首页
登录
职称英语
Traffic statistics paint a gloomy picture. To help solve their, traffic woe
Traffic statistics paint a gloomy picture. To help solve their, traffic woe
游客
2024-10-03
67
管理
问题
Traffic statistics paint a gloomy picture. To help solve their, traffic woes, some rapidly growing US cities have simply built more roads. But traffic experts say building more roads is a quick-fix solution that will not alleviated the traffic problem in the long run. Soaring land costs, increasing concern over social and environmental disruptions caused by road building, and the likelihood that more roads can only lead to more cars and traffic are powerful factors bearing down on a 1950s-style construction program.
The goal of smart-highway technology is to make traffic systems work at optimum efficiency by treating the road and the vehicles traveling on them as an integral transportation system. Proponents of the advanced technology say electronic detection systems, closed-circuit television, radio-communication, ramp metering variable message signing, and other smart-highway technology can now be used at a reasonable cost to improve communication between drivers and the people who monitor traffic.
Pathfinder, a Santa Monica, California-based smart-highway project in ’which a-14-mile stretch of the Santa Monica Freeway, making up what is called a "smart corridor," is being instrumented with buried loops in the pavement. Closed-circuit television cameras survey the flow of traffic; while communication linked to property equipped automobiles advise motorists of the least congested routes or detours.
Not all traffic experts, however, look to smart-highway technology as the ultimate solution to traffic gridlock. Some say the high-tech approach is limited and can only offer temporary solutions to a serious problem.
"Electronics on the highway, addresses just one aspects of the problem: how to regulate traffic more efficiently," explains Michael Renner, senior researcher at the world-watch Institute. "It does not deal with the central problem of too many cars for roads that cannot be built fast enough. It sends people the wrong message. They start thinking ’yes, there used to be a traffic congestion problem, but that’s been solved now because we have advanced high-tech system in place." Larson agrees and adds, "Smart highway is just one of the tools that we use to deal with our traffic problems. It is not the solution itself, just pan of package. There are different strategies."
Other traffic problem-solving options being studied and experimented with include car-pooling, rapid mass-transit systems, staggered or flexible work hours and road pricing, a system whereby motorists pay a certain amount for the time they use a highway.
It seems that we need a new, major thrust to deal with the traffic problems of the next 20 years. There has to be a big change and a long way to go. [br] According to the passage, the smart-highway technology is aimed to ______.
选项
A、develop sophisticated facilities on the interstate highways
B、accelerate the speed of the transportation
C、optimize the highway capabilities
D、improve communication between drivers and the traffic monitors
答案
D
解析
细节推断题。根据文章第二段第一句话和最后一句话可知道,智能高速公路的目标就是最大效率地整合道路和交通工具,进而提高司机和交通监测人员之间的交流。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3785745.html
相关试题推荐
Therewasabigholeintheroadwhich______thetraffic.A、setbackB、stoodback
Trafficstatisticspaintagloomypicture.Tohelpsolvetheir,trafficwoe
Whatisthenewsmainlyabout?[originaltext]Trafficisheavy,butsteadyal
ThestatisticsI’vecitedandthelivingexamplesarealltoofamiliartoy
ThestatisticsI’vecitedandthelivingexamplesarealltoofamiliartoy
__________atinthisway,thepresenteconomicsituationdoesn’tseemsogloomy
Thepoliceaskedthechildren______crossthestreet______thetrafficlightstur
WhichofthefollowingsentencesisINCORRECT?A、Acityhasmoretrafficthanas
Youwillbe______ofyourdriver’slicenseifyoucontinuetobreakthetraffic
Trafficaccidentisreported______thenumber-onekillerofmenoverthepastf
随机试题
HowmanypeopledoesMark’sofficereceiveeveryyear?A、100,000.B、200,000.C、50
Beingdefeatedforthethirdtime,itseemedtohimthatitwasnouse______anyt
PASSAGETWOManypeopledonotwanttotakerisks.解答此题应正确理解第1段的内容。第1段说很多爱尔兰人都对欧盟新
Thehumannoseisanunderratedtool.Humansareoftenthoughttobeinsensi
中国特色社会主义道路是由一些“要素”组成的,这些要素主要包括()。A.主义要素
A.乳酸棉兰染色B.革兰染色C.吉姆萨染色D.墨汁染色E.镀银染色检查新生隐球菌
患者,女性,50岁。计划次日行“胃大部切除术”,今晚辗转反侧,难以入眠。应优先解
小林因为沉迷于网络游戏,影响了与家人和朋友的关系。社会工作者小张探访小林,跟他说
“矮子里找高个”“水涨船高”是一种() A.相对评价B.绝对评价
能改变教育者观念的因素是()。 A.政治经济制度B.科学技术 C.生产力
最新回复
(
0
)