首页
登录
职称英语
Banking is about money; and no other familiar services or commodities arouse
Banking is about money; and no other familiar services or commodities arouse
游客
2024-04-07
77
管理
问题
Banking is about money; and no other familiar services or commodities arouse such excesses of passion and dislike. Nor is there any other about which more nonsense is talked. The type of thing that comes to mind is not what normally called economics, which is inexact rather than nonsensical, and only in the same way as all scientists are at the point where they try to predict people’s behavior and its consequences. Indeed most social sciences and, for example, medicine could probably be described in the same way.
However, it is common to hear assertions of the kind "if you were marooned (孤立无援的) on a desert island, a few seed potatoes would be more useful to you than a million pounds" as though this proved something important about money except the undeniable fact that it would not be much used to anyone in a situation where very few of us are at all likely to find ourselves. Money in fact is a token, or symbolic object, exchangeable on demand by its holders for goods and services. Its use for this purpose is universal except within a small number of primitive agricultural communities.
Money and the price mechanism, i. e. , the changes in prices expressed in money terms of different goods and services, are the means by which all modern societies regulate demand and supply for these things. Especially important are the relative changes in price of different goods and services compared with each other. To take random examples: the price of house building has over the past five years risen a good deal faster than that of domestic appliances like refrigerators, but slower than that of motor insurance or French Impressionist paintings.
This fact has complex implications for students of the brick industry, trade unionism, town planning, insurance companies, fine art auctions, and politics. Unpacking these implications is what economics is about, but their implications for bankers are quite different.
In general, in modern industrialized societies, prices of services or goods produced in a context requiring a high service-content (e. g., a meal in a restaurant) are likely to rise in price more rapidly than goods capable of mass-production on a large scale. It is also a characteristic of highly developed economies that the number of workers employed in service industries tends to rise and that of workers employed in manufacturing to fall. The discomfort this truth causes the big general trade unions as they contrast their own situation with that of the rapidly growing white-collar unions has been an important source of tension in western political life for many years and is likely to remain so for many more. [br] What happens when trade unions make a comparison with white-collar unions?
选项
A、They remain their usual attitude to the comparison.
B、They are not satisfied with the result of comparison.
C、The contrast will definitely lead to strikes among workers.
D、The contrast makes up the main issue in western politics.
答案
B
解析
根据题干中的关键词trade unions,white-collar unions将本题定位于第5段。由第5段最后一句“当大型工会将自己的情况与迅速增长的白领联合会对比时,这一事实所引起的不快就成了多年来西方政治生活中存在的紧张不安情绪的重要来源”可知他们对比较的结果并不满意。故答案为B(他们对比较的结果感到不满意)。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3544839.html
相关试题推荐
[originaltext]M:HaveyoueverusedanyoftheservicesofferedbytheCareerS
[originaltext]M:HaveyoueverusedanyoftheservicesofferedbytheCareerS
Bankingisaboutmoney;andnootherfamiliarservicesorcommoditiesarouse
Bankingisaboutmoney;andnootherfamiliarservicesorcommoditiesarouse
Bankingisaboutmoney;andnootherfamiliarservicesorcommoditiesarouse
Bankingisaboutmoney;andnootherfamiliarservicesorcommoditiesarouse
Itisafamiliarscenethesedays:employeestakingnewlylaid-offco-worker
[originaltext]M:HaveyoueverusedanyoftheservicesofferedbytheCareerS
[originaltext]M:HaveyoueverusedanyoftheservicesofferedbytheCareerS
[originaltext]M:HaveyoueverusedanyoftheservicesofferedbytheCareerS
随机试题
Whenwasthetrainingoriginallyscheduled?[originaltext]W:Daniel,shouldn’tw
Inthesecondhalfofeachyear,manypowerfulstormsareborninthetropic
Thestudentshaveexpectedforthewinterholidaysfortheywanttoexperiencet
以下热网直接按热媒分类的是()。A.热水热网 B.一级热网 C.地沟热
A.黏膜肥厚,皱襞深而宽似脑回状 B.黏膜充血水肿,有点状出血或糜烂 C.两
用于建筑施工中的主体或装修工程的作业及其安全防护需要,其每段搭设高度不得大于(
跨品种套利,是指利用两种或两种以上不同的()的商品之间的期货合约价格差异进行
下列各项核算中,其目的在于迅速取得资料,在经济活动中及时采取措施进行调整的是(
有利湿退黄作用的药物是A.茵陈蒿 B.积雪草 C.梔子 D.金钱草
2007-164.患者,女,27岁,发热,腹痛拒按,腹泻,大便赤白相间,里急后
最新回复
(
0
)