首页
登录
职称英语
Angyal described the case of a man with a domineering father who showed extr
Angyal described the case of a man with a domineering father who showed extr
游客
2024-10-06
57
管理
问题
Angyal described the case of a man with a domineering father who showed extreme swings of mood in relation to his son. At times, he was affectionate, played with the child, and told him interesting and imaginative stories. At other times he showed violent outbursts of rage and would beat his son so badly that the child thought he would be killed. The boy had numerous fantasies, including one in which his father was killed by a cunning bandit who came to the house cleverly disguised as the father. As Angyal put it, the fantasy dramatized the child’s confusion as to whether he was living in a loving house or in a cruel, alien world that merely masqueraded as pleasant. The fantasy was aimed at dispelling his confusion about the father, whose behaviour made him both God and devil.
But this daydream, implying the murder and loss of the underlying good father, was unacceptable to the boy and failed to solve his doubts. He began to behave compulsively, such as making sure when out walking to step only on stones and never to walk on the bare earth a magical hope of resolving his confusion. Once as he walked in the backyard he ran out of stones to step on and suddenly stood stuck still on the last stone between the yard and his rear steps. He stayed there for an hour until finally his father came and picked him up, freeing him from his immobility. Once the boy overheard His father saying "I live only for the family" only to hear his grandfather said, "No, you only live for yourself!" All of these seeming contradictions made the boy grow into a man endlessly shifting back and forth between positions, unable to take a stand except on irrelevant and unimportant issues in daily life. [br] What the grandfather said_____.
选项
A、made it clear that the father was very selfish
B、proved that the father had a distorted character
C、confirmed the boy in his belief "
D、made the boy even more confused
答案
D
解析
细节理解题。父亲的辩解与祖父的指责使孩子更加困惑。父亲的辩解与相反的指责实际上恰恰与孩子对父亲的矛盾心理相合,是他心理上的对话,不同的是,对孩子和其文章来讲,祖父是第三者。因此,最后一句指出,所有这些看起来很矛盾的表现使这个孩子成长为一个性情游移不定(shifting back and forth)的人,除了一些生活琐事外,他无力决断(take a stand)。B意为: “证明他父亲的性格是扭曲的。”虽然这也许是事实,但是,这不是这一例子旨在说明的。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3788824.html
相关试题推荐
Theactressisnotsobeautiful______thepressdescribedinadvance.A、thatB、wh
LittleJohnniereally______hisfather;theybothhaveblueeyes,brownhairan
Sincethefatherdiedayearago,therehasbeen______inthefamilyaboutthe
Howlonghasthemansufferedfromthesymptomshedescribed?[originaltext]M:G
Grandfatherhadsustainedabrokenbackwhileworkinginthemines.______,hesp
Ourape-menforefathershadnoobviousnaturalweaponsinthestruggle(1)___
Ourape-menforefathershadnoobviousnaturalweaponsinthestruggle(1)___
Ourape-menforefathershadnoobviousnaturalweaponsinthestruggle(1)___
Ourape-menforefathershadnoobviousnaturalweaponsinthestruggle(1)___
Ourape-menforefathershadnoobviousnaturalweaponsinthestruggle(1)___
随机试题
TheBrownsspent________holidaysinthecountrylastsummer.A、theirB、hisC、her
Theseventeenthcenturywasone(inthat)(manysignificantadvances)(weremade
Parentshavealegalobligationtoensurethattheirchildren______(受到与他们年龄相适应的有
Tidesarccreatedmainlybythepullofthemoonontheearth.Themoon’spullc
Lying______farbackinthemountains,thecoalhadtobehauledfromadeepval
Peoplethinkingabouttheoriginoflanguageforthefirsttimeusuallyarr
最终检验由()人员负责完成。A.生产操作 B.生产管理 C.专职检验 D.
A.环有缩小的趋势以阻碍原磁通量的减小 B.环有扩大的趋势以阻碍原磁通量的减小
钱某持盗来的身份证及伪造的空头支票,骗取某音像中心VCD光盘4000张,支票票面
安装公司承建某火力发电厂机电安装工程。整个机电工程项目于2005年4月竣工验收完
最新回复
(
0
)