首页
登录
职称英语
What should be done in order to feed a large population? [br] [originaltext]
What should be done in order to feed a large population? [br] [originaltext]
游客
2024-10-01
18
管理
问题
What should be done in order to feed a large population? [br]
The advantages and disadvantages of a large population have long been a subject of discussion among e-conomists. It has been argued that the supply of good land is limited. To feed a large population, inferior land must be cultivated and the good land worked intensively. Thus, each person produces less and this means a lower average income that could be obtained with a smaller population. Other economists have argued that a large population gives more scope for specialization and the development of facilities such as ports, roads and railways, which are not likely to be built unless there is a big demand to justify them. One of the difficulties in carrying out a worldwide birth control program lies in the fact that official attitudes to population growth vary from country to country depending on the level of industrial development and the availability of food and raw materials. In a developing country where a vastly expanded population is pressing hard upon the limits of food, space and natural resources, it will be the first concern of government to place a limit on the birthrate. In a highly industrialized society the problem may be more complex. A decreasing birthrate may lead to unemployment. When the pressure of population on housing declines, prices also decline and the building industry is weakened. Faced with considerations such as these, the government of a developed country may well prefer to see a slowly increasing population, rather than one which is stable or in decline.
选项
A、official attitudes to population and birth control vary from country to country.
B、different countries have different customs and practices on birth control.
C、decreasing birth rate may lead to unemployment in some countries.
D、in some countries people think that they enjoy the right to have as many children as they like.
答案
A
解析
细节题。作者介绍说对于世界范围的人口数量进行控制的项目是有困难的.因为各个国家政府对于人口增长的态度不一致。故A项表达正确。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3781746.html
相关试题推荐
ThemeetingofArabforeignministersinCairo[br][originaltext]Arabfor
Whataretheattitudesofthelocalresidents?[originaltext]Theauthorities
Whowillbemostinterestedintheadvancesmentionedinthetalk?[originaltext
Mr.Brownbroughtwithhimonlyafewthingsbecause______.[originaltext]W:S
What’sthepatient’ssymptom?[br][originaltext]M:Hello.What’syourname?W
Theconversationismainlyabout_______.[br][originaltext]W:Hi,gotanyplan
Theconversationismainlyabout_______.[br][originaltext]W:Hi,gotanyplan
Howmanypartnersarethereinthisproject?[br][originaltext]Francehas
Howmanypartnersarethereinthisproject?[originaltext]Francehasbeenc
HowmanypeoplediedoneregionaloneaftercycloneIvan?[br][originaltext]
随机试题
AnimationTechnologyHistoryThomasEdison:firstcamera—1889StuartB
Optimismcanhelpyoutobehappier,healthierandmoresuccessful.Pessimism
Themayordidn’thavetimesofartogointoit______,buthegaveasanidea
ThereisanoldsayinginEnglish:"Laughteristhebestmedicine".Untilre
A.综合反映销售额变动的绝对额 B.综合反映多种商品价格变动的绝对额 C.综
根据《物权法》的规定,下列关于抵押权的说法中,不正确的是( )。A.债务人不履行
在病情观察中,中医的“四诊”方法是A.望、摸、按、切 B.触、摸、叩、听 C
关于开放式基金认购,以下表述错误的是()。A.认购通常采用金额认购方式 B.
Thechangeinthatvillagewasmiraculou
最新回复
(
0
)