首页
登录
职称英语
(1)How many times a day do you check your email? When you wake up? Before be
(1)How many times a day do you check your email? When you wake up? Before be
游客
2024-08-31
33
管理
问题
(1)How many times a day do you check your email? When you wake up? Before bed? A dozen times in between? If you’re like many of us, the red blinking light of a BlackBerry is the first thing you see each morning—you’ve got mail! —and the last glimpse of color to fade out before bedtime. It’s constant and nagging—yet most of us say we can’t live without it. Add Twitter, Facebook, and the rest of our social-media obsessions to the mix, and the technology that was supposed to simplify our lives has become the ultimate time-suck: the average teen spends more than seven hours a day using technological devices, plus an additional hour just text-messaging friend.
(2)The advantage to all that gadgetry, of course, is connectedness: email lets us respond on the go, and we are in touch with more people during more hours of the day than at any other time in history. But is it possible we’re more lonely than ever, too? That’s what MIT professor Sherry Turkle observes in her new book, Alone Together, a fascinating portrait of our changing relationship with technology, the result of nearly 15 years of study. Turkle details the ways technology has redefined our perceptions of intimacy and solitude—and warns of the perils of embracing such virtual relationships in place of lasting emotional connections.
(3)Turkle talks to high-school students who fear having to make a phone call, and elementary-school children who become distraught when their toy robot pets "die." She wonders how her daughter will remember their relationship 40 years from now, if every long-distance communication between them happens via text message. But for Turkle, a psychologist by training, the biggest worry is what all this superficial engagement means for us developmentally. Is technology offering us the lives we want to live? "We’re texting people at a distance," says the author, the director of the MIT Initiative on Technology and Self. "We’re using inanimate objects to convince ourselves that even when we’re alone, we feel together. And then when we’re with each other, we put ourselves in situations where we are alone—constantly on our mobile devices. It’s what I call a perfect storm of confusion about what’s important in our human connections."
(4)What can’t be denied is that technology, no matter its faults, makes life a whole lot easier. It allows us to communicate with more people in less time; it can make conversation simple—no small talk required. It can be therapeutic: robots are now used to help care for the elderly; in Japan, they’re marketed as a way to lure addicts out of cyberspace. But it can also be seductive, providing more stimulation than our natural lives make possible. "The adrenaline (肾上腺素) rush is continual," Turkle says of our wired lives. "We get a little shot of dopamine(多巴胺) every time we make a connection." One high-school student she spoke with put it simply: "I start to have some happy feelings as soon as I start to text."
(5)But are any of those feelings equal to the kind we feel when engaged in real, face-to-face intimacy? Online, you can ignore others’ feelings. In a text message, you can avoid eye contact. A number of studies have found that this generation of teens is less empathetic than ever. That doesn’t spell disaster, says Turkle-but it does mean we might want to start thinking about the way we want to live. "We’ve gone through tremendously rapid change, and some of these things just need a little sorting out," she says. If she has her way, the dialogue will start here—and not just on somebody’s computer. [br] A time-suck (Para. 1) is most probably characterized by being ________.
选项
A、complicated
B、high-tech
C、time-consuming
D、appealing
答案
C
解析
第1段最后一句冒号后的内容表明time-suck的特点是“花时间”,因此,本题应选C。本题稍具干扰性的是选项A,因为第1段最后一句有提到simplify一词,该句表明time-suck并没有使我们的生活得以simplify,选项A与simplify反义。但该选项的词义与冒号后提到的more than seven hours,an additionalhour关系不紧密,不如选项C明确。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3737836.html
相关试题推荐
MakeYourHolidaysMoreMeaningfulBeforetheholidayseas
MakeYourHolidaysMoreMeaningfulBeforetheholidayseas
MakeYourHolidaysMoreMeaningfulBeforetheholidayseas
MakeYourHolidaysMoreMeaningfulBeforetheholidayseas
[originaltext]M:Buyingahomeisahugeinvestment.Beforeyoujumpintoth
[originaltext]Beforethe1850’s,theUShadanumberofsmallcolleges,/mo
(1)Peoplearelivingmuchlongerlivesthaneverbeforebutnotallenjoyth
Beforethefirstnon-stopflightmadein1949,it______necessaryforallplanes
Whichofthefollowingdeterminers(限定词)canbeplacedbeforebothsingularcount
Thefamilyofthevictimhadtoendurealongwaitbeforethecasecametotrial
随机试题
Questions26-30CompletethefollowingsentencesusingNOMORETHANTHREEWORDS
Sometimeshalfthedrop-offsatthelocalU-HaulrentalplacescomefromCalifor
关于腐蚀性胃炎的治疗错误的是A.立即洗胃及内镜检查 B.应用抗生素 C.补液
色彩饱和度是指( )。A.颜色的纯度 B.色彩的分辨率 C.人
工程质量管理是指为保证提高工程质量而进行的一系列管理工作,它的目的是以尽可能低的
以下符合核电厂选址要求的是()。A.便于拦河筑坝的河流狭窄处或水库水流下游处
某办公楼平面布置如图所示,采用装配式钢筋混凝土楼盖,MU10砖墙承重。纵墙及横墙
一般资料:求助者,男性.16岁,初中二年级学生。 案例介绍:求助者小学三年级时
垃圾在进一步处理前,先要进行压缩,粉碎和分选,何种分选方法可以回收金属( )。
甲公司2018年年初发行在外普通股股数为2000万股,2018年6月1日新发行普
最新回复
(
0
)