首页
登录
职称英语
[originaltext]W: It says a growing number of students are making a major hole f
[originaltext]W: It says a growing number of students are making a major hole f
游客
2024-09-08
51
管理
问题
W: It says a growing number of students are making a major hole from the minute they enter the real world because they are already, some of them, more than 100,000 dollars in debt. With us now is Mark Spenser. He is the senior financial analyst from SBC Bank. Welcome to you.
M: Thank you. Nice to be with you.
W: Now, I guess there are two kinds of debts, good debt and bad debt. Where does this go?
M: (7)Well, student loan debt is traditionally considered good debt, but the problem for many students and their families is that the cost of colleges has been going up at 6 to 8 percent a year, far faster than the income, far faster than the standard of living. That means debt’s taking on a bigger and bigger role in financing education.
W: (6-1)How much debt is too much debt for...for one student?
M: (8)Well, one guideline is that you look at the first year salary in your field after graduation, and use that as a barometer, but even then...
W: Is that right?
M: Well, you are talking big payments even in that instance, for example, 30,000 dollars worth of debt. If you are gonna repay that over 10 years, you are talking more than 300 dollars a month that, in payments every month for 10 years.
W: (6-2)But there is surely more than one way to get a loan for college. There are government programs. There are so many kinds of grants. What’s...what’s the best advice for people who are looking for these loans to try to keep themselves from going under?
M: I understand that loans are just one way of college finance. Take advantage of the other opportunities. (9)Things like a college savings plan let ...let you save on a tax advantage basis. So you can put money away in these accounts and withdraw tax-free to pay for that education.
W: So, it’s important to start early and that really reduces that reliance on debt later.
M: (6 -3)Another thing, leave no stone unturned, looking at grants, scholarships, even on-campus jobs. I mean every dollar you get that way is seen as another dollar you don’t have to borrow later.
W: (10-1)The kinds of jobs that so many students, fresh off students, like to go into, er, charity stuff, volunteer work. This debt is eliminating a lot of that, isn’t it?
M: (10-2)I think that’s the social cost.(10-3)Really, I mean...you know, when you consider that, you know, people may pass up a rewarding career in charitable work, or non-profit organization because they have to get a higher salary someplace else to pay off that debt.
W: Yeah, that’s for sure. Mark Spenser, senior financial analyst from SBC Bank. Mark, good you could be here.
M: Thank you.
6. What is the interview mainly about?
7. How does the cost of college education change every year?
8. What is used to measure student loan debt as a guideline?
9. What is the advantage of joining a college savings plan?
10. What is the possible social cost of a college loan?
选项
A、The disadvantages of college loans.
B、Government financing in college education.
C、How to handle the problem of college loans.
D、How college students pay for their education.
答案
C
解析
主旨题。根据句(6一1)可知,对话提到学生贷款的最高额度,根据句(6—2)可知,学生可以通过多种渠道获取贷款,句(6—3)提到学生应该尝试通过助学金、奖学金、校内工作机会等渠道来减少负债。综合来看,对话围绕应该如何处理大学贷款问题展开,因此[C]为答案。对话中并没有过多地谈论学生贷款的不利方面,故排除[A];对话中并未提及政府资助,故排除[B];对话中并没有列举学生实际支付教育费用的方式,故排除[D]。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3748692.html
相关试题推荐
PassageTwo[br]Whataretherightwaysfortheworld’sfastest-growingcities
[originaltext]M:Hey,Sue.Didyoucatchthegamelastnight?W:Uh...whatgame
[originaltext]M:Hello,TomGrossman’soffice.HowmayIhelpyou?W:Hi,Tom.
Interest讲座中提到“Moreover,interestiskeyindetermininghowstudentsprocessinfo
domains本题考查教材研究的两个方向之一:“First,therehasbeenarecentemphasisonhowstudents
[originaltext]M:Itistheseasonforthousandsofnewcollegegraduatestofin
[originaltext]M:(1)Hello!IsthatEYGCompany?W:Yes.SusanBrownisspeakin
[originaltext]W:Hello,Patrick.Whatareyoubusydoing?M:Nothingserious.W
Summarizing此处提到“Summarizingcausedgreatproblemsforstudents.”,即概括总结对学生来说是一大难
prior此处考查利用歌词教学的辅助作用。讲座中提到“...itservedtoactivateorbuildonstudents’prior
随机试题
Once______,theinformationsuperhighwaywilldrasticallychangethelifestyle
[originaltext]M:Mum,beforeIsoout,couldyougoovertheshoppinglistandsee
患者男性,46岁。体重60kg,血压140/90mmHg,心电图示右束支传导阻滞
社会主义法治体系包括( )。A.完备的法律规范体系 B.高效的法治实施体系
标准试验包括有()。A、机械组合试验 B、混合料的配合比试验 C、集料的级配
若儿童的心理年龄高于其生理年龄,则智力较一般儿童高;若心理年龄低于其生理年龄,则
把下面的六个图形分为两类,使每一类都有各自的共同特征或规律,分类正确的一项是:
甲公司的子公司乙公司向银行贷款,甲公司与丙向银行提供保证书:若乙公司无法还债,甲
地西泮适用于A.急慢性脑功能不全 B.神经源性尿崩症 C.内分泌失调引起的失
龋病的好发牙面依次是A.颊面、咬合面、邻面 B.颊面、邻面、咬合面 C.咬合
最新回复
(
0
)