首页
登录
职称英语
From a child I was fond of reading, and all the little money that came into
From a child I was fond of reading, and all the little money that came into
游客
2024-09-16
55
管理
问题
From a child I was fond of reading, and all the little money that came into my hands was ever laid out in books. Pleased with the Pilgrim’s Progress, my first collection was of John Bunyan’s works, in separate little volumes. I afterwards sold them to enable me to buy R. Burton’s Historical Collection; they were small chapmen’s books and cheap, 40 or 50 in all. My father’s little library consisted chiefly of books in polemic divinity, most of which I read, and have since often regretted that, at a time when I had such a thirst for knowledge, more proper books had not fallen in my way, since it was now resolved I should not be a clergyman. Plutarch’s Lives there was, in which I read abundantly, and I still think that time spent to great advantage. There was also a book of Defoe’s, called An Essay on Projects, and another of Dr. Mather’s called Essays to Do Good which perhaps gave me a turn of thinking that had an influence on some of the principal future events of my life.
This bookish inclination at length determined my father to make me a printer, though he had already one son (James) of that profession. In 1717 my brother James returned from England with a press and letters to set up his business in Boston. I liked it much better than that of my father, but still have a hankering for the sea. To prevent the apprehended effect of such an inclination, my father was impatient to have me bound to my brother. I stood out some time but at last was persuaded, and signed the indentures, when I was yet but 12 years old... I was to serve as an apprentice till I was 21 years of age, only I was to be allowed journeyman’s wages during the last year. In a little time I made great proficiency in the business, and became a useful hand to my brother. I now had access to better books. An acquaintance with the apprentice of booksellers, enabled me sometimes to borrow a small one, which I was careful to return soon and clean. Often I sat up in my room reading the greatest part of the night, when the book was borrowed in the evening and to be returned early in the morning, lest it should be missed or wanted. And after some time an ingenious tradesman Mr. Matthew Adams who had a pretty collection of books, and who frequented our printing house took notice of me, invited me to his library, and very kindly lent me such books as I choose to read. [br] Tradesman Mr. Matthew Adams helped the author by
选项
A、lending him his collection of books.
B、often going to his printing house.
C、taking notice of his reading talent.
D、offering him a job to earn a living.
答案
A
解析
根据题干中的Mr.Matthew Adams定位到文章的末句。该句提到,马修·亚当斯先生很友善地借给“我”一些“我”选中的书,这些书都属于他的藏书,A符合文意,故为本题答案。B是马修·亚当斯先生注意到作者的原因,不是帮助作者的具体措施,故排除;C的reading talent没有原文依据,原文只说马修·亚当斯先生注意到作者,故C可排除;D无原文依据。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3760860.html
相关试题推荐
Shewouldhavebeenmoreagreeableifshehadchangedalittlebit,______?A、hadn
Little______aboutherownsafety,thoughsheherselfwasingreatdanger.A、sheca
[A]covering[I]little[B]clear[J]fog[C]slowly[K]immediately[D]w
[A]covering[I]little[B]clear[J]fog[C]slowly[K]immediately[D]w
[A]covering[I]little[B]clear[J]fog[C]slowly[K]immediately[D]w
[A]covering[I]little[B]clear[J]fog[C]slowly[K]immediately[D]w
ASocioculturalApproachtoReading,LanguageandLiteracyI.T
ASocioculturalApproachtoReading,LanguageandLiteracyI.T
ASocioculturalApproachtoReading,LanguageandLiteracyI.T
ASocioculturalApproachtoReading,LanguageandLiteracyI.T
随机试题
Doyoubelievethatafatebefallssomebodysometimes?Suggestedanswers:a.Y
Thegoodnewsisthattoday’steenagersareeagerreadersandprolificwrite
Largecompaniesneedawaytoreachthesavingsofthepublicatlarge.The
Therearetwotypesofpeopleintheworld.Althoughtheyhaveequaldegrees
Allsocialunitsdevelopaculture.Evenintwo-personrelationshipsacultu
目前中国的1980国家大地坐标系的原点称为中华人民共和国大地原点,位于: A.
《COSO风险管理整合框架》于()年9月提出了企业风险管理的整合概念。A.20
短期融资券由()承销并采用()的方式发行,通过市场招标确定发行利
人生观的作用主要通过人生目的、人生态度、人生价值三个方面体现出来,其中居于核心地
关于承揽合同,说法正确的是( )。A.承揽合同应当采用书面形式 B.承揽人发现
最新回复
(
0
)