首页
登录
职称英语
Whenever I hear a weather report declaring it’s the hottest June 10 on recor
Whenever I hear a weather report declaring it’s the hottest June 10 on recor
游客
2024-05-05
60
管理
问题
Whenever I hear a weather report declaring it’s the hottest June 10 on record or whatever, I can’t take it too seriously, because "ever" really means "as long as the records go back," which is only as far as the late 1800s. Scientists have other ways of measuring temperatures before that, though-- not for individual dates, but they can tell the average temperature of a given year by such proxy measurements as growth marks in corals, deposits in ocean and lake sediments, and cores drilled into glacial ice. They can even use drawings of glaciers as there were hundreds of years ago compared with today.
And in the most comprehensive compilation of such data to date, says a new report from the National Research Council, it looks pretty certain that the last few decades have been hotter than any comparable period in the last 400 years. That’s a blow to those who claim the current warm spell is just part of the natural up and down of average temperatures-- a frequent assertion of the global-warming-doubters crowd.
The report was triggered by doubts about past-climate claims made last year by climatologist Michael Mann, of the University of Virginia (he’s the creator of the "hockey stick" graph Al Gore used in "An Inconvenient Truth" to dramatize the rise in carbon dioxide in recent years). Mann claimed that the recent warming was unprecedented in the past thousand years-- that led Congress to order up an assessment by the prestigious Research Council. Their conclusion was that a thousand years was reasonable, but not overwhelmingly supported by the data. But the past 400 was-- so resoundingly that it fully supports the claim that today’s temperatures are unnaturally warm, just as global warming theory has been predicting for a hundred years. And if there’s any doubt about whether these proxy measurements are really legitimate, the NRC scientists compared them with actual temperature data from the most recent century, when real thermometers were in widespread use. The match was more or less right on.
In the past nearly two decades since TIME first put global warming on the cover, then, the argument against it has gone from "it isn’t happening" to "it’s happening, but it’s natural," to "it’s mostly natural"-- and now, it seems, that assertion too is going to have to drop away. Indeed, Rep. Sherwood Boehlert, the New York Republican who chairs the House Science Committee and who asked for the report declared that it did nothing to support the notion of a controversy over global warming science-- a controversy that opponents keep insisting is alive. Whether President Bush will finally take serious action to deal with the warming, however, is a much less settled question. [br] Which statement is NOT true concerning the controversy about global warming?
选项
A、The new report from NRC is motivated by the controversy over Michael Mann’s claim.
B、Those who doubt global warming consider that warming is a natural phenomenon.
C、Those suspicious of global warming take an inconsistent stance on the issue.
D、The argument ends in the defeat of global-warning-doubters.
答案
D
解析
本题属细节题,问“关于全球变暖的争论,以下哪项不正确”。短文在第四段中提到"... it did nothing to support the notion of a controversy over global warming science —a controversy that opponents keep insisting is alive.",也就是说,国家研究委员会的这项新报告并没有支持在全球变暖这一问题中争执的任一方,而这一争论还将继续下去。因此,“认为全球变暖怀疑论者以失败告终”是不正
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3585391.html
相关试题推荐
Itisreportedthat__________________________.(暴雨导致一起重大的交通事故)theheavyrainre
[originaltext]M:Theweatherisn’texactlywhatIwouldcallcomfortableforpl
[originaltext]M:Theweatherisn’texactlywhatIwouldcallcomfortableforpl
[originaltext]M:Theweatherisn’texactlywhatIwouldcallcomfortableforpl
[originaltext]M:Theweatherisn’texactlywhatIwouldcallcomfortableforpl
[originaltext]W:Mr.Wang,itisreportedthatyouruniversityisthefirstone
[originaltext]ArecentreporthasshownthatintheUnitedStates,peopleh
Theauthorofthereport_______________________(对医院的问题非常了解)becausehehasbee
【B1】[br]【B8】A、whateverB、wheneverC、howeverD、whoseverA在本句中,作者说,不管你选择何种个人生活准则
Whenthewomanreporterheardthesuggestionthatsheattendasalestrainingco
随机试题
现代人类约公元前50000年第一次从中亚或印度来到中国。这些石器时代(StoneAge)的人,居住在洞穴中,穿着毛皮。公元前4000年左右,这些人开始
Somescientistsarethinkingtwiceaboutdoingorreportingcertainresearc
A.尽量靠道路左侧通行 B.停车瞭望,缓慢通过 C.尽量避免临时停车 D.
________位于眼球的前方,是眼球的保护屏障:《人体解剖学》A.眼睑B.结
获取现金能力是指企业的经营现金净流入和投入资源的比值,投入资源可以是() Ⅰ
患者女,30岁。因身体不适、肌肉疼痛数月就诊。食欲正常,近期有腹泻,体重减轻5k
带电水冲洗用水的电阻率一般不低于()Ω?cm,冲洗220kV变电设备水电阻
下列选项哪些不可授予专利权?()A.伪造港币的设备 B.快速记忆英语动词规则
(2020年真题)假设有一份3×9的远期利率协议,关于这份协议的说法,正确的是(
记忆障碍在脑器质性精神障碍的早期主要表现是 A.顺行性遗忘 B.逆行
最新回复
(
0
)