首页
登录
职称英语
Telephone, television radio, and telegraph all help people communicate with
Telephone, television radio, and telegraph all help people communicate with
游客
2024-08-02
49
管理
问题
Telephone, television radio, and telegraph all help people communicate with each other. Because of these devices, ideas and news of events spread quickly all over the world. For example, within seconds, people can know the results of an election in another country. An international football match comes into the homes of everyone with a television set. News of a disaster such as an earthquake or flood can bring help from distant countries. Within hours, help is on the way. Because of modern technology like the satellites that travel around the world, information travels fast.
How has this speed of communication changed the world? To many people, the world has become smaller. Of course this does not mean that the world is actually physically smaller. It means that the world seems smaller. Two hundred years ago, communication between the continents took a long time. All news was carried on ships that took weeks or even months to cross the oceans. In the seventeenth and eighteenth centuries, it took six weeks for news from Europe to reach Americas. This time difference influenced people’s actions For example, one battle, in the War of 1812 between England and the United States could have bt en avoided. A peace agreement had already been signed. Peace was made in England, but the news of peace took six weeks to reach America. During these six weeks, the large and serious Battle of New Orleans was fought. Many people lost their lives after a peace treaty had been signed. They would not have died if news had come in time. In the past, communication took much more time than it does now. [br] What can be inferred from the second paragraph?
选项
A、The world is changing in size.
B、The world now seems smaller because of faster communication.
C、The world is actually smaller today.
D、The distance between England and America has changed since the War of 1812.
答案
B
解析
由题干中的the second paragraph和选项中的The world定位至第二段前半部分。该部分指出通讯速度的提高改变了这个世界,对很多人来说世界变小了,当然这不是说世界真的变小了,而是说交流速度的加快使人们感觉世界像是变小了。由此可知B)符合文意,为本题的正确答案。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3702921.html
相关试题推荐
Nuclearscienceshouldbedevelopedtobenefitthepeople______harmthem.A、more
Isawatelevisionadvertisementrecentlyforanewproductcalledanairsa
Isawatelevisionadvertisementrecentlyforanewproductcalledanairsa
Theywereshockednotsomuchbytheradicalismofyoungpeople______bytheir
Peoplethroughouttheworldareeating______meatperpersonastheydidin1950.
Peoplespendagreatdealoftime,money,andenergytoseeorreadaboutmovie
Inradioandtelevision______impossibletodrawthelinebetweennewsandentert
Manypeoplemakecorn【71】abouttheirworkingenvironment.Thoseinopen-plan
Manypeoplemakecorn【71】abouttheirworkingenvironment.Thoseinopen-plan
Lisa:Didyouwatchtelevisionlastnight?Helen:______Lisa:Whyisthat?Hele
随机试题
Therearetwomajorproblemswithmemory—storageandretrieval.【C1】______th
WhichofthefollowingsentencesisINCORRECT?A、Ihavereadallthebooksthaty
Whenemployeesfeelthey(treat)________fairly,theywilldobetterworkwithmo
A、noteworthyB、unreliableC、doubtlessD、insignificantA原文该句中的too…toignore表明意大利的
[originaltext]Welcometotoday’snewssegment,highlightingbusinessopport
"WhenEnglanddiscardsRoastBeef,"wroteDr.HunterofYorkin1806,"wema
体育与健康课程标准在构建()时,十分关注满足学生全面发展的需要和学生的情意体
患者,女,55岁。近1年来反复出现颜面及下肢浮肿,面色无华,乏力气短,腰膝酸软,
下列不属于商业银行理财顾问服务的是( )。A.个人投资产品推介 B.财务分析
洋地黄中毒引起的快速性心律失常,首选下列哪种药物A.阿托品 B.普萘洛尔 C
最新回复
(
0
)