seats in the 543-member lower house, or Lok Sabha.
6 The immediate result of the vote count is likely to be a hung parliament, with no party gaining a clear majority of 272 seats.
7 Senior Congress officials say they are confident they will be able to form a government with the help of left-leaning parties, CNN New Delhi Bureau Chief Satinder Bindra reports.
8 "We have not got the mandate of the people, we have decided to sit in the opposition," BJP President Naidu announced Thursday.
9 Gandhi, 57, is the widow of Rajiv who was assassinated in 1991 by Sri Lanka’s Tamil Tiger rebels. Rajiv is the son of former prime minister Indira Gandhi and grandson of India’s first premier, Jawaharlal Nehru.
10 India’s last female leader was Indira Gandhi, who was assassinated while in power in 1984.
11 Gandhi, and her popular children Rahul and Priyanka, have revitalized the Congress party, leading it to defy opinion polls that only weeks ago suggested they had no hope of faring well in this election. Vajpayee called the early election in a seemingly unassailable position - boosted by a booming economy and also a strengthening peace process with neighbor and arch-rival, Pakistan.
12 Congress party officials said they would keep pursuing a peace dialogue with Pakistan, while Islamabad - which had been hopeful the BJP-led ruling coalition would be reelected - says it is hopeful talks will continue.
13 The 79-year-old Vajpayee had sought a fourth term as prime minister, arguing he had earned another five years in office because he had turned the economy around.
14 Early opinion polls had indicated that Vajpayee s ruling Hindu nationalist-led coalition would easily win a new five-year term.
15 In contrast, the Congress party and its allies have been championing the nation’s poor, which the party says has been left out of India’s new found prosperity.
16 While Indians have traditionally voted on party, caste and religious lines, this election has been fought on bread-and-butter issues such as jobs, prosperity, water and electricity. [br] Bharatiya Janata Party was thought to be able to easily win a new five-year term because of all the factors EXCEPT ______.
选项
A、a booming economy
B、a strengthening peace process with neighbor
C、a strengthening peace process with arch-rival, Pakistan
D、a long-term reign over India
答案
D
解析
在11段中,ABC三项都被囊括在:“... in a seemingly unassailable position-boosted by a booming economy and also a strengthening peace process with neighbor and arch-rival,Pakistan.”句中,只有D与赢得大选的因素毫无关系,故D。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3788901.html
相关试题推荐
1NEWDELHI,India(CNN)-IndianPrimeMinisterAtalBehariVajpayee’srulingB
WhatcanbesaidaboutIndianwomen?[originaltext]Thegamesofaculturec
TheIndianpolicewerereportedtohavediscovered______.[originaltext]India
Accordingtothenews,thecurrentIndianlandmasswasoncepartof______milli
Accordingtothenews,thecurrentIndianlandmasswasoncepartof______milli
NATOforeignministersaremeetinginLithuania[br][originaltext]NATOfo
SeveralIndiansarebeingtestedfor______.[originaltext]Governmentoffic
Itwassuggestedthatallgovernmentministersshould______informationonthei
Theministerwasforcedto______afterascandalinvolvinghimwithanothermin
Intheclashbetweenenvironmentalistsanddevelopers,theIndians,______prese
随机试题
Asimpledefinitionforasocialnetworkisthecirclesofpeopleyouknow.T
SomeHaitiansareonstrikeinorderto______[originaltext]Haitianhunger
【B1】[br]【B12】A、anB、anotherC、otherD、someB照应。第一段讲第一个不同点,第三段讲第三个不同点,由此可和第二段必然
______(我们一得出这个结论)thantheyagreedtoit.Nosoonerhadwereachedthisconclusi
ThefloodofwomenintothejobmarketboostedeconomicgrowthandchangedU
A. B. C. D.无法判别
测绘项目根据内容不同分为大地测量、摄影遥感测量、野外地形数据采集及成图、地图制图
治疗各型结核病的首选药物是A、吡嗪酰胺 B、利福平 C、乙氨丁醇 D、异烟
以下不属于护士权利的是( )。A.护士执业,按规定获取工资报酬 B.保护患者
(2021年真题)环境空气补充监测点选择,首先需要考虑的气象要素是()。A
最新回复
(
0
)