首页
登录
职称英语
[originaltext] Nearly one in 11 graduates are unemployed six months after le
[originaltext] Nearly one in 11 graduates are unemployed six months after le
游客
2024-05-11
68
管理
问题
Nearly one in 11 graduates are unemployed six months after leaving university—the highest proportion for 17 years, a study reveals today. (33)Rising numbers are taking jobs that do not require degrees, including as waiters and checkout workers, the survey of almost 225 000 graduates shows. The research, by the Higher Education Careers Services Unit Charity, covered 82% of those who completed an undergraduate degree last summer and live in the UK. The researchers interviewed the graduates in January—six months after they left university. (34) It comes as ministers plan to increase the amount graduates pay for their degrees. That means starting salary for graduates has not kept pace with inflation and now starting salary is £ 19 695—an £ 18 rise on last year, the survey found. Those who had studied Chinese had the highest starting salary at £ 24 540 a year, while fine art graduates started on the lowest wage at £ 14 625. (35)The public sector is one of "very few" areas that has continued to recruit graduates in the recession, the charity said, fuelling fears as the sector prepares to reduce hundreds of thousands of employees. Charlie Ball, the charity’s representative research director, said he expected employment rates to rise, but added: "With the anticipated public sector job cuts, the future in the medium-term looks less clear. It depends on what the government does and how the private sector reacts. This will determine things for graduates for the next three to four years."
33. What can we infer from the survey of almost 225 000 graduates?
34. What do the ministers plan to do while the survey is proceeding?
35. What’s the employment situation of public sector?
选项
A、The present situation of employment is promising.
B、More students don’t want to hunt for jobs after graduation.
C、More students do jobs that have no relation with their majors.
D、The related regulations and laws will boost employment.
答案
C
解析
推理判断题。短文中提到对于接近22.5万份的调查显示越来越多的毕业生开始选择那些不需要学位的岗位,其中包括服务员和收银人员,即越来越多的学生从事着和他们专业不相关的职业。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3594369.html
相关试题推荐
[originaltext]Thegreatadvanceinrockettheory40yearsagoshowedthatl
[originaltext]Thegreatadvanceinrockettheory40yearsagoshowedthatl
[originaltext]Thegreatadvanceinrockettheory40yearsagoshowedthatl
[originaltext]Ecologyisthestudyoftheinterrelationshipoflivingthing
[originaltext]Ourenvironmentisbeingpollutedfasterthannatureandman’
[originaltext]M:Ijustcan’tconcentratehereintheflat.(19)Yousee,Arthur
[originaltext]M:Ijustcan’tconcentratehereintheflat.(19)Yousee,Arthur
[originaltext]M:Ijustcan’tconcentratehereintheflat.(19)Yousee,Arthur
[originaltext]W:Tonight,wehavetheprivilegetohaveMr.Robertson,presiden
[originaltext]M:Hills,areyougoingtoJack’spartytonight?MaybeIcangive
随机试题
爬山虎总是野心勃勃地企图占领每一寸墙。在那无数枝卷向上的藤蔓中,有一枝几乎攀上了那尖尖的屋顶,这时有一阵,风刮来,把它悬在半空中。刘川从窗口望出
TodayI’dliketotalkaboutwhathelpspeoplesuccessfullyintegrateintoa
WhatmadeCopakeprosperousinthe1950s?[br][originaltext]Copakeisabout
[originaltext]Tokyoisoneofthoseplacesthatyoucanloveandhateatth
Impressionismisaformofartthatbeganinthe1870’s.Whenyoulookclose
甲、乙、丙、丁、戊、庚六人对一台挖掘机按份共有,甲的份额是2/3,其余五人的份额
高血压合并支气管哮喘者不宜选用的药物是()A.氯沙坦 B.普萘洛尔 C.
涵洞由洞身和()两部分组成。A.洞口 B.基础 C.基础和铺底 D.铺底
护理心律失常患者时最应注意的问题是A.患者对疾病的认识 B.心输出量减少 C
ART治疗步骤中用到的清洁窝洞处理剂为A.75%酒精 B.10%枸橼酸 C.
最新回复
(
0
)