首页
登录
职称英语
[originaltext] Architecture is to building as literature is to the printed w
[originaltext] Architecture is to building as literature is to the printed w
游客
2024-04-28
33
管理
问题
Architecture is to building as literature is to the printed word. The best buildings are often so well constructed that they outlast their original use. They then survive not only as beautiful objects, but as documents of the history of cultures. These achievements are never wholly the work of the individuals. Architecture is a social art.
The revival of classical culture brought about an entirely new age, not only in philosophy and literature but in the visual arts as well. In architecture, the principles and styles of ancient Greece and Rome were brought back to life and reinterpreted. They remain dominant until the 20th century.
Many kinds of stone are used as building materials. Stone and marble were chosen for important monuments because they are not burnable and can be expected to endure. Stone architecture was often blended with stone sculpture. The use of stone has declined, however, because a number of other materials are more adaptable to industrial use.
The complexity of modern life calls for a variety of buildings. More people live in mass housing and go to work in large office buildings; they spend their income in large shopping centers, send their children to many different kinds of schools, and when they are sick they go to specialized hospitals and clinics. All these different types of buildings accumulated experiences needed by their designers.
By the middle of the 20th century, modern architecture, which was influenced by new technology and mass production, was dealing with increasingly complex social needs. Important characteristics of modern architectural works are expanses of glass and the use of reinforced concrete.
Questions 30 to 32 are based on the passage you have just heard.
30. According to this passage, what can architecture be regarded as?
31. Why were stone and marble used as building materials in the past?
32. Which would be the most suitable title for the passage?
选项
A、They were very cheap materials.
B、They could be found here and there.
C、They could add artistic value to buildings.
D、They were not easily burned and can last long.
答案
D
解析
短文中提到…because they are not burnable and can be expected to endure,[D]是对此信息的同义转述,故为答案。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3575503.html
相关试题推荐
[originaltext]Soccerisplayedbymillionsofpeopleallovertheworld,b
[originaltext]Soccerisplayedbymillionsofpeopleallovertheworld,b
[originaltext]JuanLouis,ajuniorgeologymajor,decidedtogiveaninform
[originaltext]JuanLouis,ajuniorgeologymajor,decidedtogiveaninform
[originaltext]IstheresuchathingasatypicalAmericanfilm?Therearem
[originaltext]IstheresuchathingasatypicalAmericanfilm?Therearem
[originaltext]W:Hi,Larry,areyouwaitingtoseeProf.Gilmore,too?M:Yah,
[originaltext]W:Hi,Larry,areyouwaitingtoseeProf.Gilmore,too?M:Yah,
[originaltext]M:Doyouwanttoturnontheairconditioneroropenthewindow?
[originaltext]M:Doyouwanttoturnontheairconditioneroropenthewindow?
随机试题
Anupsurgeofnewresearchsuggestsanimalshaveamuchhigherlevelofbrai
AyearhaspassedsinceChile’s33trappedminerswerehauledtofreedomin
(1)Lisabeganwalkingupthesteephillleadingfromthegroupofshackswhe
Openingwithtributestojazz-agedivaslikeBessieSmithandclosingwithKoko
根据新知识与原有认知结构的关系,知识的学习可以分为_____、_____和___
在私募机构资产管理业务中,非公开募集基金应当向合格投资者募集,合格投资者累计不得
选择压缩对象时宜在关键工作中考虑下列因素( )。 A、缩短持续时间对质量和安
有助于防止动脉粥样硬化的脂蛋白是 A.乳糜微粒B.极低密度脂蛋白C.低密度脂蛋
以英文字母DLa记录的窝洞是A.远中唇面洞 B.颊面洞 C.远中面洞 D.
2017年1月,我国信息产业主管部门发布《信息通信行业发展规划(2016-202
最新回复
(
0
)