首页
登录
职称英语
[originaltext] It is difficult for doctors to help a person with a damaged b
[originaltext] It is difficult for doctors to help a person with a damaged b
游客
2024-04-27
41
管理
问题
It is difficult for doctors to help a person with a damaged brain. Without enough blood, the brain lives for only three to five minutes. More often the doctors can’t fix the damage. Sometimes they are afraid to try to do something to help because it is dangerous to work on the brain. The doctors might make the person worse if he operates on the brain.
Dr. Robert White, a famous professor and doctor, thinks he knows a way to help. He thinks doctors should make the brain very cold. If it is very cold, the brain can live without blood for 30 minutes. This gives the doctor a longer time to do something for the brain.
Dr. White tried his idea on 13 monkeys. First he taught them to do different jobs. Then he operated on them. He made the monkeys’ blood go through a machine. The machine cooled the blood. Then the machine sent the blood back to the monkeys’ brains. When the brain’s temperature was 10℃, Dr. White stopped the blood to the brain. After 30 minutes he turned the blood back on. He warmed the blood again. After the operations the monkeys were all like they had been before. They were healthy and busy. Each one could still do the jobs the doctor had taught them.
Questions 20 to 22 are based on the passage you have just heard.
20. What is the biggest difficulty in operating on the damaged brain?
21. By mainly what was the brain operation made possible?
22. What do we learn about the operation on the damaged brain according to Dr. White’s new idea?
选项
A、By taking the blood out of the brain.
B、By lowering the brain’s temperature.
C、By trying the operation on monkeys first.
D、By having the blood go through a machine.
答案
B
解析
选项均以“By+doing”开头表明,本题考查行为方法。短文中提到,罗伯特·怀特博士找到了一种延长脑部存活时间的方法,即将脑部冷却(make the brain very cold),冷却后的脑部在没有血液的状态下可存活三十分钟,这样医生就有时间做手术,故答案为B)。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3573238.html
相关试题推荐
[originaltext]Blamingcreditcardsforyoungadults’moneyabuseispopular
[originaltext]Thesedays,ifyou’reinbusiness,havemadeanameforyours
[originaltext]W:Excuseme,myhusbandandIbookedadoubleroom,buttheroom
[originaltext]M:Welcomeback.Well,didyouenjoyyourtrip?W:Itwasfascin
[originaltext]W:I’dliketogotoyourbarbecueonSunday.Butmygoodfriend
[originaltext]W:Iamverysorrytohearthatthecomputeryouboughtfromour
[originaltext]Mostpeoplepicturesharksashuge,powerful,frighteningani
[originaltext]Overthepastsixweeks,Nicky,42,hascutherdailyroutine
[originaltext]M:Thisweek,wewillansweraquestionfromafreshman,Erin.Er
[originaltext]W:Say,Dave,canyoufillinformetonightattherestaurant?I
随机试题
Youwillheartwotelephoneconversations.Writedownonewordornumberinthe
______somethingshouldgowrong,whatwouldyoudothen?A、SupposingB、Supposed
ThesearetoughtimesforWal-Mart,America’sbiggestretailer.Longaccused
垃圾信息sparemessage
金融体系的最后一道安全防线是()A.市场准入制度 B.最后贷款人 C.存
有些措施项目是不可以计算工程量的,如( )。A.脚手架工程 B.超高施工增加
孕激素治疗可用于哪种闭经患者A.结核性宫内膜炎 B.卵巢功能早衰 C.子宫内
根据《中华人民共和囯消费者权益保护法》,消费者通过合法批准的网络交易平台购买医疗
某平原区枢纽工程由泵站、节制闸等组成,采用闸、站结合布置方式,泵站与节制闸并排布
关于施工项目经理,说法正确的是()。A.施工项目经理的任务就是项目管理 B.施
最新回复
(
0
)