首页
登录
职称英语
Being with Seamus Heaney was like being with two people at once. On the one
Being with Seamus Heaney was like being with two people at once. On the one
游客
2024-09-18
48
管理
问题
Being with Seamus Heaney was like being with two people at once. On the one hand, he was noble, statesmanlike, slightly formidable: That monumental head could happily have taken its place among the classical emperors that ring the Sheldonian Theatre in Oxford. On the other, with his shambling gait(蹒跚步态), unruly hair and bred-in-the-bone jocundity(欢乐), he remained always the farmer’s son from Co. Derry.
I met him first nearly 20 years ago, when I interviewed him for Harpers & Queen on the publication of "Seeing Things". He spoke about the duty he felt to respond to letters from admirers, and of how this maddened his wife—"Marie always says, ’For God’s sake!’, but the relationship between one’s ethical commands and one’s whole reality is very complex." He reflected on the need sometimes for a poet to be political, and stern: "Sometimes it’s immoral not to put the boot in and cause a bit of bother: sometimes acquiescence(默认)is a failure." He mused on his Catholic upbringing which—though he was no longer a churchgoer—had left him feeling he had "a right to joy".
Ahead of the interview, I’d been terrified of getting out of my depth, so as well as buying all Heaney’s poetry: I’d bought a volume of A-level notes on his work. When we’d finished speaking, he offered to sign the books and, to my horror, at the bottom of the tower, he discovered my notes. He roared with laughter. I laughed too. We parted on the merriest terms.
But that evening, when he gave a reading at the Royal Society of Literature, he was recollected, and grave. Demonstrating Ted Hughes’s belief that "poetry derives from the place of ultimate suffering and decision", he recited "Mid-Term Break", about the tragic death of his younger brother, aged four:
"In the porch I met my father crying—"
We were brought together again by another poet, and mutual friend, George Mackay Brown. Embarking on Brown’s biography, I wrote to Heaney to ask whether he might share his memories and thoughts. He responded with a fax I will treasure forever: four pages of precise, perfectly turned reflections that I stitched through my book like golden thread.
Then, last September, Heaney gave a reading in Stirling. He allowed me to interview him for "Seven Wonders", speaking in rich, graceful sentences that made their way unedited from the recorder to the page. At a dinner in his honour, he told us how thrilled he’d been by the neighbouring farmer who dropped in to see him after he returned from receiving the Nobel Prize. "Ah, Seamus," the farmer said. "Welcome home. And congratulations on the winnings!"
At the reading itself, he seemed frail, but radiant. He spoke of his desire "to rise up and make poetry move—to make art and humanity worth something".
Then there were questions. A Stirling student, as awkward and shy as my 20-something self, asked whether Heaney had anything interesting left to say, now that he was so old. Unabashed, and twinkling with amusement, Heaney referred him to his early poem "Digging". "I might not have too much more digging ahead," he admitted, "but I hope there’s a good bit of hoeing". If only there had been more. [br] The interview on the publication of "Seeing Things" showed that______.
选项
A、Harpers & Queen is one poem included in the collection—"Seeing Things"
B、Seamus Heaney’s wife enjoyed answering letters from his admirers
C、a poet should have serious thoughts before publically raising his/her opinions
D、Seamus Heaney was amused by the author’s preparation for the interview
答案
D
解析
细节题。根据第三段,在就诗作《看见事情》采访Seamus Heaney前,“我”因害怕准备不足而紧张,因此查阅并制作了小纸条以提示自己,诗人无意中发现纸条后放声大笑。[D]表述准确,故为答案。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3763108.html
相关试题推荐
BeingwithSeamusHeaneywaslikebeingwithtwopeopleatonce.Ontheone
Chinesepeopleareusuallydescribedashospitable,generousandamiable.Theun
[originaltext]M:InthisJulyissue,MoneyMagazinetakesalookatpeoplewho
[originaltext]M:InthisJulyissue,MoneyMagazinetakesalookatpeoplewho
PASSAGETHREE[br]Whenfacedwithmanychoices,whatshouldpeopledo?Startfro
PASSAGEONEThefast-developingtelecomswillchangepeople’slifestyle.本文第一段第一句T
MostChinesepeoplewenttoworkbybikewithinliving______A、mindB、knowledge
Thecriminaljusticesystemisinneedof______reformtopreventmorepeoplefr
Manypeoplenowadayssavemoneyto______fortheiroldage.A、caterB、supplyC、pro
Doctorsoften______uneasinessinthepeopletheydealwith.A、smellB、hearC、sens
随机试题
Wasthecurseofthemummyreal?ThoughthedeathofLordCarnarvonseemedm
Americans’ParadoxicalBehaviorOneofthegeneralitiesmostoftenn
Whoaretalking?[originaltext]W:Oh,amIgladtoseeyou!YoutookIntroductio
SalesWhenastoresells【T1】______atacostlowerthanusual,itiscall
显示器刷新频率(每秒全屏扫描)至少达到(),才能避免“闪烁”,同时可以避免形成视
属于限期手术的是A.甲状腺瘤摘除术 B.大隐静脉高位结扎术 C.胃穿孔修补术
下列哪种现在可以同时实现公平与效率两个目标?( )A.土地税 B.房产税
信用风险监管指标包括()。 A.不良贷款拨备覆盖率B.单一客户授信集中度
引起乳剂酸败的是A.ζ-电位降低 B.油水两相密度差不同造成 C.光、热、空
一婴儿腹泻,体重7kg,中度脱水。经第一阶段输液失水纠正后,在继续补液过程中出现
最新回复
(
0
)