首页
登录
职称英语
Nuclear power’s danger to health, safety, and even to life itself can be sum
Nuclear power’s danger to health, safety, and even to life itself can be sum
游客
2024-06-03
62
管理
问题
Nuclear power’s danger to health, safety, and even to life itself can be summed up in one word: radiation.
Nuclear radiation has a certain mystery about it, partly because it cannot be detected by human senses. It cannot be seen or heard, or touched or tasted, even though it is all around us. There are other things like that. Radio waves are all around us but we cannot detect them, sense them, without a radio receiver. Similarly, we cannot sense radioactivity without a radio detector. But unlike common radio waves, nuclear radiation is not harmless to human beings and other things.
At very high levels, radiation can kill an animal or human being outfight by killing masses of cells in vital organs. But even the lowest levels can do serious damage. There is no level of radiation that is completely safe. If the radiation does not hurt anything important, the damage may not be significant. This is the case when only a few are hit, and if they are killed outright, your body will replace the dead cells with healthy ones. But if the few cells are only damaged, and if they reproduce themselves, you may be in trouble. They reproduce themselves in a deformed way. They can grow into cancer. Sometimes this does not show up for many years.
This is another reason for some of the mystery about nuclear radiation. Serious damage can be done without the victim being aware at the time that damage has occurred. A person can be radiated and feel fine, then die of cancer five, ten or twenty years later as a result.
Radiation can hurt us. We must know the troth. [br] What is the purpose of this passage?
选项
A、Make clear the aftermath of nuclear radiation.
B、Explain why radiation has some mystery.
C、Compare the nuclear radiation and the radio waves.
D、Warn the readers against the nuclear radiation.
答案
D
解析
这是一个语篇理解题。通过阅读文章我们已经知道,本文向读者介绍了核辐射的特点及其危害。因此,我们不难判断出作者意在警告提防核辐射。所以,本题选择D项。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3617895.html
相关试题推荐
Nuclearpower’sdangertohealth,safety,andeventolifeitselfcanbesum
Somepeopleclaimthathealthiswealth,becausetheyconsider_________________
Theconceptofhealthholdsdifferentmeaningsfordifferentpeopleandgrou
Theconceptofhealthholdsdifferentmeaningsfordifferentpeopleandgrou
Beingamanhasalwaysbeendangerous.Thereareabout105malesbornfore
Beingamanhasalwaysbeendangerous.Thereareabout105malesbornfore
Beingamanhasalwaysbeendangerous.Thereareabout105malesbornfore
[originaltext]Notlongagoitwasassumedthatthedangersmanwouldmeeti
[originaltext]Notlongagoitwasassumedthatthedangersmanwouldmeeti
Thehealth-careeconomyisfilledwithunusualandevenuniqueeconomicrela
随机试题
Readthefollowinginformation.Choosethecorrectwordtofilleachgap,fromA
WhenscientistsattheAustralianInstituteofSportrecentlydecidedtochec
Onetypeofpersonthatiscommoninmanycountriesistheonewhoalwaystr
Thefourbloodtypesare【C1】______asA,B,AB,andO.BloodtypeA【C2】______
下列关于个人生命周期的说法中,正确的有()。A.当个人的年龄处在45—54岁时
张某来自一个农村家庭有一个姐姐。家中父母对子女约束较严,但在求学问题上对子女无过
某混凝土试块强度值不满足规范要求,但经法定检测单位对混凝土实体强度经过法定检测后
规范规定,对隐蔽管线点平面位置和埋深探查结果进行质量检验时,应抽取不应少于隐蔽管
主要降三酰甘油的药物的是A.硝酸甘油 B.阿昔莫司 C.普萘洛尔 D.胍乙
下列关于国有资产的概念说法不正确的是()。A.国有资产是指在法律上由国家代表全
最新回复
(
0
)