首页
登录
职称英语
UN officials pledged Thursday to bridge the world’s digital divide, bringing
UN officials pledged Thursday to bridge the world’s digital divide, bringing
游客
2024-06-17
60
管理
问题
UN officials pledged Thursday to bridge the world’s digital divide, bringing computers and Internet training to Poorer countries before they fall further behind in technology and wealth. The Digital Service Corps initiative expands on a University of Pennsylvania pilot that sent three professors and 27 students to the West African country of Mall last spring. Four countries will be selected for visits in December.
In partnering with the private Global Technology Organization, the UN Office for Projects Services wants to reduce the gap separating nations with good technology from those without. "There are more Web sites originating here in New York than in all of Africa," said Reinhart Helmke, executive director of the UN agency. "There are more Web sites originating in Finland than in all of Latin America and the Caribbean." Helmke said the digital divide would be better described as a digital chasm. He said the global economy cannot be sustained if some countries are left out.
Neysan Rassekh, founder and president of Global Technology Organization, vowed to tackle the problem "country by country, town by town, citizen by citizen." The initiative carries no funding, however. The UN projects office, as a self-financing agency with a limited budget, will provide only management know-how. Rassekh’s group, which organized the University of Pennsylvania group, plans to solicit(恳求) cash and equipment donations. For the Mali project, the university paid airfare and other expenses through fees that students pay to receive academic credit.
Eliminating the global divide won’t be easy. Persuading foreign governments to buy computers instead of food can be tough, even though technology can reduce poverty and hunger in the long run, said Hafidh Chaibi, who promotes global access through the World of Knowledge Foundation in Orlando, Fla. Ernest Wilson, an international development specialist at the University of Maryland, said his research found information technology growing by 18 percent a year in developing countries, compared with 23 percent in industrialized nations. That means the gap continues to grow despite improvements through programs from the United Nations, the World Bank, the Markle Foundation and other organizations.
The UN announcement came as world leaders met at the UN Millennium Summit to discuss such challenges as peace, disarmament and access to new technology. Over four weeks in May and June, the University of Pennsylvania volunteers set up four computer centers in Mall and trained 120 residents, mostly students and educators who could then teach others. Organizers are also setting up a Web site to help residents obtain information on education and health. The UN agency and its private partner plan to replicate that effort in 10 to 12 countries a year.
选项
A、the gap in technology and wealth between poor and rich countries
B、inadequate training which technicians in poorer countries have received
C、the availability of computer and Internet technologies to different nations
D、the difference in the number of Web sites created to poor and rich countries
答案
C
解析
第一段第一句在提到bridge the world’s digital divide后对其进一步解释:将在贫穷国家培训计算机和国际互联网的使用,以防它们在技术和财富上更加落后(fall further behind in technology and wealth)。第二段第一句对digital divide做出了更明确的解释:the gap separating nations with good technology from those without,并且在下文进行了举例说明。这里所谓的good technology就是指上一段提到的计算机和互联网技术,由此可推知“数字鸿沟”指的是各国间计算机和互联网技术的差距,故选C。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3638472.html
相关试题推荐
NetLibraryisalibrarythatlendsoutdigitalbooks.Ittreatsadigitalbo
NetLibraryisalibrarythatlendsoutdigitalbooks.Ittreatsadigitalbo
—Iwouldliketobuyadigitalcamera.—Wehaveseveralmodels_____.A、tochoose
—Iwouldliketobuyadigitalcamera.—Wehaveseveralmodels________.A、t
WhenpeoplesaythatCambridgeisauniversitytown,theydonotmeanthati
WhenpeoplesaythatCambridgeisauniversitytown,theydonotmeanthati
The"digitaldivide"asisusedinthefirstpassagerefersto______.[br]Iti
The"digitaldivide"asisusedinthefirstpassagerefersto______.[br]Wel
UNofficialspledgedThursdaytobridgetheworld’sdigitaldivide,bringing
[originaltext]WhenJohnMilton,writerofParadiseLost,enteredCambridge
随机试题
AfterWorldWarIImostAustralianswerecautiousaboutprospectsforthefuture
B
当旅游团一天的旅游活动结束后,地陪应在返回饭店的途中对当天参观游览的内容做()。
随着人民生活水平的提高.人们对商品房和家用汽车需求旺盛,拉动了房地产业、汽车制造
对风险的识别和评价可以采用最简单、最易操作的()。A:概率分析法 B:风险解
共用题干 NewFoodsandtheNewWorldInthe
从未来发展趋势看,客房设计的要求不包括( )。A.人性化 B.绿色化 C.
A.系统性红斑狼疮性肾炎 B.多囊肾 C.慢性肾小球肾炎 D.急性肾小球肾
下列关于股利政策的表述中正确的有( )。A.固定股利政策有可能导致公司违反我
(2013年真题)关于轻型井点降水施工的说法,正确的有()。A.轻型井点一般可采
最新回复
(
0
)