首页
登录
职称英语
What is Glaeser’s opinion towards cities? [br] [originaltext]Faiza: Big cities
What is Glaeser’s opinion towards cities? [br] [originaltext]Faiza: Big cities
游客
2024-08-16
23
管理
问题
What is Glaeser’s opinion towards cities? [br]
Faiza: Big cities are vibrant hubs for culture and industry, or dirty, congested, crime-ridden warrens. As the world population surpasses seven billion, economists, environmentalists and social scientists are rethinking the role of the city in global society. Economist Edward Glae-ser believes cities are the best places to live.
Glaeser: Cities are so fascinating because they play to mankind’s greatest gift, which is our ability to learn from other people.
Faiza: Since ancient times, he says, cities have attracted smart people and enabled them to work collaboratively to advance society. But it wasn’t always a smooth road.
Glaeser: In the 1970s, it looked as if globalization, new technologies and the death of distance was making our older cities obsolete. After all, the garment industry was fleeing New York. It looked like history itself was telling New York City to drop dead.
Faiza: Over the past three decades many cities have been revitalized, not just despite globalization and new technologies, but, as Glaeser explains, because of them.
Glaeser: What these new forces have done is they’ve increased the returns to new ideas, to being smart. Because, now if you got a new idea, you can manufacture it on the other side of the planet. You can take advantage of some new market opportunity in India or Indonesia or Sub-Saharan Africa. These trends have also made cities more important because cities are at their heart today, engines of innovations, forgers of human capital.
Faiza: In a new book, " Triumph of the City, " Glaeser takes readers on a world tour of urban success stories from Boston and London, to Bangalore and Kinshasa. He explains how cities are places of pleasure and production. Restaurants, supermarkets, theaters and museums create job opportunities and vibrant economies.
Glaeser: If you look across the world, the countries where more than half of the people live in urban areas are more than four times richer, on average, than the countries where less than half of the people live in urban areas.
选项
A、Cities are more and more important.
B、They are less important than before.
C、People believe cities are always the heart of manufacturing.
D、There are advantages in cities in market opportunities.
答案
A
解析
根据录音中“These trends have also made cities more important”可知,城市更加重要了,因此选A项。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3721737.html
相关试题推荐
[originaltext]W:It’ssohottoday.Ican’twaittogohomeandturnontheair
[originaltext]M:Nextsemesterwillbedifficult.Ididn’tgetacceptedforthe
[originaltext]W:Isittrue?Iheardthatthemayorisclosingthefurniturefa
[originaltext]M:Nancy,fraudisbecomingmoreandmorecommon.Everydaywehe
WhydidMelissasayherjourneyhasonlyjustbegun?[originaltext]M:Melissa,y
[originaltext]M:Marcy,fromthisconversationaloneitbecomesapparentthaty
[originaltext]W:WhatcanIdoforyoutoday?M:Well,todayisthedeadlinefo
Accordingtothepolls,whatwillhappentogunshopsinBrazil?[originaltext]B
Whatdoesthegiantgoldenkeysymbolize?[br][originaltext]Amidpompandcere
Whatdoesthegiantgoldenkeysymbolize?[br][originaltext]Amidpompandcere
随机试题
WaterprojectsintheUnitedStatesgainedanewrationaleinthe1930sas
TheMalaysia’soustedDeputyPrimeMinisterwill______.[br][originaltext]
Domusiclessonsreallymakechi
公民享有的著作权权利中,保护期为作者终生及其死亡后50年的有()。A.发表权
已知某基金近两年来累计收益率为20%,那么应用几何平均收益率计算的该基金的年平均
不能治疗肝火上炎、目赤肿痛的药组是A:夏枯草、龙胆B:女贞子、枸杞子C:夏枯
贷款所购车辆为自用车的,贷款额度不得超过所购汽车价格的( );贷款所购车辆为商
某公司目前的资金来源包括:权益资金1500万元,资金成本率为20%;债务资金50
多节柱钢构安装时,为避免造成过大的积累误差,每节柱的定位轴线应从()直接引上。A
亚硝酸钠加人肉类制品的作用是( )。A.抗氧化 B.着色与抗氧化 C.乳化
最新回复
(
0
)