首页
登录
职称英语
Economically speaking, are we better off than we were ten years ago? Twenty y
Economically speaking, are we better off than we were ten years ago? Twenty y
游客
2024-03-11
81
管理
问题
Economically speaking, are we better off than we were ten years ago? Twenty years ago?
In their thirst for evidence on this issue, commentators seized on the recent report by the Census Bureau, which found that average household income rose by 5.2% in 2015. Unfortunately, that conclusion puts too much weight on a useful, but flawed and incomplete, statistic. Among the more significant problems with the Census’ s measure are that: 1) it excludes taxes, transfers, and compensation like employer-provided health insurance; and 2) it is based on surveys rather than data. Even if precisely measured, income data exclude important determinants of economic well-being, such as the hours of work needed to earn that income.
While thinking about the question, we came across a recently published article by Charles Jones and Peter Klenow, which proposes an interesting new measure of economic welfare. While by no means perfect, it is considerably more comprehensive than average income, taking into account not only growth in consumption per person but also changes in working time, life expectancy, and inequality. Moreover, it can be used to assess economic performance both across countries and over time.
The Jones-Klenow method can be illustrated by a cross-country example. Suppose we want to compare the economic welfare of citizens of the U. S. and France in 2005.
In 2005, as the authors observe, real consumption per person in France was only 60% as high as the U. S. , making it appear that Americans were economically much better off than the French on average. However, that comparison omits other relevant factors: leisure time, life expectancy, and economic inequality. The French take longer vacations and retire earlier, so typically work fewer hours; they enjoy a higher life expectancy, presumably reflecting advantages with respect to health care, diet, lifestyle, and the like; and income and consumption are somewhat more equally distributed there than in the U. S. Because of these differences, comparing France’ s consumption with the U. S. ’ s overstates the gap in economic welfare.
Similar calculations can be used to compare the U. S. and other countries. For example, this calculation puts economic welfare in the United Kingdom at 97% of U. S. levels, but estimates Mexican well-being at 22%.
The Jones-Klenow measure can also assess an economy’ s performance over time. According to this measure, as of the early-to-mid-2000s, the U. S. had the highest economic welfare of any large country. Since 2007, economic welfare in the U. S. has continued to improve. However, the pace of improvement has slowed markedly.
Methodologically, the lesson from the Jones-Klenow research is that economic welfare is multidimensional. Their approach is flexible enough that in principle other important quality-of-life changes could be incorporated—for example, decreases in total emissions of pollutants and declines in crime rates. [br] What does the author say about the Jones-Klenow method?
选项
A、It is widely used to compare the economic growth across countries.
B、It revolutionizes the way of measuring ordinary people’ s livelihood.
C、It focuses on people’ s consumption rather than their average income.
D、It is a more comprehensive measure of people’ s economic well-being.
答案
D
解析
细节题。原文第三段第二句话指出,查尔斯·琼斯和彼得·克莱诺最近发表的一篇文章中提出了一项衡量经济福利的新指标,虽然这个指标并不完美,但它比平均收人指标更全面,不仅考虑到人均消费的增长,还考虑了工作时间的变化、平均寿命和收人差距。由此可知,作者认为用琼斯一克莱诺法来衡量人们的经济福利会更全面一些,故答案为D。A项与原文不符,文中并没有提到该方法被广泛运用,故排除。B项原文未提及,故排除。C项与原文不符,琼斯一克莱诺法不仅仅关注人们的消费,平均收入、工作时间等因素也被考虑在内了,故排除。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3525599.html
相关试题推荐
[originaltext]Thewintergift-givingseasonisresponsiblefortwentyperce
[originaltext]Thewintergift-givingseasonisresponsiblefortwentyperce
[originaltext]Thewintergift-givingseasonisresponsiblefortwentyperce
[originaltext]Thewintergift-givingseasonisresponsiblefortwentyperce
[originaltext]Modernwomanmaybebettereducated,haveabetterjobandea
[originaltext]Modernwomanmaybebettereducated,haveabetterjobandea
[originaltext]SpeakingattheBritishScienceFestivalonTuesday,ProfKel
[originaltext]SpeakingattheBritishScienceFestivalonTuesday,ProfKel
[originaltext]SpeakingattheBritishScienceFestivalonTuesday,ProfKel
[originaltext]Modernwomanmaybebettereducated,haveabetterjobandea
随机试题
Somepeopleassociatemigrationmainlywithbirds.Birdsdotravelvastdist
Sleep1.Howmuchsleepdoweneed■Recommendedamountforadults:【T1】______ho
如果把发生在二十世纪八九十年代之交的“东欧剧变”比喻为“多米诺骨牌效应”,那么第
Thechangeinthatvillagewasmiraculou
人在每一瞬间,将心理活动选择了某些对象而忽略了另一些对象。这一特点指的是注意的(
下列加括号的成语使用正确的是()。A.湖北淮乡把几个村的羊群集中到一起,以其规模
随着部门人数的增加评价的工作量会成倍增加的绩效考核方法是()。A.标杆超越法
电器着火时,下列不能用的灭火方法是()。A.CO2灭火器 B.干粉灭火器
正常菌群不正确的叙述是A、正常人体的体表及与外界相通的腔道中,都存在着不同种类和
(2012年真题)仲裁协议应当具备的内容有()。A.仲裁事项 B.请求仲裁的
最新回复
(
0
)